un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

AMA: am un Samsung S6 Edge +, întreabă-mă orice vrei să afli

7 Sep 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

41 comentarii

Vreau să vă răspund întrebărilor despre noul Samsung Galaxy S6 Edge+ și voi încerca să fac asta inclusiv cu un clip video sau screenshoturi, acolo unde este posibil, ca o noutate pentru review-uri.

Noul S6e+, model practic identic și cu noul Note 5 (nu are stylus, dar are ecran curbat), a ajuns în forță în România în magazinul oficial Samsung, în magazinele online și offline și desigur la operatori, iar acum și în mâna mea.

Urmează un review și articole din care veți afla totul despre acest telefon (fac parte din grupul Orange Smartphone Testers și-l voi butona pe îndelete), dar și ceva în plus: cei de la Samsung mi-au sugerat să fac un “ask me anything“, un AMA cum s-ar spune pe Reddit, un “întreabă-mă orice” despre acest model. Poate vreți să aflați mai multe despre acea funcție de streaming live direct pe YouTube, despre ecranul curbat și funcțiile software Edge, despre cum se comportă un telefon cu 4 GB memorie RAM față de S6-ul meu clasic cu 3 GB șamd.

Așa că întrebați-mă ce doriți voi să aflați despre S6 Edge+ și peste câteva zile vă voi răspunde. Ca să facem treabă bună, mă gândesc inclusiv la screenshoturi și poate demonstrații video, dacă răspunsul la întrebări o permite. Puneți întrebările în comentarii aici, pe Facebook, pe Twitter, unde vreți voi.

Până atunci, am făcut un video care spune cele de mai sus și un rapid unboxing, ca să vedeți ce-i în cutie.

Ca hardware, S6 Edge+ și Note 5 oferă:

  • ecran 5,7 inchi la rezoluție 2560 x 1440 pixeli, Super AMOLED, Gorilla Glass
  • chipset Samsung Exynos octa-core (unul care pe S6 s-a dovedit extrem de rapid și probabil este cel mai performant la ora actuală)
  • 4 GB de RAM, în creștere de la 3 GB pe S6
  • cameră de 16 Mpx pe spate și 5 Mpx pe față, F1.9
  • Wifi b/g/n/ac MIMO 2×2, LTE cat 9 sau cat 6, Bluetooth 4.2, NFC
  • încărcare wireless mult mai rapidă
  • nu are slot de card microSD, stocare 32 sau 64 GB
  • baterie 3000 mAh nedetașabilă
  • 153,2 x 76,1 x 7,6 mm, 171 grame

După cum vă spuneam, Note 5 are stylus și S6e+ nu, dar în schimb are ecran curbat care, la o primă vedere, aduce nu doar un plus estetic, ci și niște avantaje legate de acele contacte preferate și aplicații preferate, după cum ați putut vedea în clipul de mai sus.

samsung_s6_edge_plus_1samsung_s6_edge_plus_2

    41 comentarii

  1. 1. cu cate aplicatii vine preinstalate? cat iti ramane tie din cei 4G ram?

    2. cat de repede se umplu cei 4g ram? stiu ca tine in mare parte de OS, dar poate pe tel asta au mai rezolvat din probleme.

    revin, inca beau cafeaua

      (Citează)

    • Spre deosebire de PC-uri, la telefoane RAM-ul nefolosit este RAM irosit. Ideal este să fie cât mai plin astfel încât toate aplicațiile uzuale să fie preîncărcate în funcție de nevoile utilizatorului.
      La PC trebuie să ai întotdeauna o mare rezervă de memorie liberă că poți lansa aplicații foarte grele (un joc, un Photoshop, un program de editare video etc.), în timp ce pe telefon singurul criteriu este rapiditatea cu care se lansează o aplicație. Imaginează-ți că ai sta pe telefon într-un splashscreen așa cum o faci pentru multe softuri pe calculator.

        (Citează)

    • Problema e ca intra si mult junk pe ramu ala.. doar ca sa il foloseasca.
      Pe S3, eu unul folosesc Advanced Task Killer.. omor tot cand porneste tel.. am 380 mb liberi.. dupa 1 sapt de folosire.. omor tot.. raman 109 mb liberi si telefonu caraie.. trebuie restart

        (Citează)

    • Atunci întreabă de bloatware, nu de RAM liber. Cu cât îți cureți RAMUL mai des, cu atât ți se va mișca telefonul mai greu, pentru că sistemul îți învață obiceiurile de utilizare astfel încât să-ți pună la dispoziție aplicația care îți trebuie când îți trebuie. Când dai clear memory, tot ce faci este să-i dai peste cap sistemul ăsta de predicție.

        (Citează)

    • La moto G ultima generatie, cel cu 2GB ram, era un review pe YT care arata 1-1.2 GB memorie ram libera la prima pornire. Numai pentru asta si e fantastic. Acum ca ai si 6 si 6+e la dispozitie, ai putea face o comparatie la ram liber la amandoua. Si da, conteaza, pentru ca as vrea sa pot juca MC 5 sau A8 sau RR (de exemplu) si sa pot iesi din joc rapid, sa fac altceva si sa pot intra acolo unde l-am lasat, nu sa il inchida telefonul, ca sa elibereze ramul.
      Autonomia bateriei e un alt subiect interesant. Si daca tot vorbim de comparatii, ce are in plus 6+e fata de 6, aici ma refer la soft, sau singura diferenta e ram-ul si marimea/design-ul ?

        (Citează)

    • cartus:
      Si da, conteaza, pentru ca as vrea sa pot juca MC 5 sau A8 sau RR (de exemplu)si sa pot iesi din joc rapid, sa fac altceva si sa pot intra acolo unde l-am lasat, nu sa il inchida telefonul, ca sa elibereze ramul.

      Cand deschizi o aplicatie consumatoare de resurse se ocupa garbage collector-ul sistemului de eliberat RAM inchizand aplicatiile neutilizate. Iar daca iesi din joc ti-l inchide numai daca are nevoie de memoria ocupata de el, nu-l inchide pur si simplu din oficiu.
      Ma intristeaza cate minusuri iau de la persoane care habar n-au sa foloseasca Android-ul si au senzatia ca ce au invatat ei in copilarie pe 486 se aplica si aici. Probabil sunt aceleasi persoane care isi instaleaza antivirus pe telefon si battery saver…

        (Citează)

  2. Cum functioneaza senzorul IR ?
    Are ”bataie” mare? Poate invata coduri ?

      (Citează)

  3. +1 La treaba cu aplicatiile preinstalate. Sunt foarte multe aplicatii pe care nu le-am folosit de vreo 2 ani si ceva de cand mi-am cumparat telefonul, le-am dat disable de atunci. Nu stiu alte telefoane cu ce vin, dar samsung par sa fie pe locul 1 la aplicatii inutile preinstalate.

      (Citează)

  4. Apropo,

    Au fost aleşi norocoşii care vor testa noul Samsung GALAXY S6 edge + timp de 2 săptămâni. Aceştia au şansa de a-l câştiga după perioada de testare. Vezi lista lor mai jos.

    Eu nici nu am stiut ca exista concursul asta :( Trebuia sa ne zici si noua Radu. Chiar ma duc sa iau S6 normal de la Orange saptamana asta.

      (Citează)

  5. Ma intereseaza cat tine bateria. Am un edge normal si as dori sa compar.
    Teoretic ar trebui sa fie mai buna bateria pe + dar sunt curios mai exact cu cat.

      (Citează)

  6. Primele S-uri au fost superbe, tin minte ca i9000-ul era peste orice altceva la acea vreme(2010), doar iPhone mai constituia un concurent puternic.
    Acum am ajuns la concluzia ca faima i s-a urcat la cap si au inceput sa scoata tot felul de prastii de telefoane.
    S6, S6+ , S6 HD+, S6 SuperHD++ si alte prostii, cam asta e trendul Samsung. Copiaza Apple cu 100 de variante care de fapt nu au diferente mari intre ele.

    Eu am trecut pe Windows Mobile. Lumia rulez si SO-ul WM e cu mult peste android(fara lag, nu mananca ram, e stabil, nu da crash).
    UE android!

      (Citează)

    • Mi-au dat minusuri android fanboys care dau factory reset o data pe luna ca altfel e inutilizabila caramida, sau au rupt F5-ul pe xda-developers in speranta ca apare un custom ROM care sa rezolve bugurile versiunilor oficiale.

      Va stiu eu pe toti, ca am fost si eu odata, demult, ca voi. Dar mi-a trecut. Cand vaporul se scufunda, n-are sens sa mori eroic. Iei barca si pleci. Asa am facut eu, migrand catre Windows Mobile.
      In maximum 5 ani de zile WM o sa manance peste 30% din cota de piata, raman 67-68% impartite intre iOS si Android si 2-3% alte SO-uri care sunt pe moarte(Blackberry, Tizenu de la samsung samd).

        (Citează)

  7. Test 4G+

      (Citează)

  8. Eu nu pot vedea clipul tau in format HD, doar optiunea de 360p imi apare activa, am patit asta pe mai multe site-uri, stiu ca nu e de la tine, dar poate cineva stie o solutie! Daca pun un anumit plugin in Firefox pot downloada fisierul video la 720p dar m-ar interesa sa-l pot vedea direct in browser fara download. Multumesc!

      (Citează)

  9. Nu ai si tu o camasa uni?

      (Citează)

  10. 1. Ce viteze ai prins la transfer video pe telefon sau de pe telefon pe PC?
    2. Poti sa faci poza cu blitz cand ai sub 15% baterie?
    3. Cum se comporta camera in conditii de lumina slaba sau noaptea?
    4. Daca ai un televizor smart, poti sa il controlezi prin telefon ?
    5. Cat de dur este metalul/rama telefonului? Se zgarie usor ca HTC One sau Iphone?
    6. Este vizibil ecranul afara, in soare puternic sau zapada? Test?
    7. Ai avut probleme cu scanner-ul de amprenta?

      (Citează)

  11. slabu toni:
    1. Ce viteze ai prins la transfer video pe telefon sau de pe telefon pe PC?
    2. Poti sa faci poza cu blitz cand ai sub 15% baterie?
    3. Cum se comporta camera in conditii de lumina slaba sau noaptea?
    4. Daca ai un televizor smart, poti sa il controlezi prin telefon ?
    5. Cat de dur este metalul/rama telefonului? Se zgarie usor ca HTC One sau Iphone?
    6. Este vizibil ecranul afara, in soare puternic sau zapada?Test?
    7. Ai avut probleme cu scanner-ul de amprenta?

    Musai testul cu zăpada :))

      (Citează)

  12. Iei minusuri pentru că n-ai dreptate. O fi conceptul așa cum zici tu dar nu functionează cum trebuie. Mai ales pe telefoanele ieftine și cu puțin RAM. În principiu da, sistemul face management dar dacă ia secunde bune să deschidă o aplicație, preferun task killer.

    Flo: Cand deschizi o aplicatie consumatoare de resurse se ocupa garbage collector-ul sistemului de eliberat RAM inchizand aplicatiile neutilizate. Iar daca iesi din joc ti-l inchide numai daca are nevoie de memoria ocupata de el, nu-l inchide pur si simplu din oficiu.
    Ma intristeaza cate minusuri iau de la persoane care habar n-au sa foloseasca Android-ul si au senzatia ca ce au invatat ei in copilarie pe 486 se aplica si aici. Probabil sunt aceleasi persoane care isi instaleaza antivirus pe telefon si battery saver…

      (Citează)

    • Funcționează exact cum zic eu pe toate telefoanele. Repet: problema adevărată este bloatware-ul, nicidecum RAM-ul liber.
      Căutați și voi pe google “task killers on Android” și în prima pagină e doar un singur rezultat care le recomandă, în rest:
      HTG Explains: Why You Shouldn’t Use a Task Killer On Android
      Why RAM Boosters And Task Killers Are Bad For Your Android
      Does Your Android Device Really Need a Task Killer? – TechNorms
      Etc.
      Acum aștept și eu un argument din partea ta, nu “nu funcțiomează cum trebuie”, care e exprimare de copil cu 8 clase, nu de persoană care are pretenția că a înțeles cum funcționează un concept.

        (Citează)

  13. Poze. Poze pe întuneric.
    Poze în mișcare?
    Uitasem ceva. A, da. Please.

      (Citează)

  14. Se încinge? dacă se blochează? cât durează încărcarea cu încărcător wiriles?

      (Citează)

  15. @flo
    “Funcționează exact cum zic eu pe toate telefoanele. Repet: problema adevărată este bloatware-ul, nicidecum RAM-ul liber.
    Căutați și voi pe google “task killers on Android” și în prima pagină e doar un singur rezultat care le recomandă, în rest:”

    Eu aici vad altceva: cum manipuleaza google rezultatele cautarii in interes propriu. Articolele alea imi par sunt clone si iar clone ale masinii de PR a lui Google. In 2010, 2012, 2014, Google ne explica cum ca nu e nevoie de task killer, dar oamenii sunt nebuni ca fac asta, ca se uita si vad RAM-ul plin si intra la idei. “With recent updates, Android doesn’t need task killers the way it used to”. Pare luat direct din documentul de marketing Google. Si asta era scris in 2010 pe un site tehnic, deja managementul memoriei in Android mergea extraordinar inca din 2010.

    Altfel: daca sistemul de gestiune a memoriei in Android ar fi mers ca uns, erau oamenii nebuni sa tot instaleze asa ceva iar si iar si sa tot incerce sa taie procese manual? Nu aveau alte treburi? Nu a fost o reactie a faptului ca sistemul devenea aproape inghetat si nu mai puteai face mare lucru cu el, in special pe telefoane cu resurse limitate?

    Si revenind: pana la urma eu am cautat “task killers on Android”. De ce primesc mereu de la Google altceva si anume poezia asta cu “nu ai nevoie, mosule, lasa prostiile”?

    Ia sa deschidem bing.com si sa cautam acelasi lucru. Supriza, rezultatele difera binisor. Pe prima pozitie e evident aplicatia Advanced Task Killer – Android Apps on Google Play – aplicatie care are peste o jumatate de million de referinte, nota general 4.5/5. Gasesc pe pozitia 4 chestii de genul: 7 Best Android Task Killers – TechShout, articol din 2012. Evident, mai vedem si material publicitar Google plasat bine inca din 2010: “Android Task Killers are Dead”. Si eu nici nu aveam habar ca sunt moarte aplicatiile de genul asta inca din 2010.

      (Citează)

  16. Am un samsung s6-edge si nu mai porneste! Nu mai raspunde la nici o comanda.Am pe mijlocul ecranului un dreptunghi in care scrie: Android porneste…., se deschid aplicatiile…. , si un cerc care se invarte incontinuu. Se mai pot recupera pozele si contactele de pe el,tinind cont ca nu mi-am facut copii de rezerva (bakup).

      (Citează)

  17. Buna am un Samsung s6 edge , vreau sa deschid o página si imi zice ca am atins numarul maxim de ferestre deschise cum fac sa sterg ferestrele? ?? Multumesc

      (Citează)

  18. Am un samsung s6-edge si nu mai porneste! Nu mai raspunde la nici o comanda. reusesc sa-l pornesc doar din butonul de blocare si scaderea volumului (un fel de restart am citit pe net ) stie cineva de la ce ar putea fii ?

      (Citează)

  19. M-ai lamurit complet ;)

      (Citează)

  20. Buna, detin un s6edge pe care inainte l-a folosit prietenul meu. Dupa achizitie i s-a cerut bineinteles setarea unei aprente si a parolei de back up… acum insa eu as vrea sa sterg amprenta lui, inlocuind-o cu a mea…ideea e ca el nu si mai aminteste parola de back up. Intrebarea este, daca sterg amprenta lui din setari, ce se intampla cu parola ? Putin ajutor :) incerc sa evit revenirea la setarile din fabrica .

      (Citează)

    • Ar fi bine să folosești amprenta lui pentru a înregistra și amprenta ta în sistem, cu care apoi poți face astfel de modificări. Fără parolă sau amprentă nu vei putea reseta telefonul.

        (Citează)

  21. O sa incerc asa, insa daca inegistrez amprenta mea, pot sa o sterg pe a lui ulterior ? :) sau pt a o sterge este nevoie sa stie si parola de back-up ? Multumesc

      (Citează)

    • Asta nu mai știu, dar cred că poți șterge amprente câtă vreme pentru validarea operațiunii folosești o amprentă deja în sistem.

      Cu parola e mai nasol. Mi se pare că telefonul se poate reseta doar pe bază de parolă, nu și de amprentă. Există un hard reset făcut din combinații de butoane, caută pe google asta.

        (Citează)

  22. cum sterg din s6 edge aplicatia smart manager si knox?

      (Citează)

  23. Serban marian

    22/04/2017 la 6:30 PM

    Ce pot să îi fac la un s6 edge plus care a rămas blocat la mesaje si numai merge deloc?

      (Citează)

  24. Am un s6 edge și i-am dat android 7, se mai poate reveni la android 6.01
    Multumesc

      (Citează)

  25. Salut am si eu un samsung 6 edge plus si de cate kri intru pe yutube sau pe vrun film pe net se blocheaza dupa 20-30 secunde ma poti ajuta sa il fac sa nu se mai blocheze ? Multumesc si scuze de deranj

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus