un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Black Friday la străini (și revine un pic și la noi)

26 Nov 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

21 comentarii

Până la străini, vedeți că eMAG tocmai a lansat campania de 1 Decembrie. Nici nu știu dacă au lansat-o oficial, pe homepage nu apare, ci am intrat eu în niște produse dubioase, am văzut un banner și am aflat linkul din codul sursă al paginii, că altfel nu era activ. Primești un steag cadou la orice comandă și îmi place că bagă în față branduri românești precum Pegas, Dero, Rombat și altele, pe lângă produsele lor clasice.

Mișto: SSD de 480 GB la 649 lei, 3 ani garanție; televizorul acesta LG; Kindle Paperwhite la 559 lei.

emag_romania


Oficial la străini BF este mâine, dar ei “sărbătoresc” uneori și Cyber Monday, care este luni, deci mai aruncați un ochi pe oferte în toate aceste zile. Iată câteva sugestii:

STEAM – au reduceri la mii de jocuri și țin până pe 1 decembrie, așa că aveți timp de gândire. GTA 5 la 33 euro, Wolfenstein The New Order la 7,5 €, Skyrim 7,5 €, Fallout 3 GOTY 7 €, Just Cause 3 la 45 € și încă nu-i lansat, Borderlands 2 GOTY la 8 €, Shadow of Mordor la 16 €, Life is Strange la 14 €, Civilization 5 la 7 € șamd.

THREADLESS – momentan au discount-uri Pre-Black-Friday, dar de obicei de BF dau orice tricou cu 12 dolari, plus transport gratuit peste o anumită sumă. Eu am vreo 10 tricouri de la ei, sunt foarte bune, aruncați un ochi pe întreaga colecție.

AMAZON GERMANIA – este cel mai apropiat Amazon de noi pentru a avea un cost de transport cât mai mic. Recent am văzut pe site-ul lor anunțul de mai jos:

feat_amazon

și da, poți schimba interfața în limba engleză prin meniul de sus sau prin acest link. Nu-i perfectă traducerea, dar e mai bine decât să tot dai click dreapta și Translate în browser.

amazon_engleza

Personal nu știu ce să vă recomand de pe Amazon. Ei derulează chiar și acum diverse campanii de reducere, dar multe la produse ce nu merită luate de acolo (sau luate în general). Stați cu ochii după reduceri la carduri de memorie, SSD-uri (poți lua un SanDisk de 480 GB la 147 euro plus transport) și alte asemenea lucruri unde volumele mult mai mari din Germania înseamnă prețuri mai bune.

BLACK FRIDAY ÎN ROMÂNIA, EDITIA 2

Magazinele clasice le știți și, de altfel, probabil intuiți că majoritatea celor ce-au avut oferte și pe 20 noiembrie au cam epuizat produsele interesante. Așa că iată o listă de magazine de nișă sau oferte un pic diferite.

HARMAN KARDON – reduceri de 45% la multe produse interesante de la Harman-Kardon, JBL și AKG. Multe căști de pe acolo pot fi cadouri bune de Crăciun.

harman_casti

ALTEX și MEDIA GALAXY – eu am remarcat oferte foarte bune la jocuri. Știu că tocmai v-am spus mai sus de cele de la Steam, dar în magazinele noastre pot fi găsite oferte mai bune. GTA 5 la 36 euro, cam ca pe Steam, dar în cutie ce poate fi făcută cadou. Shadow of Mordor la 53 lei, mai ieftin decât pe Steam, Fallout 4 la 191 lei, mai ieftin ca pe Steam (și alt cadou foarte mișto, dacă vă ține hardwareul), Titanfall la 34 lei, Call of Duty Modern Warfare 3 la 32 lei. Sunt oferte bune și la jocuri pentru console, desigur.

Pe cel cu bold le-am comandat și eu, plus un Killzone Shadow Fall pentru PS4. Sper să și vină. Acum două zile am mai cumpărat un joc de acolo, am primit confirmarea comenzii, dar de atunci nici un semn despre livrare. Voi presupune că sunt aglomerați, dar un email de followup cu livrarea putea fi trimis oricând, chiar și automat.

Sunt oferte bune la foarte multe alte produse, desigur.

ESPRESSOMAN – este site-ul de unde am învățat tot ce se putea învăța citind despre cafea (au tutoriale foarte bune), iar pe forum poți discuta cu mulți oameni pasionați de preparat cafea bună. De obicei au discount-uri pentru echipamente de nivel “performanță”, dar acum au unele mai mari pentru Black Friday. Espressorul Gaggia Classic 2015 la 1050 lei este o ofertă foarte bună, dar vă recomand și pachetele pe bază de Lelit.

Începeți totuși cu o râșnită bună, nu un espressor bun (iar prin bun înțeleg minim acel Gaggia, dar poate urca până la un Lelit PL41TEM cu manometru și PID). Am ajuns și eu la concluzia că râșnița e mai importantă, mai ales că vă permite să cumpărați cafea proaspăt prăjită (sunt multe prăjitorii bune în oraș) și să o râșniți și preparați pe loc.

Eu am luat anul acesta prin Espressoman o râșniță Macap și un espressor Lelit PL41E și, după vreo 2-3 luni, reușesc să fac cafele mai bune decât ce beau în oraș (cu foarte mici excepții, gen cafenelele super-specializate pe cafea), cu tot cu lapte spumat pentru cappuccino sau machiatto. Am cumpărat acum o latieră, că e la preț mai bun decât tot ce-am găsit (de 3 luni caut una, dar mi se pare ridicol să dau 90 de lei pe ea), și cafea de la Guido.

Uitați-vă și pe ofertele de accesorii, puteți lua tamper, latiere, covor din acela de cauciuc, termometru și altele. Cafeaua de la Guido este foarte bună, de asemenea, am mai luat și altădată și acum am profitat de reducerea suplimentară.

Atenție că trebuie să dați comenzile prin formularele de pe site, conform instrucțiuni, dar de câte ori am făcut asta am fost contactat rapid (cei de la Guido m-au sunat în 2 ore, cred) și am primit prompt produsele. Dacă vreți să plătiți cu cardul, nu se poate, dar când am comandat râșnița m-am înțeles cu distribuitorul să-i plătesc prin bancă factura și mi-a adus apoi produsul.

RESTUL MAGAZINELOR

Reiau lista făcută anterior, updatată.

 logo_emag_200 SĂRBĂTORIM ROMÂNIA

eMAG are reduceri de 1 Decembrie. Cred că-i al treilea an când fac asta, iar la orice comandă vei primi și steagul României.

Surpriza este și că insistă pe diverse branduri românești din oferta lor, precum Pegas, Dero și altele.

Mișto: SSD de 480 GB la 649 lei, 3 ani garanție; televizorul acesta LG; Kindle Paperwhite la 559 lei.

 logo_orange_200 ORANGE

 

Reducerile țin până pe 2 decembrie. Ce-i bun s-a dat deja, dar mai rămân diverse accesorii foarte ieftine, plus ofertele la telefoane/pachete.

Ceasurile Vector au 100 de euro discount.

logo_altex_200 ALTEX / MEDIA GALAXY

Ofertele continuă până la final de lună.

 logo_citgrup_200 CIT GRUP

Cel mai mare magazin de produse refurbished (second-hand verificate, cu garanție). Dacă sunteți în căutarea unor echipamente IT și aveți un buget redus, aici este locul unde le puteți găsi.

 logo_abd_200 ABD COMPUTER

 Un alt magazin de produse refurbished.

 logo_clickshop_200 CLICKSHOP

 Magazinul aparține companiei Telekom, preluat prin Romtelecom, și vinde diverse produse IT. Perioada este 20-23 noiembrie. Sunt oferte bune la televizoare.

 logo_avmall_200 AVMALL

Alt magazin de echipamente hifi audio și electronice auto.

logo_ideall_200 IDEALL

Foarte multe electrocasnice.

logo_vodafone VODAFONE

Red&Black weekend la Vodafone.

CĂRȚI

 logo_elefant_200 ELEFANT

Elefantul vinde foarte bine și cărți, de fapt așa s-au lansat. Nu știu dacă vor avea multe în ofertă, dar aruncați o privire.

 logo_emag_200 eMAG

Cărți la eMAG, în campania de 1 decembrie.

 logo_okian_200 OKIAN

Un magazin specializat pe cărți în limbi străine, importate direct.

 

HAINE, ÎNCĂLȚĂMINTE ȘI ACCESORII

 logo_declub_200 DECLUB

Magazinul vinde rochii de ocazie și de petrecere, iar acum vor să rupă toate recordurile. Știu oferta lor, nu o pot spune public, dar vor avea prețuri foarte mici la zeci de modele diferite.

 logo_elefant_200 ELEFANT

Magazinul este principalul vânzător de haine și accesorii din România în comerțul online.

 logo_sevensins_200 SEVENSINS

Magazinul vinde lenjerie și costume sexy, corsete, haine și accesorii. Sunt de mult timp pe piață. Promit reduceri de până la 70%, profitați de moment pentru a vă îndeplini o fantezie.

 logo_zorilestore_200 ZORILE STORE

Vând haine, pantofi și accesorii sport, iar de BF vor avea în ofertă inclusiv produse din colecțiile noi și branduri precum Northland Professional, Skechers, Puma, Pepe Jeans, Vans, Le Coq Sportif și New Era.

 logo_fashionup_200 FASHIONUP

Haine și încălțăminte pentru femei, sunt oferte bune.

 logo_kurtmann_200 KURTMANN

Unul dintre cele mai cunoscute magazine online de haine, aduc branduri bune la prețuri mici, din lichidări de stoc.

 logo_ecco_200 ECCO

Un alt magazin mare de pantofi de calitate. Au reduceri de până la 50% la diverse modele care arată foarte bine.

 logo_karine_200 KARINE

Haine și încălțăminte de la branduri mari precum Galliano, Guess, Cavalli, BCBgeneration și multe altele.

 logo_originals_200 ORIGINALS

Găsiți aici branduri precum Adidas, Converse, Nike, Vans, Lacoste și altele.

COSMETICE ȘI ÎNGRIJIRE PERSONALĂ

 logo_avon_200 AVON

O companie care nu mai are nevoie de prezentare. Acum este momentul să profitați de reducerile lor, sunt deja pe site sub numele Beauty Days.

 logo_emag_200 eMAG

Vor fi 25.000 de parfurmuri în stoc pentru BF, plus multe alte produse din această categorie. Găsiți aici un cadou frumos pentru Crăciun.

 logo_elefant_200 ELEFANT

Unul dintre cele mai mari magazine de la noi și unul dintre cei mai mari vânzători de parfumuri. Am cumpărat anul trecut și au primit produse de calitate.

 logo_farmec_200 FARMEC

Creatorul brandurilor Gerovital, Aslamed, Doina, Farmec și altele va avea promoții de BF.

CEASURI

 logo_elefant_200 ELEFANT

Unul dintre cele mai mari magazine de la noi și unul dintre cei mai mari vânzători de ceasuri. Stați departe de chinezării cu nume simandicos precum Thomas Earnshaw și Perigaum și luați branduri cunoscute.

 logo_cautceas_200 CAUT CEAS

 

JUCĂRII ȘI ARTICOLE PENTRU COPII

 logo_emag_200 eMAG

Tocmai bune pentru Crăciun. Veți găsi la eMAG și alte articole și accesorii pentru copii, probabil inclusiv scutece.

 logo_toyz_200 TOYZ

Jucării de toate felurile, inclusiv Lego și Disney, dar și produse și accesorii pentru camera copilului, alimentație sau gravide.

 logo_noriel_200 NORIEL

Noriel vinde foarte multe jucării, probabil îi știți din malluri.

 logo_3pitici_200 3 PITICI

Jucării de toate felurile, Lego.

 logo_nichiduta_200 NICHIDUȚĂ

Găsiți aici jucării Lego, dar și echipamente și accesorii.

 logo_zambirici_200 ZÂMBIRICI

Produse Minions, Violetta, Star Wars, Frozen șamd.

ARTICOLE ȘI ECHIPAMENTE SPORT ȘI FITNESS

 logo_zuga_200 ZUGA

Vinde echipamente sport outdoor de calitate (gen Salomon), echipamente pentru alergare, fitness, tenis, ciclism și alte sporturi, plus camere video de acțiune, echipamente monitorizare și alte gadgeturi pentru pasionați. Aruncați un ochi și pe bricegele Victorinox, sunt cadouri bune.

 logo_emag_200 eMAG

eMAG vinde o gamă largă de produse pentru diverse sporturi.

 logo_runningshop_200 RUNNING SHOP

Magazin specializat pe echipamente și accesorii pentru alergare.

CASĂ ȘI DECORAȚIUNI

logo_mobexpert_200 MOBEXPERT

Mobexpert are reduceri la multe produse, de la mobilier la decorațiuni, corpuri de iluminat, covoare și multe altele. Mie mi se par foarte bune produsele vândute de ei, indiferent de categorie.

logo_somproduct_200 SOMPRODUCT

Magazin cunoscut în primul rând pentru gama largă de saltele pe care o vinde, dar au și decorațiuni pentru casă, produse pentru bucătărie, living, birou șamd.

Saltelele bune sunt scumpe, profitați acum de reduceri.

logo_emag_200 eMAG

eMAG va vinde scaune, canapele și alte articole de mobilă, saltele, decorațiuni, veselă și produse pentru gătit.

    21 comentarii

  1. Scaun auto Primii Pasi :)
    Cred ca sunt singurele scaune auto care le-am vazut cu.. suport de pahare :) ca nu`i asa? romanu e de mic cu paharu in mana :)
    Still laughting :)

      (Citează)

  2. De multe ori mi-a dat pretul de transport mai mare pe amazon.de, decat pe amazon.co.uk.

      (Citează)

    • Cu tot cu conversia de la liră în lei față de euro spre lei?

      Plus că din Germania mai ai șansă să poți alege express delivery, care înseamnă curier ce vina la ușă, că altfel la Poștă riști să rămâi fără colet. Uneori merită încercat și pe Italia același lucru.

      Din UK aproape mereu vine cu Royal Mail și apoi Poșta Română.

        (Citează)

  3. Oare la temele WordPress vor fi reduceri ?

      (Citează)

  4. steagul ala de cativa lei cu siguranta va face diferenta in vanzari.

      (Citează)

  5. Felicitari Radu, surprinzator de bun pe cafea si espresso, intr-un timp foarte scurt :) Era sa ne nimerim in acelasi avion (eu am prezentat la Dreamhack Cluj), dar intr-un final nu te-a mai pasionat subiectul Intel :) Doua victime tot am facut in companie, Bogdan si Radu…da aia mari :)

      (Citează)

    • Da, țin la minim deplasările de la o vreme, prea mult de muncă din urmă.

      Acum, despre cafea, asta e impresia mea, nu știu dacă e la fel. Începe să-mi pară rău că n-am luat espressorul cu manometru, ca să nu mă mai chinui să potrivesc râșnița pentru fiecare cafea prin metoda “trial and error”.

        (Citează)

  6. De Ikea se stie ceva?

      (Citează)

  7. acsel, Ikea au avut reduceri vinerea trecuta in magazinul din Baneasa.

      (Citează)

  8. Nu prea ai treaba cu Black Friday pe magazinele Amazon din UE. Cateva idei:
    – Amazon UK este foarte bun pentru tastaturi si laptopuri, pentru ca layout-rile francez si german sunt crima. De asemenea este recomandat pentru jocuri, pentru ca nu le vrei in franceza sau germana. Ca dezavantaj, adaptorul obligatoriu pentru priza.
    – Amazon UK este de multe ori cel mai rentabil ca pret si cost de transport, mai ales pentru produse mici care pot veni prin posta. Mi s-a intamplat destul de des sa imi ajunga in 4 zile.
    – Amazon DE are preturi bune pentru electronice, electrocasnice, SSD-uri, casti, boxe, mousi, cratite, foto, telefoane mobile si multe multe altele… Amazon DE are cea mai mare oferta de Black Friday, ca numar de produse.
    Uneori costul de transport poate fi mare, pentru ca tu cumperi de pe Amazon DE, dar livrarea se face din depozit care nu este in Germania. Sau naiba stie de ce, acum cativa ani DE era constant mai rentabil ca transport, dar nu mai este cazul.
    – avantaj important pentru Amazon DE este compatibilitatea cu prizele noastre.
    – Amazon FR si IT sunt mult mai sarace in oferta, dar pot avea surprize, un produs oarecare sa fie mult mai ieftin pe ele. Sau ele sa il livreze si in Romania in timp ce DE sau UK refuza, desi este vandut si livrat de Amazon in toate cazurile.

      (Citează)

  9. Acum, despre cafea, asta e impresia mea, nu știu dacă e la fel. Începe să-mi pară rău că n-am luat espressorul cu manometru, ca să nu mă mai chinui să potrivesc râșnița pentru fiecare cafea prin metoda “trial and error”.

    Mai degraba cel cu PID… Manometrul nu inseamna mare lucru. Poate doar daca iti bagi nasul in espressor sa il modifici la 9bar cum e corect si apoi sa urmaresti extractia sa se incadreze acolo. Dar daca ai o curgere frumoasa de 25s, manometrul nu mai conteaza. HX-ul e o afacere si mai buna caci grupul ala mare din fata schimba mult gustul in bine si sistemul constructiv iti va permite sa spumezi laptele fara timpi de asteptare.

      (Citează)

  10. Revin cu dealurile interesante, Amazon FR mi se pare cel mai bun anul acesta:
    Moto G, a 3-a generatie: http://www.amazon.fr/gp/product/B012MRT14E
    Nexus 7 (cred ca este 2013): http://www.amazon.fr/gp/product/B00GAVG084
    Xbox One cu jocuri: http://www.amazon.fr/gp/product/B0187QS1CC
    (o varianta cu mai multe jocuri si abonament Live a fost pe UK, poate mai apare)
    PS4 cu jocuri: http://www.amazon.fr/gp/product/B01894M0GK
    (cea mai buna oferta de consola, parerea mea)

    Amazon UK va avea la oferta un router Linksys care mie mi se pare foarte competent la pretul de 99 de lire acum, daramite inca redus: http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00HAHBUZK
    Harry Potter: http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00543RC0Y
    (nu putea sa lipseasca, au si varianta DVD)

    Steelseries are BF direct pe site, preturile sunt reduse iar transportul este gratuit peste 30 de euro si se face cu UPS: https://steelseries.com/black-friday
    Din cauza asta probabil nu au tastaturi, sunt mari si grele, nu isi permiteau sa le trimita cu UPS.

    Magazinul EA, store.origin.com are si el reduceri de bagat in seama.

      (Citează)

    • traiesc in Franta si urmaresc amazon.fr in fiecare an, as spune ca anul asta e cel mai slab de departe. poate nu am picat eu anul asta pe ce am nevoie dar chiar nu gasesc nimic.
      singurele chestii care pareau interesante erau de fapt la pret normal, caci da, amazon face precum firmele romanesti, “reduce” produsul pornind de la un pret imens.

        (Citează)

  11. speedy.gonzales

    28/11/2015 la 10:26 AM

      (Citează)

  12. Excelente preturile la Altex la jocurile pe console, XBOX 360 in cazul meu. Eu voiam sa cumpar 3 jocuri – cadou de Craciun – si am luat 6 :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus