un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

“Follow me to” e genul de idee ce nu trebuie copiată

2 Sep 2015  ·

GÂNDURI  ·

17 comentarii

Cele două femei de mai jos, probabil mamă și fiică, își făceau o fotografie de tipul “follow me to”.
viena_follow_me_1viena_follow_me_2

Moda a început cu Murad Osmann și nevasta sa (urmăriți-i pe Instagram!), cei doi făcându-și fotografii precum cele de mai jos în tot felul de locuri minunate ale lumii. Au acumulat 3,3 milioane de urmăritori pe Instagram, au ajuns celebri în toată lumea, au vizitat întreaga lume.

Nu are rost să-i copiați. Unele idei nu pot fi replicate, ci rămân unice, genul de chestii despre care spui “băi ce lucru simplu, de ce nu m-am gândit și eu la asta?”, după care vezi în câte locuri au fost respectivii, cum era ea îmbrăcată și câtă editare foto este în fiecare imagine.

După ce se gândesc alții la asta nu mai are farmec dacă-l faci și tu, așa că abțineți-vă. Fotografiați-vă cum vreți voi în fața unui obiectiv turistic, dar nu în acest mod – toată lumea va vedea asta ca fiind o copie ieftină după ideea altora.

    17 comentarii

  1. De copiat nu, dar de parodiat, ah ce mai merge :)

      (Citează)

  2. speedy.gonzales

    02/09/2015 la 2:38 PM

    ala macar are ce nevasta sa fotografieze :)

      (Citează)

  3. Greșit!
    Oricum te-ai fotografia in fața unui obiectiv turistic tot a mai facut-o cineva, așa ca nu ești original ci copiezi!
    Și în al doilea rând, dacă ăsta-i gustul omului ce poți să-i zici. Poate e o poză pentru albumul personal nu neapărat pentru Instagram, Facebook ori etc.

      (Citează)

  4. Da dar exista posibilitatea sa te fotografiezi intr-un mod diferit fata de ceilalti.

    bogdand:
    Greșit!
    Oricum te-ai fotografia in fața unui obiectiv turistic tot a mai facut-o cineva, așa ca nu ești original ci copiezi!
    Și în al doilea rând, dacă ăsta-i gustul omului ce poți să-i zici. Poate e o poză pentru albumul personal nu neapărat pentru Instagram, Facebook ori etc.

      (Citează)

    • Și când a apărut moda selfie lumea credea că a descoperit ceva nemaivăzut și ce să vezi … când au umblat cei mai bătrâni prin albumele foto îngălbenite le-au demonstrat că au descoperit apa caldă!

        (Citează)

  5. ma-sa arata de 10 ori mai bine decat fiica-sa. si nevasta lu Murat ala…trophy whores, pardon…wives.

      (Citează)

  6. de ce spranceana are colega ce pozeaza :)))

      (Citează)

  7. Dupa ce a facut Osmann, sincer nu as avea curaj sa reproduc nici in gluma,

      (Citează)

  8. Pai, eu nu sunt de acord.
    Il urmaresc de mult timp pe Murad Osmann si #followmeto, si intr-adevar fotografiile lui sunt greu de egalat, omul chiar se straduieste + locurile vazute sunt multe si variate.

    Cunosteam pe cineva la un moment dat care era de parere ca atunci cand mergi la un obiectiv turistic de-asta celebru nu are rost sa-i faci poze, ca oricum are toata lumea poze cu locul ala, n-ar fi original deloc. Dar eu nu sunt de acord, adica pozele mele reprezinta locul ala vazut prin ochii mei. Acum, ca eu poate sunt in pana de inspiratie si poza mea arata ca cele ale altor 100 de oameni, asta e altceva :) Dar ideea e ca mi-am pus eu amprenta mea personala (originala sau nu) pe poza aia. Eu vad o fotografie nu atat ca o imagine a unui loc, cat ca o reprezentare a unei stari; din punctul asta de vedere orice poza facuta de mine va fi forever different de ale altora (pentru mine cel putin).

    Context in care, daca la un moment dat mi se pare ca locul in care ma aflu “imi cere” o poza de tipul #followmeto, pai… de ce nu? Who am I hurting? Sigur ca rezultatul va fi la ani lumina de ce face nenea ala, dar ce e cu asta? Adica scopul meu nu e sa-l outshine pe el (nici n-as avea cum, aia e clar), ci sa imi creez o amintire placuta. A mea, pentru mine. Asa ca… totusi, de ce nu?

      (Citează)

    • Du yu spik romglish?

        (Citează)

    • Yes, yes I do :)

      Bine, de fapt ma straduiesc sa vorbesc doar in romana, doar ca uneori nu-mi iese, de exemplu pentru “who am I hurting” nu vad un echivalent chiar bun, “pe cine lovesc/ranesc” suna ca naiba, “pe cine afectez negativ” nu mai zic, etc etc. Probabil exista undeva cuvantul pe care il caut, dar nu mi-a venit sa stau cine stie cat timp asteptand sa-mi vina inspiratia, cand expresia in engleza mergea la fel de bine.
      La fel si “outshine”, eu nu gasesc un cuvant la fel de expresiv in romana (mergea probabil ceva de genul “sa-l intrec in stralucire”, dar am cedat tentatiei de a scrie un pic mai putin.

      My bad :P

        (Citează)

    • nu te străduiești suficient!

        (Citează)

  9. Si acum nimeni nu mai poate face ce au făcut alții înainte , ca na , nu e bine sa copiezi …. Nu sunt de acord cu tine, dar fiecare cu părerea lui.

      (Citează)

  10. Kay:
    Yes, yes I do :)

    La fel si “outshine”, eu nu gasesc un cuvant la fel de expresiv in romana (mergea probabil ceva de genul “sa-l intrec in stralucire”, dar am cedat tentatiei de a scrie un pic mai putin.

    “A eclipsa” se potriveste perfect in contextul dat de tine
    Just my two bani. :P

      (Citează)

  11. pozele sunt lucrate pana in cel mai mic detaliu. La inceput nu erau asa, ideea a pornit de jos. Acum sunt opere de arta.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus