un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Instagram permite acum și fotografii și clipuri wide, nu doar pătrate

28 Aug 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

De acum se vor putea pune pe Instagram fotografii și filme inclusiv în format portret și landscape, nu doar pătrat. Instagram a renunțat la această limitare după ce a observat că aproximativ 1 din 5 imagini din rețeaua lor oricum erau în acest format, având adăugate margini pentru a deveni pătrată.

Pe de o parte, e bine. Încap mai mulți oameni într-o fotografie. M-am chinuit de multe ori să surprind și burgerul și garnitura sau pisica ce doarme în format pătrat, de obicei soluția fiind fotografierea de la distanță, care însă omoară calitatea imaginii.

Pe de altă parte, formatul pătrat era un trademark al Instagram și tocmai această limitare te forța să fii creativ. Încadrai altfel, alegeai altfel subiectul și unghiul, făceai ce puteai pentru a prezenta povestea în mod 1:1, așa cum și Twitter te silește să fii creativ și să te exprimi în 140 de caractere. Dacă nu voiai limitări, aveai de unde alege între Flickr, Facebook, 500px, Imgur și YouTube.

instagram_wide

Aș dori doar să întreb: Instagram, unde e Hyperlapse pentru Android?!

sursa: blogul Instagram. Recomandări? Urmărește o pițipoancă și ceva de mâncare.

    7 comentarii

  1. Usor, usor se va “maneliza” si Instagramul

      (Citează)

  2. Exista vreun serviciu de genul Instagram care sa iti permita sa dezactivezi comentarii/like-uri la poze? Pur si simplu sa le pui pe contul tau, sa fie publice, dar sa nu permita interactiunea celor care le vizualizeaza?

      (Citează)

  3. Intre timp sper sa ii baneze pe Poptamasii de genul https://instagram.com/silviuiulian30

      (Citează)

  4. Radu, n-ai nevoie de Hyperlapse. Dar iti poti schimba browserul default sau ai partitiile complet customizabile pentru aplicatii si data/system.

      (Citează)

  5. E drept, tipa e pițipoancă, dar e bună de…urmarit ! :D

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus