un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Acumulator extern Samsung cu încărcare rapidă la super-preț

17 Nov 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

30 comentarii

Update 19 noiembrie: a sosit bateria, este ce am comandat. Yey!

Update: pe la ora 21:30 a dispărut de pe site, dar poate revine, încercați prin linkul de mai jos sau search după “EB-PN920”. Poate reapare de Black Friday.


Este târziu, dar s-ar putea să doriți să profitați de oferta de mai jos, e tare bună și s-ar putea să nu țină mult.

Produsul despre care vorbesc costa 329 lei acum o lună, 199 lei acum două zile și tocmai l-am comandat la 74 lei.

Este vorba de acumulatorul extern Samsung EB-PN920, prima baterie externă cu încărcare rapidă. A fost anunțată odată cu noile Note 5 / S6 Edge+ și, dacă vă uitați în specificațiile de ieșire, vedeți că suportă 9 volți pe ieșire, cât presupune această tehnologie. Telefonul trebuie să fie unul compatibil fast charge, desigur, altfel se va încărca la doar 5 volți.

Chestia asta este super mișto. Dacă aveți un telefon cu încărcare rapidă, știți deja avantajele fast charge: încarcă aproximativ 50% din telefon în 20-30 de minute. E o funcție super utilă, perfectă pentru a încărca telefonul cât stai la o pauză de cafea undeva sau când revii pentru doar câteva minute acasă înainte de a pleca din nou la drum.

Bateria asta  ar trebui să facă același lucru dacă aveți un telefon cu încărcare rapidă. Și asta e important, că atunci când ești pe drumuri poate că nu poți ține telefonul conectat pe termen lung la baterie. Chiar dacă nu ai musai nevoie de ea acum, chiar dacă nu ai telefon fast charge, poți avea în viitor (tehnologia va fi în toate telefoanele de top) sau o poți folosi ca pe o baterie externă uzuală și, oricum, 74 de lei pentru un model de 5200 mAh, Samsung, plat de 10 mm, este un preț foarte bun. Dacă ai un telefon normal, și bateria aceasta se va comporta ca una normală.

Mai are un avantaj, funcție pass-through charging, adică poți conecta un telefon la baterie și bateria la priză și întâi se va încărca telefonul, iar apoi bateria. Asta e mișto dacă ai un singur încărcător la tine sau o singură priză la hotel. Mi s-a întâmplat uneori prin călătorii să mă trezesc noaptea ca să scot ceva de la încărcat și să pun altceva în loc, ca dimineață să fie ambele gata.

O urmăresc de la apariția în ofertă, acum vreo lună, la 329 lei. Era cam scumpă, speram să o văd la Black Friday, dar am comandat-o de pe acum la acest 74 lei. Sper să primesc produsul acesta. Varianta aurie costă 149 lei.

 

samsung_EB-PN920samsung_EB-PN920_1

 

O singură problemă are, bateria încarcă rapid un alt telefon compatibil, dar ea nu se încarcă rapid de la priză. În specificațiile de pe eMAG scrie că tensiunea de intrare este maxim 5 volți. Nu are nici cablu integrat (ca cele Samsung de 10400 mAh), un alt dezavantaj minor.

Ceva mai multe informații găsiți pe site-ul oficial Samsung.

    30 comentarii

  1. Quick charge-ul asta nu distruge bateria? Ca daca dau 2500 lei pe un telefon ma astept sa ma tina vreo 2-3 ani… iar cu QC nu m-ar mira sa isi piarda 30-40% din capacitate dupa doar 1 an…

      (Citează)

    • N-are de ce, e o baterie gândită pentru quick charge. Telefonul trebuie să suporte quick charge, că altfel nu beneficiază de viteza superioară de încărcare.

        (Citează)

  2. Mersi de sfat, am comandat si eu

      (Citează)

  3. De pe telefon link-ul profitshare îmi deschide aplicația emag care îmi întoarce un search cu toate produsele site-ului.

      (Citează)

  4. Link-ul nu intoarce nimic

      (Citează)

  5. Link-ul nu intoarce nimic

      (Citează)

  6. eu gasesc doar la 100 de lei, poate au fost cateva bucati la pretul ala.

      (Citează)

  7. eu gasesc doar la 100 de lei, poate au fost cateva bucati la pretul ala.

      (Citează)

  8. 99,99 lei

      (Citează)

  9. Ce nu intelegeti? Producatorul a modificat pretul fix in seara asta la ora 9 si s-a aplicat o alta “promotie” fapt ce a dus pretul la 99.99. Asta daca e sa ne luam dupa explicatia emag

      (Citează)

  10. Am intrat si eu sa ma uit la baterie; de fapt sa o caut pe cea de 10.400, acum am aflat de ea (ai cumva link?) si m-ar interesa.
    Am dat dat peste altceva, se pare ca cei de la Emag fac teste pentru Black Friday. Sunt la etapa mesaje de eroare:
    emag_indisponibil.png :D

      (Citează)

  11. ( pus link-ul aiurea, incerc din nou fara html codes)
    https://dl.dropboxusercontent.com/u/8771528/tmp/emag_indisponibil.png

      (Citează)

  12. O fi fost o greseala. Nu mai apare pe site. Tot ce gasesc e asta: http://www.emag.ro/acumulator-extern-samsung-5200-mah-silver-eb-pa500usegww/pd/DNF4LMBBM/ care arata identic, dar nu e fastcharge…

      (Citează)

  13. Cred ca tocmai s-a epuizat un viitor produs de black friday :)

      (Citează)

  14. am prins o bucata. merg pe mana ta .tk

      (Citează)

  15. Sper sa fie destule cand or da drumu hoardelor. Livrarea este gratuita daca valoarea comenzii depaseste 150 lei. Aici o sa trebuiasca luate macar 2 produse.

      (Citează)

  16. :)

      (Citează)

  17. Serios acum….cine dracu ar da 329 lei pe 5.2Ah de baterie? Pretul de productie e 10% din ce s-a cerut ce dracu…am Xiaomi 10400 pe care am dat mai putin de 15Eur.

      (Citează)

    • E cu încărcare rapidă? Îți zic eu, nu este, caz în care ce rost are să comparăm?

      329 n-aș fi dat nici eu, de asta urmăream prețul. Luni era 199 lei și voiam să cumpăr. N-am apucat luni. Marți a fost 74.

        (Citează)

  18. io:
    am prins o bucata. merg pe mana ta .tk

    partea proasta este ca nu am nici un semn de la emag de cand am dat comanda !

      (Citează)

    • La mine e ok, am primit astăzi email care spune că a luat-o curierul.

      “Vesti bune, ultima parte din comanda ta nr. 14953749 a fost expediata si va fi livrata prin curier pe data de 19 noiembrie 2015 fara costuri suplimentare. In ziua livrarii, curierul te va contacta ca sa stabileasca cu tine ora de livrare.”

      Prima parte a comenzii a fost o donație de 1 leu. E amuzant că va fi livrată “fără costuri suplimentare” pentru că am plătit oricum 12 lei livrarea :P

        (Citează)

  19. io: partea proasta este ca nu am nici un semn de la emag de cand am dat comanda !

    update
    se va livra maine :-)

      (Citează)

  20. acuma imi pare rau ca n-am luat. na.

      (Citează)

  21. 99 de lei costa acum .

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus