un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Zvonurile despre noile telefoane Nexus

28 Aug 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

13 comentarii

Au început să apară mai multe detalii despre cele două telefoane din viitoarea generație Nexus de telefoane, ambele modele fiind văzute în fotografii obținute pe sub mână și cu specificațiile deja lămurite.

Da, două telefoane, unul fabricat de LG și altul de Huawei! Iată ce se cunoaște până acum:

LG Nexus 5.2 Huawei Nexus 5.7
  • System-on-chip Qualcomm Snapdragon 808, un model cu 6 nuclee din care 2 rapide la 2 GHz și 4 mai lente.
  • 3 GB memorie RAM
  • Ecran de 5,2 inchi, rezoluție 2560 x 1440 pixeli cu o densitate de 565 ppi
  • Cameră 13 megapixeli, focalizare cu laser
  • Conector USB tip C, cel nou și simetric
  • Cititor de amprentă
  • Posibil carcasă de metal, baterie de 3000 mAh și difuzoare frontale
  • Android 6
  • System-on-chip Qualcomm Snapdragon 810, un model octa-core care în trecut a avut ceva probleme cu supra-încălzirea.
  • 3GB memorie RAM
  • Ecran de 5,7 inchi, rezoluție 2560 x 1440 pixeli
  • 64 GB stocare internă, probabil va fi și variantă de 32 GB
  • Cititor de amprentă
  • Android 6

Este prima oară când Huawei produce un “Nexus” și se pare că aveam dreptate, Google acordă pe rând șanse fiecărui mare producător de telefoane cu Android. N-am nici o îndoială că vor face o treabă bună, au demonstrat că se pricep la telefoane.

Acum, noile Nexus vor fi modele bune, dar nu extraordinare. Avem pe piață modele cu 4 GB memorie RAM, dar cele Nexus vor avea doar 3 GB. Procesorul Snapdragon 810 se încălzește în sarcină mai mult decât alte soluții; fără îndoială va fi utilizată o revizie mai nouă, care mai rezolvă aceste probleme, dar tot se încălzește și sistemul de operare îi va limita atunci performanța.

Mai mult, speranța era că Nexus-ul nou va utiliza un Snapdragon 820, un nou chipset la care Qualcomm lucrează și care vine cu multe șmecherii precum un procesor de semnal numit Hexagon ce va prelua diverse sarcini de pe procesorul principal (de exemplu decodarea mp3 și comunicația cu senzori de tracking și fitness), crescând pe total autonomia bateriei, plus un nou modul grafic. Probabil că după problemele cu modelul 810, Qualcomm a ales să lucreze ceva mai mult la 820 și să-l scoată pe piață după testare și QA temeinice.

Forma telefonului Huawei Nexus este dubioasă, cu o bară neagră în partea de sus, unde se află camera foto și LED-ul flash, aspect ce amintește de niște modele Nokia mai vechi. Arată cam urât, sincer să fiu:
huawei_nexus_1huawei_nexus_2

LG Nexus arată ceva mai normal, dar modulul foto este mult ieșit în afara carcasei:
nexus_5_lg_nou

Vor fi prezentate oficial probabil în septembrie sau octombrie.

sursa foto: GSMarena.

    13 comentarii

  1. Foarte tare ideea colaborării cu Huawei. Soțul meu are de vreo lună un P8 și e mulțumit, în ciuda reticențelor la auzul numelui de “chinezărie’.

      (Citează)

  2. Acum 15 ani cand aparea dx 2 , dx 4 sau ceva hardware nou era o schimbare de parformanta enorma , acum cine se mai uita la un calculator ce performnate are, doar daca e pentru ceva specific. La fel si la telefoane acum , toate au camera asemanatoare pe toate, gps, baterie proasta pe toate, ecran super sensibil daca il scapi, ce naiba sa mai vrei in telefon care nu au toate telefoanele ? la Samsung dupa galaxy 3/4 nu a mai fost nici o schimbare majora, iphone dupa 4 cam la fel, tot ce a fost nou a fost doar ecrane mai mari si toate compatibile cu 4G.

      (Citează)

  3. Ala micu (care respira greu) nu arata asa, e o poza de Nokia prelucrata. Cel putin asa ziceau ultimile zvonuri. Iar ala mare e urat cu spume, nu stiu ce a fost in capul lor sa il proiecteze asa.

      (Citează)

  4. Daca tot scot 2 versiuni, nu inteleg de ce nu scot si o versiune mini.
    Sunt convins ca ar fi destui interesati de un 4.6″ Nexus care sa fie tot timpul cu softul la zi.

    Surprinzator ca au ajuns la Huawei, pe cand Sony parca nu a facut niciodata un Nexus.

      (Citează)

  5. Huawei nu este la primul telefon pentru Google, primul Nexus One a fost creat de catre Huawei

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus