un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

O surpriză plăcută: Note 5 este listat de marile magazine online

1 Sep 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

23 comentarii

Vă spuneam la lansarea oficială că Note 5 nu va fi momentan adus în România (sau Europa, de fapt), accentul aici punându-se pe noul S6 Edge Plus, un telefon practic identic cu Note 5, dar cu ecranul ușor rotunjit și fără stylus.

Iată că Note 5 apare listat la eMAG și la PC Garage la un preț în jur de 3900 lei.

Cum asta? Probabil că ambele magazine îl iau de la QuickMobile și-l revând, QM fiind, dincolo de un magazin destul de controversat, un mare distribuitor de telefoane pe piața românească. Mi s-a mai întâmplat să iau de la eMAG și să găsesc ștampila QM pe actele din telefon.

Ce faci la garanție? E posibil ca service-ul oficial Samsung să refuze telefonul după ce-i verifică seria și dacă descoperă că nu-i unul adus oficial în Europa. Am întrebat rapid la eMAG și mi-au spus că service-ul la ei este asigurat de Depanero, care s-ar putea să-l repare și pentru alte magazine vânzătoare.

Ca hardware, Note 5 oferă:

  • ecran 5,7 inchi la rezoluție 2560 x 1440 pixeli, Super AMOLED, Gorilla Glass
  • chipset Samsung Exynos octa-core (unul care pe S6 s-a dovedit extrem de rapid și probabil este cel mai performant la ora actuală)
  • 4 GB de RAM, în creștere de la 3 GB pe S6
  • cameră de 16 Mpx pe spate și 5 Mpx pe față, F1.9
  • Wifi b/g/n/ac MIMO 2×2, LTE cat 9 sau cat 6, Bluetooth 4.2, NFC
  • stylus integrat pe Note 5, lipsește pe S6e+
  • încărcare wireless mult mai rapidă
  • nu are slot de card microSD, stocare 32 sau 64 GB
  • baterie 3000 mAh nedetașabilă
  • 153,2 x 76,1 x 7,6 mm, 171 grame

S6 Edge+ este oficial în Europa și România, adică adus prin Samsung România, și poate fi precomandat la eMAG și PC Garage, plus operatori. Observați ironia, telefonul ce este adus oficial în Europa e disponibil ca precomandă, urmând să fie vândut din 7 septembrie, iar Note 5, neoficial, e deja în stoc.

Problema este la preț, Note 5 ar trebui să fie mai ieftin decât un S6e+ deoarece nu are ecranul curbat al acestuia, dar asta în condițiile în care ambele sunt aduse pe același canal.

Bonus: Samsung nominalizează telefoanele ce vor primi upgrade la Android 6 Marshmallow. S6, Note 4 și Note 5, Edge și Edge+ sunt acolo, împreună cu Galaxy Alpha, dar fără S5 și fără relativ noile A3, A5, A7 și A8. Detalii pe Slashgear.

    23 comentarii

  1. 5,7 ecranu? astept urmatorul, poate avem noroc si sare de 6.

      (Citează)

  2. “Bonus: Samsung nominalizează telefoanele ce vor primi upgrade la Android 6”

    Acea lista este o rusine, daca e reala. Note 3 a fost lansat in septembrie 2013. Dupa doi ani e deja prea batran pentru actualizare. S5 a fost lansat in feb 2014. Aici deja nu stiu ce scuze s-ar mai putea gasi.

      (Citează)

    • N-am inteles niciodata de ce dracului ai vrea ultimul OS pe un telefon care a ajuns janghina. Sa spun ca imi vine sa dau cu S2-ul de pamant dupa ultimele cateva update-uri de OS ?
      Bine dracu’ ca nu le-au trecut prin cap sa puna 5ul . Stiu, stiu , poti sa zici “nope”, gen de 1000 de ori , pana incep aplicatiile core, adica alea de la samsung sa nu mai functioneze ca-s prea outdated .

      Sau ca un Sony Acro S functiona foarte misto cu Android 4.0 ( softul original) si ca update-ul la 4.4 la lesinat ?

      Sau ca nici Z3-ul nu se mai misca FIX la fel de bine dupa update-ul la 5.0?
      A mai avut nevoie de doua patchuri “sa-si revina” , ca era vizibil incetinit dupa schimbarea release-ului.

        (Citează)

    • “N-am inteles niciodata de ce dracului ai vrea ultimul OS pe un telefon care a ajuns janghina. Sa spun ca imi vine sa dau cu S2-ul de pamant dupa ultimele cateva update-uri de OS ?”

      Eu ce sa mai zic aici. Asta e Androidul. Google pare incapabil sa fac un software bun, au muschi din belsug, dar nu au creier. Si le-au mai dat posibilitatea si OEM-urilor sa arate lumii ce buni sunt chinezii sau coreeni la scriere de software. O nebunie :)

      Poate sunt eu retrograd, dar chiar nu vreau sa schimb telefonul anual, ca sa am ultima versiune de OS, cu toate actualizarile de securitate si celelalte. Si vorbim de flagshipuri, nu de entry-leveluri, ca alea sunt vai de mama lor din punct de vedere al actualizarilor.

      Si pentru cine zice ca nu e posibil: am avut ocazia sa vad cum se misca un Windows Mobile 10 (versiunea preview practic, versiunea finala o sa fie lansata peste o luna) pe un Lumia 920, telefon lansat prin septembrie 2012 cu o configuratie din 2012, evident. Se misca brici. Aici se face diferenta intre un OS bine scris si un altul scris cu picioarele.

        (Citează)

  3. O fi bun, dar tot nu mă părăsește senzația de jaf la drumul mare când văd prețul ăla, de cumperi un Mac bunicel cu el…

      (Citează)

  4. M-am luat Note 3, o saptamana mai tarziu intrase Note 4 in oferta la Vodafone, am dus Note 3-ul inapoi la eMag, banii pe loc inapoi si in aceasi bani mi-am luat Note 4, am facut doar un upgrade de 4 euro la abonament.Note 4 l-am luat in aceasi bani care ii dadusem pe 3.Nu prea a fost mare diferenta intre ele.

    Nu vad rostul de a a trece la 5, diferentele de hardware nu sunt atat de mari, iar Android-ul mananca cam 80-90% suta din RAM, ori ca are 3 ori 4 GB.

    Daca ar fi sa fac o schimbare as trece la S6 edge.

      (Citează)

  5. De ce e controversat magazinul quickmobile?

      (Citează)

  6. Am citit/auzit atat de multe nasoale despre depanero ca-mi e teama sa mai cumpar telefoane de la oricine are contact cu ei.

      (Citează)

  7. Am luat eu 2 bucati note 3 de la Rds si am avut nevoie de resoftare la unul din ele(la celalalt nu mergea travel chargerul), am aruncat un ochi in acte si am constatat ca garantia e la quick. Trebuia sa trimit telefonul la Baia mare pentru o simpla resoftare. Am fost cu el la samsung si mi-au spus ca nu subt autorizati sa intervina la telefoane care nu sunt fabricate pt ue(astea era pt hong kong)

      (Citează)

    • Mda, nasol. Nici contra cost?

        (Citează)

    • Pai de ce sa platesc pt o operatiune care dureaza 10 minute si pe care o pot face imediat cand telefoanele erau in garantie?

      Mie mi se pare aiureala regula asta de garantie(ca nu e pt ue). Scrie samsung pe el, e produs de samsung…apăi samsung sa il repare nu magarii aia de la quick care sunt sigur ca gaseau ei motive sa il scoata din garantie.

      Pana la urma am resoftat eu telefonul acasa si i-am pus si lollipop custom de pe xda(atunci inca nu aparuse oficial pt el). De atunci nu am mai avut probleme cu nici unul si se comporta ok.

        (Citează)

    • esti fraier. trebuia sa te duci cu el de unde l-ai cumparat, nu te intereseaza pe tine cine face service-ul. scrie in lege.

        (Citează)

    • add: scrie in garantie ca service-ul este facut exclusiv de quick. RDS l-ar fi trimis la quick si uite asa stateam multe zile fara telefon.

        (Citează)

  8. Daca te uiti in lista se observa ca numitorul comun e senzorul de amprenta…. nu are, nu va vedea Android 6.

      (Citează)

    • Nu cred că-i asta, vor exista și telefoane ieftine ce nu vor avea senzor de amprentă, dar Android 6 da.

      Plus ca S5 are senzor.

      Probabil ține de RAM și priorități. Degeaba scot update dacă va merge prost pe S5. Totuși, e foarte posibil sa scoată după cele din listă.

        (Citează)

  9. *erau…

    Alexandru C.:
    Am luat eu 2 bucati note 3 de la Rds si am avut nevoie de resoftare la unul din ele(la celalalt nu mergea travel chargerul), am aruncat un ochi in acte si am constatat ca garantia e la quick. Trebuia sa trimit telefonul la Baia mare pentru o simpla resoftare. Am fost cu el la samsung si mi-au spus ca nu subt autorizati sa intervina la telefoane care nu sunt fabricate pt ue(astea era pt hong kong)

      (Citează)

  10. Tine bateria de 3000 o zi intreaga la ecranul si rezolutia aia?

      (Citează)

  11. mircea 2:
    Tine bateria de 3000 o zi intreaga la ecranul si rezolutia aia?

    La note 3 ma tine o zi daca il folosesc la maxim si 2 zile daca doar dau apeluri si putin internet.

    O surpriza este lenovo a5000 pe care l-am luat mamei, tine 1 saptamana doar pt apeluri si 3-4 zile cu internet:)

      (Citează)

  12. mircea (primul)

    01/09/2015 la 10:17 PM

    Eu nu imi dau seama, e aderent cu suprafetele ude, sau trebuie sa folosesc trucul ala cu o carpa sub el atunci cand toc ceapa?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus