un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Starbucks lansează băutura Contele Frappula

27 Oct 2015  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

Starbucks a lansat o băutură de Halloween: se numește Contele Frappula. o combinație între Dracula și frec frappuccino. Se va vinde doar în SUA și Canada pentru câteva zile la final de octombrie.

Păcat că nu o aduc și la noi, aș fi râs cu lacrimi.

starbucks_count_frappula

Dincolo de asta, am avut mereu impresia că Starbucks este o companie foarte la curent cu noile tehnologii și că profită la maxim de noile modalități de a atrage tinerii în cafenelele lor. De exemplu au avut întotdeauna o integrare foarte bună cu Apple, inclusiv posibilitatea de a comanda cafea din telefon, de a cumpăra prin iTunes melodia care rulează în boxele cafenelei, plăți cu Apple Pay șamd.

Asta în SUA.

Nu înțeleg cum pot accepta ceea ce se întâmpla în România. De exemplu adresa starbucks.ro duce în bălării, după trei redirecturi ajungi pe Facebook prin ceea ce-ar fi trebuit să fie o reclamă sau afiliere. Domeniul aparține unei persoane particulare; cât le-ar fi luat celor de la Starbucks să-l preia pe bază de marcă înregistrată?

URL-ul real este de fapt starbucksromania.ro, pagină care nu știu când a fost actualizată ultima oară, însă cafeneaua deschisă pe 18 mai în Brașov nu figurează în listă.

Trecând la cea de Facebook, unde mă așteptam să văd ceva mai multă interactivitatea, pagina oficială Starbucks România are 7441 de fani, iar cele mai recente trei update-uri sunt din 21 septembrie, 26 august și respectiv 3 iunie.

Serios, odată cu cumpărarea francizei nu vin și niște obligații la pachet, precum cea de a respecta anumite politici de comunicare și branding?

Dacă lăsați comentarii, să nu fiți uimiți că acestea nu vor apărea imediat pe site. Acel cuvânt le bagă automat în moderare. Sursa: Hollywood Life via Cristi Manafu.

    11 comentarii

  1. Starbucks din UK e “legat” la iTunes si iti poti downloada si de acolo melodia, gratis :)

      (Citează)

  2. eu am citit doar ultimele 4 litere din titlu…

      (Citează)

  3. Va imbatati cu apa rece, Nu le pasa de Romania.

      (Citează)

  4. Starbucks in orice alta tara in afara de Romania e foarte apropiat de Starbucks mama. Pentru ca Starbucks Romania (parca si Bulgaria) era detinut de un grup grec la un moment dat (nu stiu daca si acum), au facut cam totul vraiste. In afara de chestiile care obliga prin francizare (locatie, aranjare spatiu), ei nu au luat preluat si chestiile de afara: program de loialitate, produse speciale, comenzi online.

      (Citează)

  5. in SUA, Canada si Asia este Frappula Frappuccino.
    in Europa, Vampire Frappuccino.

      (Citează)

  6. Da, ar fi fost interesant sa apara si la noi aceasta bautura. Oisnuiam sa-mi beau cafeaua la Starbucks, pe vremea cand locuiam in uk. Aici nu mi se pare ca aduce nimic cu atmosfera de acolo si in plus, preturile mi se par exagerat de mari pt salariile din Romania.

      (Citează)

  7. Fiind fumatori,atat eu cat si sotia n-avem nimic comun cu Starbucks.O singura data am baut la ei o carafa de filtru,buna dar nu sa te dea pe spate,in Istanbul,pe vremea cand puteai fuma la cele cateva masute de afara.Sa fie acolo,la ei.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus