un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

15 eșecuri mari al lui Oprescu

5 Aug 2015  ·

GÂNDURI  ·

24 comentarii

Vi se pare că traficul este aglomerat în București? Că ar fi nevoie de un RATB mai bun, unul care să nu piardă sute de milioane de lei anual, de benzi dedicate, de ordine și disciplină, de benzi de biciclete, parcări mai multe? Și mie.

Știți câți angajați are Departamentul Transporturi din Primăria Capitalei? Trei. Aceștia ar trebui să găsească soluții pentru toate cele de mai sus. Așa zice B365 citând un raport despre cum sistemul de management al traficului este, de facto, nefuncțional, neterminat și chiar a rămas fără contracte de întreținere.


Cu Nicușor Dan m-am întâlnit înainte de alegerile anterioare pentru PMB și, după cum am spus chiar atunci, nu este că n-am încredere în om, pare chiar bine intenționat, dar nu am încredere în capacitatea sa de manager. Pentru că un primar nu are nevoie doar de bune intenție, ci trebuie să știe politică pentru a face față unui consiliu multipartid și trebuie să dea cu pumnul în masă și să se impună în fața tuturor contractorilor și mediului privat cu interesele lor.

Totuși, Nicușor Dan face o treabă bună acum cu un bilanț al lui Sorin Oprescu, actualul primar. E adevărată, ba chiar s-ar mai putea adăuga la ea. O vedeți mai jos și este un semnal de alarmă bun. Cică va începe strângerea de semnături pentru demiterea lui Opreascu, așa că mă voi duce cu bucurie să semnez pe listă.

Halal oraș, hai să facem socoteala:

  • în sectorul 6 se strâns semnături pentru demiterea lui Mănescu.
  • Chiliman e suspendat în sectorul 1 pentru acuzații de corupție.
  • Negoiță face lucrări de genul acesta în sectorul 3, oamenii îi cer demisia, dar primăria plătește advertoriale pe Hotnews.
  • Vanghelie este suspendat în sectorul 5 pentru acuzații de corupție.
  • 4 merge bine, sper ca Piedone să candideze la cea generală și să câștige, iar despre primăria sectorului 2 nu știu nimic, dar bănuiesc că lucrurile merg bine.

Patru sectoare din șase sunt dubioase, plus multă corupție la Parimăria Generală, unde Oprescu este fie incompetent fie corupt. Vina aparține și deciziei haotice și incredibil de proastă de a avea 6+1 primari pentru un oraș de 2 milioane de locuitori, în timp ce orașe chiar și de 5 ori mai mari din lume sunt conduse de un singur primar, un singur om cu putere de decizie. S-a pus problema asta în Guvern și am reținut un răspuns (al lui Dragnea, parcă) în care se spunea că reaorganizarea Bucureștiului nu va fi posibilă prea curând, ci ar putea fi discutată odată cu reorganizarea întregii țări pe regiuni administrative – iar planul acesta a fost abandonat.


Iată lista lui Nicușor Dan, conform Hotnews:

1. Trafic. Bucurestiul se afla intre primele 10 orase din lume in privinta aglomerarii traficului, si primul din Uniunea Europeana. Investitiile in infrastructura de transport au fost facute de ochii lumii, fara sa rezolve problema traficului in ansamblu. Primaria a permis constructia excesiva in centru, care a sufocat si mai mult orasul. Orasul e paralizat la primii stropi de ploaie. Exista locuri permanent aglomerate.

2. Poluare. Bucurestiul este cea mai poluata capitala europeana, conform unui studiu ale Agentiei Europene a Mediului, desi este un oras practic fara industrie.

3. Cea mai urata capitala europeana potrivit revistei Tourism Review.

4. Patrimoniul construit. Comitetul International pentru Monumente si Situri condamna distrugerea patrimoniului arhitectural al Bucurestiului.

5. Coruptia din primarie. Un numar mare de functionari din primarie au fost arestati: consilierul personal al lui Sorin Oprescu, directorul Directiei Infrastructura, directorul Directiei Relatii Publice, doi sefi de servicii de la Directia Juridica, fostul director al RADET, fostul director al RATB, alti functionari.

6. Cheltuirea aberanta a banului public. Ceasuri aurite de 70.000 euro bucata, gherete de 40.000 euro bucata, jardiniere de 4000 euro bucata, vopsirea pistelor de biciclete 150.000 euro/km, intretinerea unui km de sosea cu 500.000 euro / an x km sunt doar cateva exemple.

7. Lipsa transparentei. Cetatenii nu au acces la sedintele Consiliului General, in ciuda dispozitiei exprese a legii. Cetatenii nu au acces la facturile primariei, la contracte. Anual, 100 milioane de euro nu au o destinatie precizata in bugetul primariei.

8. Haos si ilegalitate in administratia Bucurestiului. Sute de autorizatii ilegale: Inspectoratul de Stat in Constructii a blocat recent emiterea oricarei autorizatii de construire in Bucurestii Noi. Decizii judecatoresti incalcate. Zeci de mii de dosare de retrocedare nefinalizate. Nu exista un cadastru al Bucurestiului, nu exista nici macar un cadastru al proprietatilor publice ale municipalitatii. Nu exista nici macar o harta completa a strazilor si a numerelor postale ale imobilelor din Bucuresti.

9. Spatiile verzi continua sa dispara din Bucuresti, desi Legea interzice schimbarea destinatiei lor. In iunie 2011 Sorin Oprescu anunta ca a finalizat Cadastrul verde al Bucurestiului. Nu numai ca nu a fost finalizat nici pana azi, dar inventarierea spatiilor verzi private nici nu a inceput. In documente oficiale Municipiul Bucuresti afirma ca harta Cadastrului verde de pe site-ul primariei nu are valoare juridica.

10. Falimentarea RADET. In 7 ani de mandat al lui Sorin Oprescu, datoria RADET a ajuns de la 170 milioane euro la 900 milioane euro, suma echivalenta bugetului anual al Municipalitatii. Fara investitii in reteaua de incalzire termica, subventia anuala de 150 milioane de euro nu face decat sa acopere pierderile din retea. In ciuda falimentului evident, in martie 2013 Oprescu promitea ca bucurestenii nu vor mai plati caldura. Singura strategie a lui Sorin Oprescu a fost stergerea datoriei de 900 milioane euro mascata in preluarea ELCEN de catre RADET. Sorin Oprescu nu are deci o solutie in conditiile in care bucurestenii risca sa ramana fara caldura la iarna.

11. Falimentarea RATB. Conturile RATB sunt poprite de ANAF. Nu au existat investitii in RATB in cei 7 ani de mandat ai lui Sorin Oprescu. RATB este ineficient pentru ca nu s-au alocat benzi unice de transport, pentru ca majoritatea mijloacelor de transport nu au aer conditionat si sunt murdare. RATB a fost amendat de Protectia Consumatorului pentru conditiile proaste oferite calatorilor.

12. Zero interes pentru dezvoltarea economiei. In 7 ani nu exista niciun investitor atras de politica de dezvoltare a primariei. In programul electoral din 2008, Sorin Oprescu promitea investitii in parcuri tehnologice.

13. Zero interes pentru pietele agroalimentare. In situatia in care marea majoritate a pietelor agroalimentare au disparut sau au fost privatizate, cu cresterea considerabila a pretului tarabei deci a produselor, nicio politica a primariei pentru piete publice cu preturi mici pentru producatorii directi.

14. Zero interes pentru prevenirea cutremurului. La un cutremur de magnitudinea celui din 1977, mii de oameni vor muri in Bucuresti. Masurile luate pentru consolidarea cladirilor cu risc seismic sunt minimale, la alibi.

15. Zero interes pentru sprijinirea parintilor. Intr-un oras cu un buget de 2 miliarde de euro pe an, nu exista nicio preocupare pentru asigurarea necesarului de crese si gradinite de stat, pentru spatii scolare suficiente pentru invatarea intr-un singur ciclu si pentru programe after school, pentru locuri de joaca acoperite.

bucuresti_crystal_tower_1

sursa: Zoso.ro

    24 comentarii

  1. Oprescu nu a castigat 2 mandate la rand? Pentru ca eu si ai mei nu l-am votat nici la primul si nici la al doilea. Dar este evident ca exista destui tampiti care il sa voteze de 2x, desi era clar de prima data ca este un golan, un mincinos si un incompetent.

      (Citează)

  2. Raspunsul scurt: asa, si ? :)

      (Citează)

  3. Stai ca acum unii se gândesc sa îl voteze pe Piedone la Primăria Generală….

      (Citează)

  4. da lucruri bune nu a facut?
    primaru care amendeaza soferii in mii de euro care o iau pe linia de tramv sau stationeaza pe linia de tramvai pe ala il votez, pana atunci Oprescu la putere,
    Nicu Sordan intentii bune si cam.

      (Citează)

    • Nu primarul amendează șoferii.

      Lucrurile bune făcute sunt legate de câinii vagabonzi și asta ca o reacție la moartea unui copil.

      În rest, a finalizat Podul Basarab, început de altul, a trecut prin amânări lungi legate de diverse șantiere șamd. Doar pentru că până la urmă le-a finalizat nu înseamnă că a mers totul ca la carte și că nu putea fi făcute de două ori mai repede.

        (Citează)

    • Partea cu maidanezii a fost facuta in prima faza de Basescu, iar atunci toti idiotii I-au sarit in cap..!
      Toate podurile si pasajele sunt proiecte facute pe vremea lui Basescu, ba mai mult, chiar incepute unele.
      Problema a fost ca proiectele aveau si ele o anumita ordine de constructive – exemplu: Pasajul Mihai Bravu nu era necesar decat in viitor, cand problema traficului se rezolva INTAI la Piata SUdului, nu invers. Dar de, trebuiau sa se plateasca si ratele la BluAir.

        (Citează)

  5. George: primaru care amendeaza soferii in mii de euro care o iau pe linia de tramv sau stationeaza pe linia de tramvai pe ala il votez, pana atunci Oprescu la putere,

    Si sa dea salarii mai mari la oameni!

      (Citează)

  6. Am lucrat la una din strategiile de dezvoltare si atragere e investitii pt minuna comuna Bucuresti, probabil se aseaza praful pe ea undeva la un director in birou.

    Si mai amuzant e ca in 2014 printre cerinte inca se regaseau solutii pentru fluidizarea traficului, really… Solutiile sunt trasate, unele exista in faza de proiect de mai bine de un deceniu, dar e mai simplu sa o facem pe autistii si sa tot comandam studii si cercetari. Idei crete noi nu prea sunt, eventual covoare zburatoare si hoverboard-uri, dar mai avem de asteptat pentru alea.

      (Citează)

  7. Sa se dea cate unul la fiecare, sa ajunga pana in spate
    http://www.lexus-int.com/amazinginmotion/slide/

      (Citează)

  8. Sectorul 4 merge bine?! Hai sa fim seriosi..!
    S-au cheltuit milioane de Euro pe asflatat parcul ( procentajul asphalt/spatiu verde este mult mai mare in favoarea asfaltului… – in Parcul Vacaresti ( Copilului ) ) .
    S-au pus copaci,copacei, palmieri (cum pm sa pui palmieri?!) de décor – care tin maxim 2-3 ani, pentru ca fratele lui Piedone are o anumita firma..
    Locuri de parcare pe cand? ? ?
    Curatenie pe cand? Nu doar gunoaie ci si oameni, respectiv curve.
    Se construiesc BLOCURI in parc , respectiv terase/restaurante.
    Politia dupa ora 00 apare foarte rar in cartier ( Tineretului – Vacaresti ).
    Rata infractionalitatii ( spargeri in general – masini/case ) a crescut, Politia comunitara zace in parc dupa ora 22 la barfa si spart seminte.
    Au reinceput sa apara chioscurile stradale – DE CE?!
    Cosuri de gunoi foarte rare – parca special nu se pun, sa se arunce pe jos.
    Locurile de parcare si stradutele dintre blocuri NU SE MAI MATURA!

    Sa continui?

    Nenea detine terase in parcuri / detine actiuni la o anumita firma care construieste blocuri in Parcul Copiilor ( ii vrajeste pe fraieri cu un tractor care se da a fi tren – sina si trenul vechi se vand la fier vechi?! )

    Deci….mai usor cu sectorul 4…! :)

      (Citează)

    • Parcul Copilului arată foarte bine, chiar mă uitam că se duc acolo oamenii pentru grătare.

      La mine au trasat parcări, au dublat chiar numărul lor pentru că au forțat șoferii să parcheze pe două rânduri, și plătim anual la primărie taxa.

      Curățenie se face des, în fiecare zi intră mașinuța de spălat, se mătură, e chiar ok. Oamenii? Ce vrei să facă primăria, să-i exileze în alt sector?

      Cu blocurile în parc nu-i vina primarului, a explicat ce acțiuni îi permite legea să ia împotriva lor. Dacă ai vreo dovadă sau măcar un link către un articol care spune că are acțiuni la firma ce construiește blocuri, te ascult cu plăcere.

      Singura chestie dubioasă este că vreo două străduțe din cartier n-au fost asfaltate după iarnă. Altele da, dar vreo două nu.

      Față de alte sectoare, 4 stă chiar bine.

        (Citează)

    • Sa o luam pe rand :)

      1. Sincer nu am mai vazut “parc” care sa aibe atata asphalt cat are acest parc. Sa nu mai vorbesc ca e umplut la maxim cu gardulete, graduri, stalpisori, ghivece, bordure si stalpi de iluminat care nu fac DELOC lumina.
      Acolo s-au dus banii nostril.
      CHiar ti se pare normal ca un “parc” sa aiba suprafata verde de 35% si restul de 65% sa fie asfalt? Adica ala mai e parc? :)
      Iar garduletele alea de peste tot, sa nu mai calci pe iarba, doar la noi am vazut..
      Ai prins perioada cu parcul inainte de a fi Piedone? Iti aduci aminte cat spatiu verde era?
      De curiozitate, poate gasesti pe net o imagine din staletit de acum 10 ani versus de acum.

      2. In zona Vacaresti – Pridvorului, nu s-au trasat locuri de parcare noi, nu se spala strazile si/sau trotuarele. La fel si in Berceni.

      3. Blocurile se construiesc pentru ca primaria a acceptat asta, semnatura a fost data de primar. L-ai vazut pe Piedone cu localnicii adunati in fata Tribunalului sau a Primariei Capitalei, sa protesteze?

      4. Spatiul verde (unde era poligonul) – respective vis-à-vis de Palatul COpiilor, unde Piedone vroia sa faca Aquapark – tocmai pentru ca nu I s-a aprobat asta, il lasa in paragina. E zona de parcare pe iarba, ca la tara – ce conteaza ca esti la 1.5 km de centrul Capitalei…! )

      5. Zona verde a parcului Copiilor este acum zona de cartier rezidential – cine sta in zona de ani de zile stie situatia. Au mascat zona cu niste bolovani falsi si au demarat constructiile de blocuri.

      6. Zona din Parcul Vacaresti ( aka COpilului, cum zice primarul ) stiai ca a avut amfiteatru? A avut, penru ca fix langa amfiteatru sunt construite blocuri ( langa, la 5 metri langa ) . In loc sa profite de acel amfiteatru construit.. si-a batut joc dand OK-ul ator constructii in zona. Iar constructiile,TOATE, s-au demarat FIX in mandatul lui Piedone. WOW, CE COINCIDENTA!!! :)

      Dar, DNA-ul nu doarme , pacat ca nu sunt suficienti oameni sa faca fata la cate dosare au. Dar, toate la timpul lor. :)

      Iar de OPRESCU…. ce pot sa zic? NU A FACUT NIMIC. Absolut NIMIC.

        (Citează)

    • Nick a descris foarte bine situatia. As adauga exemplul parcului Tineretului pe care l-am mai repetat fiindca arata ce impostor este piedone:

      “Interesant este ca autorizatia de construire emisa de Primaria sectorului 4 pe 26.10.2012, institutia fiind obligata de instanta sa faca acest lucru, a fost prelungita pe Primarie pe 26.10.2013, avand termen de valabilitate inca un an. Asta desi primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a declarat in nenumarate randuri ca apara parcul. ”

      http://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-19758722-parte-din-parcul-tineretului-scapat-defrisare-cel-putin-hartie.htm

      Altfel spus, el declara ca vai, salvam parcul dar in fapt, da autorizatie de construire. Si nu, nu a fost fortat, nu a fost nici o instanta, etc..

      P.S. Apropo de instanta, asta e o alta magarie – proprietarul da primaria in judecata, primarie care nu se prezinta, nu aduce acte, nu mentioneaza ca terenul e de fapt parc si ca atare, prin lege nu se poate construi, etc… si atunci instanta da unda favorabila proprietarului.

      P.P.S. Sa amintesc ca “Piedone” este in PC – partidul infractorului Voiculescu?

        (Citează)

  9. simi-alexandru

    05/08/2015 la 10:49 AM

    Ai devenit cancan…15 rahaturi despre nush cine ⅝ mizeri..pentru bani te prostituezi si tu…parca era pasiune blogul pentru tine. …yeah right

      (Citează)

    • În viziunea ta, m-a plătit Nicușor Dan? Atât te-a dus mintea? Sau n-ai observat din cele 30 de articole de sub tag-ul “alegeri primarie” și cele 467 de articole de sub tag-ul “București” că sunt destul de pasionat și de orașul în care trăiesc?

      Cu cine votezi, de curiozitate?

        (Citează)

  10. i know a guy who knows a guy… nici un contract nu se da nici in sectorul 4 decat cui trebuie.

      (Citează)

  11. nwradu: La mine au trasat parcări, au dublat chiar numărul lor pentru că au forțat șoferii să parcheze pe două rânduri, și plătim anual la primărie taxa.

    Ti-au betonat inestetic un spatiu mare care ar fi putut fi pus altfel in valoare, chiar si pentru parcare. Exista dale printre care poate creste iarba, cum s-au pus pe sos Colentina pe trotuare unde inainte erau asfalt. Acum pot parca masinile si mai vezi si niste verde. Dar, bine, alea sunt facute de Videanu, deci sunt rele.

    Si, totusi, vorbim de un om care s-a ***** pe fetele tuturor fraierilor cand si-a luat toate categoriile de permis auto intr-o singura zi, la Pitesti. De ce si-ar lua cineva toate categoriile? Cum sa te gandesti ca treburile in Primarie merg dupa alte principii?

      (Citează)

  12. Oare nu este o problema de mentalitate colectiva?
    Cand o sa fie o masa critica de oameni care vor gandi ca este important sa ne fie bine impreuna, cand vor vedea lucrurile in ansamblu si vor putea sa faca si diferenta dintre bine si rau lucrurile se vor schimba de la sine.
    Dar … daca privim ceea ce au scris Caragiale si Eminescu despre clasa politica, ce sa mai zicem?!
    Sau Herodot: http://www.pruteanu.ro/4doarovorba/emis54herodot.htm
    Fiecare trebuie sa ne facem curat in propriul suflet, apoi lucrurile se schimba de la sine.
    In alte tari oamenii s-au preocupat mai mult decat noi sa le fie bine si vecinilor, au fost mai uniti si se vede ce au realizat.

      (Citează)

  13. Piedone face spoiala de ochii lumii si doar in zonele cu blocuri ca de acolo vine grosul de voturi. Eu, burghez de felul meu, stau la casa in sectorul 4. La noi nu s-a mai asfaltat nimic de pe vremea lu’ Inimaroiu, care si ala a asfaltat in prag de alegeri.
    Si aici ma refer la stradute din centru, nu la periferie.

      (Citează)

  14. Hu dă fac is Nicusor Dan ???

      (Citează)

  15. nwradu:
    Parcul Copilului arată foarte bine, chiar mă uitam că se duc acolo oamenii pentru grătare.

    Cu blocurile în parc nu-i vina primarului, a explicat ce acțiuni îi permite legea să ia împotriva lor. Dacă ai vreo dovadă sau măcar un link către un articol care spune că are acțiuni la firma ce construiește blocuri, te ascult cu plăcere.

    1. In zona sunt 2 parcuri, Lumea Copiilor – intrarea de langa Palatul Copiilor si Orasesul Copiilor, cu intrare dinspre Brancoveanu. Mai nou se numeste Parcul Copilului.
    2. In zona de parc de langa strada Pridvorului se construiesc niste blocuri pe o zona din parc. Baietii au taiat niste zeci-sute de copaci, primaria a zis ca acolo nu e spatiu verde deci nu are ce sa le faca.

      (Citează)

  16. – Bucureştiul a fost, în anul 2014, cel mai aglomerat oraş din Europa din punctul de vedere al circulaţiei rutiere. potrivit unui studiu realizat de producătorul de aparate de navigaţie GPS TomTom. Bucureştiul este urmat de Varşovia (unde timpii de parcurs cresc cu 40% din cauza coloanelor de maşini), de Roma (cu 38%), de Londra (cu 37%) şi de Marsilia (cu 36%).
    In acest clasament se poate observa cu usurinta cum orase mult mai mari si cu un management al traficului foarte bine pus la punct ( semafoare inteligente, sincronizate, supraveghere video non-stop etc) sunt doar cu cateva procente sub Bucuresti, unde se incearca revitalizarea acestui sistem.
    – Poluare : daca ar fi dat si un link catre sursa, l-as fi crezut.Cand faci asemenea afirmatii trebuie sa dai si sursa.
    – Cea mai urata capitala : articolul publicat in acea revista acum…4 ani citeaza o sursa romaneasca !! Aici articolul preluat : http://www.tourism-review.com/bucharest-is-reportedly-the-ugliest-eu-capital–news2833 si aici articolul original http://verticalnews.ro/bucuresti-cea-mai-urata-si-nedezvoltata-capitala-europeana/.Deci nu este vorba de un studiu facut de o organizatie internationala, ci de un articol aparut intr-o sursa obscura scris de o persoana anonima.Nu are nicio relevanta, egal cu ZERO !
    – Coruptia din primarie : numarul mare de functionari si directori arestati.Si care-i legatura cu primarul ??? Daca aia sunt acuzati de coruptie inseamna ca si primarul e corupt ?? Se poate dovedi acest lucru sau e doar o alta afirmatie cu relevanta ZERO ??
    – Cheltuirea aberanta a banului public. Poate ca da, dar trebuie dovedit si acest lucru, nu aruncate vorbe goale !
    – Patrimoniul construit.Comitetul International pentru Monumente si Situri (ICOMOS) ” își exprimă o puternică preocupare referitor la protejarea patrimoniului istoric al Bucureștiului. ” se spune in comunicatul din data 18.04.2014.NU CONDAMNA nimic ! As fi curios daca functionarii aia au facut si altceva in afara de a sta in birouri si de a trimite niste scrisori/comunicate catre diverse institutii ale statutului prin care cer “să oprească distrugerile și demolările să oprească distrugerile și demolările,” Au iesit in strada la vreo manifestatie ? Au facut valuri pe la tv sau prin alte surse mass-media ? Au solicitat organizarea vreunei manifestatii prin care sa se opuna cu vehementa distrugerilor si demolarilor ?? Eu n-am auzit.
    Ar mai fi multe de spus, dar nu mai am rabdare.N-am chef sa ma contrazic cu unul care face niste afirmatii aiurea si nu vine cu niste dovezi clare, irefutabile.
    Vorb-aia, un prost arunca o piatra in apa si zece se chinuie s-o scoata.
    Mai grav e ca prostiile debitate de respectivul au fost preluate de multe surse din mass-media si de cativa blogeri, de la care aveam pretentii.
    E trist sa vezi ca exista oameni care pun botu’ la tot ce spune Nicusor Dan.

    Si revin cu intrebarea : hu da fac is Nicusor Dan ??

      (Citează)

  17. nwradu: Lucrurile bune făcute sunt legate de câinii vagabonzi și asta ca o reacție la moartea unui copil.

    Esti tu sigur de asta?
    Eu as spune ca (si aici) a fost incomptent. N-a reusit sa interzica, aca cum ar fi dorit strangerea cainilor …

      (Citează)

  18. Hai ma Radule – este serios sau hipster :

    1. Pai cum sa nu-l votez pe Oprescu in loc de N&D – el da inainte cu hipstereala si cu pistele de bicicleta si alte tampenii de care e nevoie dar nu musai- parerea mea este ca nu se dezvolta asa orasul – o sa-l manance cu fulgi umflatii aia din CGMB si nu vom face nimic
    – el il vrea verde si frumos – si daca se poate sa cantam tinandu-ne de mana kumbaya (nu se poate – ca e negru si rugos si plin de betoane si masini) si sunt alte probleme ce trebuie rezolvate

    2. pe Piedone ai inceput sa-l crezi crai !? Uita-te si tu la :
    – cum a defrisat Carol in primavara (au sutit si ei 100 TONE de lemne … legal) incat umbra nu mai exista pentru ca au fost taiati pomii drepti , inalti si tineri din care se pot face diverse , iar aia uscati si aplecati au ramas pe locuri “gata sa cada”
    – nu mai face nimic efectiv prin sector – in afara de baile de multime
    – parcurile au spatiile de joaca in paragina , rupte cu toate ca-s pazite (probabil ar trebui sa ceara despagubiri) .

    3. trebuie si un articol cu cele mai mari reusite ale arogantului Sorin totusi
    – Basarab / Sos. Berzei / Mihai Bravu / Piata Presei / Calea Victoriei gata si functionale (da-o dracu` ca nu am vazut pana acum banda pentru biciclisti delimitata pentru la dreapta si tot va plangeti) .
    – Piata Sudului / Pasajul Nicolae Grigorescu peste Splai si strapungerea Ciurel 70%
    si cred ca mai sunt ceva proiecte de anvergura carora nu le-am dat atentie

    Da … se face risipa si da sunt probleme , insa nu cred ca e el de vina pentru traficul din Bucuresti (decat daca vrei sa circulam pe paritati de numere ca la Chinezi) .
    Si eu stau in trafic , dar nu e momentul oportun – N&D exagereaza ca sa-si faca iar campanie electorala . Se exagereaza pe negative si se ascund pozitivele , si astea fara sa spuna ei ce ar face si cum . Ne bazam pe vorbe goale … (stiti vorba aia cu cioara din mana pentru vrabia de pe gard?)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus