un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

De ce să găurești pereții, când poți lipi lucruri de ei?

2 Sep 2015  ·

GÂNDURI  ·

41 comentarii

După ce-am renovat baia n-am vrut să dau mai multe găuri decât este nevoie prin faianța nou-pusă, că-i scumpă și fragilă, fiind tot un fel de mozaic. Nu știi niciodată cum se crapă vreo placă atunci când treci pe percuție, iar plăcile sunt greu de înlocuit ulterior. În plus, nu-mi place nici zgomotul și nici praful care se formează.

Am prins în dibluri doar dulapul din baie și un suport de prosoape. Orice altceva am lipit pe perete.

La IKEA am găsit aceste ventuze din imagine, nume de cod Immeln. Nu sunt grozave, trebuie să le lipești cu grijă (le pui cu atenție pe o suprafață potrivită și apoi le presezi chiar cu plasticul alb ce le astupă prin înfiletarea sfârcului alb. Fixați-le, așteptați o zi, abia apoi puneți greutate pe ele. Țin un prosop, un tricou, ceva de genul acesta.
ikea_ventuze_1

IKEA mai are și alte ventuze, ceva mai bune sau cu un mecanism mai bun de fixare (vedeți gama Stugvik), plus accesorii precum savonieră cu ventuză. Am și eu una, am lipit-o cu succes de faianță unde a stat vreo două luni, apoi am dărămat-o din greșeală și de atunci n-a vrut să mai stea lipită nicăieri. Probabil suferă după primul ei loc.

Mai am una pentru hârtie igienică. Da, așa groază-mi este de găuri în faiantă încât am pus urâțenia asta în baie în locul unui suport mai frumos.
ikea_ventuze_2

La IKEA mai este însă un accesoriu foarte mișto, suportul Grundtal. Sub acest nume de orc se ascunde un suport de inox ce poate fi agățat de uși cu o grosime maximă de 42 mm și-și face treaba cu brio.
ikea_grundtal_1ikea_grundtal

Ca să fie totul complet, lămpile din baie nu le-am fixat în perete, ci le-am lipit pe faianță cu silicon. Am tăiat dintr-o foaie de plastic o bucată cam cât suportul lămpii, l-am pus în spatele ei, am fixat lampa pe plastic și plasticul de perete cu lipici și asta a fost. Stau de câteva luni acolo fără probleme. Lămpile sunt din Dedeman, unde am găsit o colecție imensă de lămpi, frumos aranjate în funcție de numărul de becuri și de tipul lor.
lampa_baie_1lampa_baie_2

Asta apropo de faptul că nu trebuie să dați găuri în orice perete al casei, unele lucruri pot fi fixate și prin lipire acolo.

    41 comentarii

  1. exact acelasi model de faianta am luat pentru bucatarie, varianta sand :)

      (Citează)

  2. mda, sa vezi cand or incepe sa se dezlipeasca toate :D

    Don’t get me wrong, si eu am facut orice sa nu dau gauri in baie. Am refacut designul la o masca de chiuveta ca sa o pot prinde in gaurile de la chiuveta veche, dar chestiile agatate in ventuze nu tin.

      (Citează)

  3. Cranii de copil, suportul Grundtal cu nume de orc, înfiletarea sfârcului alb… keep ’em coming :))

      (Citează)

  4. Also, de ce pune toata lumea faianta in baie pe toti peretii pana sus? FFS, eu am numai unde e chiuveta si cada/dusul si nu-i nici o problema.

      (Citează)

  5. mie imi tine o asistenta tv prosopul si halatul cat fac dus. asta inseamna sa fii mafiot.

      (Citează)

  6. Multumesc, suportul Grundtal este o solutie super mai ales cand ai baia mica si nu mai ai pe unde sa pui un suport suplimentar de prosoape.

      (Citează)

  7. Eu am carlige fixate cu banda dublu adeziva, le-am inlocuit banda originala cu una mai rezisteta (bison parca). De trei ani stau prosoapele agatate fara sa cada vreunul.

      (Citează)

  8. Poate cade lampa aprinsa in cada cand faci baie :)

      (Citează)

  9. suport dinala in gen grundtal mai apare prin LIDL din cand in cand. nu stiu comparatie de preturi, eu am luat unul cand l-am gasit la reducere si nu mai stiu cat am dat pe el…

      (Citează)

  10. add:
    Also, de ce pune toata lumea faianta in baie pe toti peretii pana sus? FFS, eu am numai unde e chiuveta si cada/dusul si nu-i nici o problema.

    deh, meteahna veche romaneasca. sau spune-le romanilor despre parchet in bucatarie sau in baie… sa vezi atunci reactii.

      (Citează)

  11. Suport Immeln am luat si eu. Teoretic tine 4 kg. Practic, cade odata pe saptamana, incarcat cu 3-4 flacoane de sampon (2-500ml fiecare) si un burete.

    De la Dedeman am luat un suport de colt pentru baie (pt sapun, bureti, etc). Imi pica de 2-3 ori pe an. Dupa un timp, am mai luat unul, identic. Asta cade de 2-3 ori pe luna. Diferenta? Ventuza (material, grosime).

    E o loterie. Pe banii clientilor.

      (Citează)

  12. of, tot eu trebuie sa va invat. puneti o picatura de lipici pe ventuza. nu superglue, un lipici elastic, ceva gen bizon pt pantofi.

      (Citează)

  13. add:
    Also, de ce pune toata lumea faianta in baie pe toti peretii pana sus? FFS, eu am numai unde e chiuveta si cada/dusul si nu-i nici o problema.

    E o chestie de gust. Iar gusturile nu se discuta.

      (Citează)

  14. Cand ai o baie in care toate sunt lipite sa ai grija ca sa le spui invitatilor sa nu stranute cand intra.

      (Citează)

  15. Poti sa potrivesti gaurile intre placi, prin chitul respectiv. Nu ai nevoie de un holtsurub prea gros pentru a tine un suport de prosop sau hartie de WC.

    PS: De ce nu ai pus chit de rosturi alb intre placile cu mozaic?

      (Citează)

    • Mi-e și mai teamă să dau găuri între plăci, poți strica patru deodată sau sparge un colț.

      Păi omul cu faianța a zis că arată mai bine cu acest gri (Manhattan de la Ceresit) și la final i-am dat dreptate, se potrivește mai bine. Albul scoate prea mult în evidență conturul fiecărei plăci, iar jumătate din baie e făcută cu un mosaic (îl vezi în fotografia cu lămpile) făcut pe plăci mari. Am vrut un chit care să nu fie foarte vizibil, astfel încât pe peretele cu mozaicul să am senzația că e continuu, nu din plăci mari.

        (Citează)

  16. animaloo:
    parchet in baie???
    dar dece?

    de ce nu?

      (Citează)

  17. gigi: de ce nu?

    ca intra apa sub el si pute/se umfla/ambele.

      (Citează)

  18. Sunt foarte bune ventuzele de la Ikea. Cad de 3-4 ori pe an poate nici atat. Merg bine pe ceramica lucioasa (nu mata, nu veche cu microfisuri). La repunere spalati-le cu putin sapun si asteptati sa sa usuce. Sunt mai bune decat orice alta ventuza pe care am incercat-o.

      (Citează)

  19. eu am lipit diferite chestii pe faianţă (savonieră, suport de prosop, etc) cu silicon sanitar obişnuit şi stau încă foarte bine după ani de zile.

      (Citează)

  20. nwradu: Da, le-am pus azi și abia mâine am atârnat ceva pe ele. Trebuie curățat întâi locul cu o cârpă și uscat bine.

    Pe tanarul de mai sus il intrebasem.

      (Citează)

  21. Dar bară pentru perdea de duș a pus cineva folosind ventuza?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus