un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

F64 a împlinit 14 ani

14 Oct 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

3 comentarii

F64 a împlinit astăzi 14 ani și, probabil cel mai util pentru toată lumea, sărbătorește asta cu 14% reducere la 14 produse. Nu-s multe, dar vorbim de un Canon 600D, iar un Sony RX100 generația 2 poate fi luat cu 2.277 lei în loc de 2.647 lei. Le găsiți aici pe toate.

Am fost la conferința de presă. S-a făcut o scurtă recapitulare a istoriei F64, început ca un stand de 7-8 mp în interiorul magazinului Unirea și ajungând, în prezent, cel mai mare magazin foto-video din zona asta a Europei, cu un showroom de 1300 de metri pătrați și 138 de angajați în prezent.

Au mai adăugat recent în ofertă un serviciu: developarea fotografiilor. Sunt încă destui fotografi care trag pe film și, dacă asta îi atrage în magazin, de ce nu? Developarea unui film costă 10 lei și vine ca un serviciu complementar pentru cel de printare a fotografiilor. Anul trecut, la aniversarea de 13 ani, F64 a anunțat ceva mai multe servicii noi, precum creșterea perioadei de retur la 30 de zile, pick-up and return gratuit pentru service, procesare până la ore mai târzii a comenzilor, ceea ce reduce uneori cu o zi timpul de livrare șamd.

Astăzi s-au mai dat detalii despre Black Friday: va fi un întreg weekend de reduceri, atât online cât și în magazin, desigur. Data exactă? Încă nu e fixată, depinde și de piață. Printre rânduri, asta înseamnă că depinde de eMAG, care mai mult ca sigur va anunța BF pentru 20 noiembrie, nu 27 noiembrie ca la americani, pentru că la noi ar apărea complicații cu zilele libere de 30 noiembrie și 1 decembrie (luni și marți, va fi un weekend lung). Vor avea anul acesta mai multe produse în ofertă.

Alte cifre anunțate:

  • 55% dintre comenzi sunt date online. Dacă țin bine minte, e primul an când online-ul depășește offline-ul în cazul F64.
  • a avut loc o creștere ușoară a cifrei de afaceri
  • aparatele foto reprezintă 30% din vânzări. Vorbim strict de aparate foto, nu și de accesorii pentru ele.
  • cele mai mari creșteri le-au avut segmentele de camere video de acțiune, drone și echipamente video.
  • în curând vor introduce în ofertă televizoare Ultra HD, tot pe ideea de a complementa gama de camere ce filmează Ultra HD.

infografic_f64

    3 comentarii

  1. Vor avea mai multe produse in oferta eMAG sau F64? :))

      (Citează)

  2. Ce mai face owner-ul, Mos Craciun?

      (Citează)

  3. Astept aniversarea de 100 ani!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus