un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Noul X2 Soul Xtreme este cel mai puternic telefon Allview de până acum, promite multe funcții

26 Aug 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

18 comentarii

Am văzut ieri noul telefon Allview X2 Soul Xtreme. Este cel mai puternic model adus până acum pe piață de firma brașoveană, un adevărat flagship cu un preț mare pentru ei, dar competitiv în specificații cu telefoanele de top, plus câteva șmecherii software la bord.

După cum vedeți mai jos, hardware-ul este de top pentru un phablet de 6 inchi:

Allview X2 Soul Xtreme – Specificații hardware

Ecran

  • 6 inchi, 2560 x 1440 px, AMOLED, 492 ppi, Gorilla Glass 3

Procesor

  • Octa-core 64 biți la 2 GHz, model Mediatek MT6795
  • Video PowerVR G6200
  • 3 GB memorie RAM

Conectivitate

  • Dual-SIM 4G la 150 Mbps și 3G la 21 Mbps (suportă inclusiv 4G în tehnologia TDD la 2600 MHz, cum are mai nou Digi Mobil)
  • Wifi 802.11b/g/n/ac
  • Bluetooth 4, NFC, microUSB, GPS

Camere

  • Spate 24 Megapixeli, F/2, flash cu două LED-uri
  • Frontală 8 Mpx
  • Buton fizic de declanșare pe lateral
  • Filmare Ultra HD @ 30 fps
  • Mod manual, mod Ultrapixel ce fotografiază la 120 megapixeli

Stocare

  • 64 GB stocare internă
  • Slot de card microSD, maxim 128 GB

 

Baterie

  • 3500 mAh, nedetașabilă

Altele

  • Senzor de amprentă
  • Difuzoare stereo, amplificator de sunet NXP, HD Voice
  • Android 5.1 Lollipop

Gabarit

  • Dimensiuni 164 x 82 x 9,6 mm
  • Greutate 205 grame

 

Preț: din 5 septembrie, 2.199 lei la liber în magazine, la Telekom începând cu 499 lei

Asta a fost noua mea grilă de specificații, ca să folosim întreg spațiul de pe ecran.

Telefonul arată bine și marginea ecranului este îngustă, cu un aspect plăcut pentru întreg modelul. Ecranul mi s-a părut de bună calitate, iar hardware-ul este foarte bun, de la procesorul și cei 3 GB memorie RAM până la cei 64 GB stocare integrată, card microSD, NFC, wireless inclusiv AC, senzor de amprentă pentru deblocare (pe spate, sub cameră) – este, practic, un model complet. E de observat că modelul suportă LTE în banda 2600 MHz TDD, cum a anunțat recent Digi Mobil, deși partenerul la lansare este Telekom.

Camera foto principală, de 24 megapixeli, promite nu doar fotografii de calitate, dar și un mod ultrapixel în care produce imagini de 120 megapixeli, probabil prin interpolarea mai multor fotografii făcute succesiv. Camera are și focalizare selectivă, are un mod manual în care reglezi setările cum vrei tu, filmează inclusiv Ultra HD la 30 fps și, foarte important, buton dedicat de declanșare pe carcasă, un bonus frumos. Ca tehnologie, modulul foto este produs de Omnivision, tipul OV23850, și care conform specificațiilor ar putea filma și Full HD la 90 fps, deși cei de la Allview n-au anunțat acest lucru și poate că nu are acest mod activat.

Îmi este greu să mă pronunț legat de calitatea fotografiilor. Cele de test, văzute la lansare, arătau bine, dar aș vrea să-l testez cu mâna mea și să văd cum fotografiază în diverse situații. Tare am senzația că încă nu s-a inventat senzorul care să bată Galaxy S6-ul. Îți poți face și selfie-uri cu senzorul de 8 megapixeli, dar mult noroc să găsești un selfie stick care să țină un telefon de 6 inchi.

DEZAVANTAJE

Am văzut două. Bateria nu este detașabilă, iar capacitatea ei este una normală (Allview spune că este una foarte mare la 3500 mAh, dar capacitatea trebuie privită și corelat cu dimensiunea telefonului, e clar că un terminal de 6 inchi poate integra o baterie mult mai mare decât unul de, să zicem, 5 inchi), de o zi.

allview_x2_soul_xtreme_12Al doilea dezavantaj văzut de mine este la difuzoare. S-a spus că sunt stereo, că sistemul sonor integrează tehnologii DTS și un amplificator NXP. Drăguț, dar problema este că cele două difuzoare sunt unul lângă altul pe spate, practic lipite, deci sunetul stereo este doar pe hârtie, în practică nu vei putea face diferența între cele două canale. Totuși, sunetul este clar și puternic, semn că două difuzoare sunt mai bune decât unul singur; pentru stereo adevărat, însă, e nevoie și de plasarea lor la distanță.

Telefonul costă 2.199 lei pe site-ul Allview și la Telekom, unde poate fi cumpărat și începând cu 499 lei în combinație cu diverse abonamente, începând cu 5 sau 10 septembrie, în funcție de ce site citești. Prin comparație, noul Samsung S6 Edge Plus costă 3.799 lei; are un design mai rafinat, o cameră probabil mai bună și ceva tehnologii suplimentare (Knox, de exemplu), dar merită cei 1.600 de lei în plus? Rămâne de văzut.

    18 comentarii

  1. Sigur ca nu merita 1600 in plus. Asta pana ai nevoie de garantie.

      (Citează)

  2. La banii ăștia mi-aș lua un LG G4. Fără supărare, alegerea mea…

      (Citează)

  3. Sa compari s6 edge plus cu allview…. Si nu sunt fan samsung, am un LG G3

      (Citează)

  4. Gionee si mai cum?

      (Citează)

  5. Dpmdv Knox chiar e o tehnologie suplimentara, inutila si enervanta.

      (Citează)

  6. Nu știu dacă a mai scăzut prețul dar aș prefera un Mate 7 de la Huawei în comparație cu acesta.

      (Citează)

  7. la banii astia, direct M8.

      (Citează)

  8. toti se bat in cele mai puternice telefoane. as vrea sa vad unul ca fiind “cel mai fiabil telefon” sau “telefonul cu cea mai mare durata de viata a bateriei”, ca deja e irelevant daca are 1.8 GHZ sau 2.0.

    la Samsung aia 1.600 de lei sunt si pentru service-ul lor care iti repara in 2-3 ore telefonul. si mai inchid ochii si daca le duci telefoane rootate, dar asta probabil daca nu buseste rootul nimic.

      (Citează)

  9. Am auzit ca livrarea se va face numai pe baza de invitatii, ca la OnePlusTu.Si ca primesti bonus o gramada de bloatware plus un sticker cu IPlone sau Sansung la alegere.

      (Citează)

  10. Nu vad de ce bateria nedetasabila ar intra la dezavantaje. Mai tine cineva un telefon mai mult de 2 ani ca sa fie nevoit sa ii schimbe bateria? Iar nedetasabil nu insemna ca nu poti sa o schimbi.

      (Citează)

    • Da, eu ! Am un Samsung GN de acum 3 ani si nu simt nevoia sa-l schimb.I-am facut root si un “transplant” de SO de la android cyanogenmod si e ca nou.

        (Citează)

  11. Costa ceva mai mult decat un One Plus 2, interesant.

      (Citează)

  12. Eu nu cred ca merita…
    Si eu am de ceva timp un telefon fabricat de o companie mai putin cunoscuta si sunt mai multumita de el decat eram de vechiul telefon, Samsung.
    Poti gasi calitate si la preturi mai mici. :)

      (Citează)

  13. Relativ la senzorul care sa îl bata pe S6, ai testat comparativ și Sony Z3 (da, mai vechi)?

    Mie nu mi se pare samsungul mai bun.

      (Citează)

  14. Sa dai 2200 ron pe un Allview , asta inseamna sa fii idiot ! Ce aduce … mai nimic , este o mini tableta aproape inutila . In buzunare nu va intra , super performant nu este , garantie nu are , update-uri nu primeste … deci despre ce vorbim ?!

    Iar ca sa-ti faci si abonament de 25 sau 50 Eur la Telekom pentru el si sa mai platesti si 100 – 300 Eur avans , asta chiar inseamna sa fii idiot !

      (Citează)

  15. Nu stiu cum sa zic, aveti destule prejudecati aici la comentatori. Cind imi cumpar un computer mi-l iau pe bucati si il configurez eu cum vreau, ce procesor si ce memorie vreau, si cre4d ca majoritatea facem asa. Nu imi iau un dell gata facut, sau lenovo sau mai stiu eu ce. De ce la telefon ar conta numele atit de mult?
    Am avut allview (cred ca P4 daca nu ma insel) si am fost multumit de el. A avut si garantie, a functionat foarte bine si ca semnal si ca stabilitate a SO. Am avut dupa el un LG G2, nu le compar, a fost un pas in plus, am simtit un plus de stabilitate si parca un ecran mai bun. Asta din ce imi amintesc.
    Acum am trecut la Huawei Mate 7 si sint exdtrem de multumit. Are toate chestiile pe care mi le doresc, ecran mare (da mai, inca vorbim de ecrane prea mari? puneti mina pe ele inainte de a comenta, incercati sa vizionati video mai mult pe ele si dupa aia veniti cu platitudini gen tableta, paleta etc), dual sim, nfc, constructie de calitate, senzor amprenta care sa si functioneze.
    La fel strimba lumea din nas si la Huawei: aa, nu e samsung, nu e Iphone, de parca nu sint toate facute in china. Cui ii place sa se amageasca cu departamentul de cercetare si alte asemenea… sa dea 700 euro pe telefon, e alegerea fiecaruia. Nu accept insa eticheta de idiot, dimpotriva din moment ce cineva priveste atit de simplist lucrurile… spune mai multe despre el decit despre cei etichetati.

      (Citează)

  16. Consider ca la capitol foto Nokia 930/950 , si Sony Z3 /Z5 vor surclasa samsung S6 ; cred ca ar trebui sa verificati !

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus