un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Și mai multe nuanțe de gri

5 Jul 2015  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

Pentru că Fifty Shades of Grey nu îmbogățise suficient literatura universală, autoarea acelei trilogii scoate o nouă serie de cărți. Este vorba despre aceeași poveste, acum spusă din perspectiva lui (Christian Grey), nu a ei (Anastasia). Acum afli ce gândește el, ce vrea el, ce fantezii are el, cum simte el totul.

Așadar, s-a dat drumul (ce glumă proastă) la review-uri amuzante. Puteți citi unul chiar pe Buzzfeed, în care sunt subliniate diverse pasaje din carte, genul de exprimări care te vor lăsa flasc de

grey

Nu mă îndoiesc că va avea succes. Trilogia inițială s-a vândut în peste 125 de milioane de exemplare, s-a făcut un film, se lucrează la următoarele. Aștept acum cu interes ca toți autorii contemporani să mai scoată cărți cu aceeași poveste, dar din perspectiva altui personaj. Poate că vrei să afli ce s-a întâmplat în arenă și din perspectiva lui Peeta, sau în labirint din perspectiva Teresei (James Dashner cam are acest plan, de fapt). Dar, așa cum la filme ne plângem toți că avem parte doar de sequel-uri și reboot-uri, poate că și la cărți ar trebui inventate noi povești, nu reluate cele vechi. Bine, vorbim de cine are talent de povestitor, nu de “music to my dick”.

Review-uri amuzante la prima carte puteți citi aici și aici. Trilogia poate fi cumpărată de aici, iar acest nou volum încă n-a fost tradus în română (îl găsiți pe Amazon în engleză).

    5 comentarii

  1. Revenind in lumea cartilor serioase (vs telenovele tiparite) si Orson Scott Card a incercat ceva asemanator si a iesit rezonabil ok: cea mai de succes carte a lui (intamplator ecranizata si ea acum doi ani) rescrisa si repovestita din perspectiva altui personaj.
    Un pic enervanta pe alocuri (cum tot incerca sa explice de ce un geniu era asa orb la ce se intampla in jurului lui) dar ok per total.
    Ender’s Game vs Ender’s Shadow.

      (Citează)

  2. Despre Ender’s Shadow vroiam sa zic si eu… care nu mi s-a parut rea deloc. Si mai e un autor caruia i-a iesit foarte bine, numai ca el nu e asa cunoscut pe la noi – Robert Holdstock. Mythago Wood si Gate of Ivory, Gate of Horn sunt carti in oglinda (din perspectivele a doi frati), dar chiar daca stii de unde se pleaca si unde se ajunge, pe parcurs iti dai seama ca ce “stia” un personaj nu e neaparat adevarul.

    (Diferenta intre autorii astia si E.L. James este, evident, ca ei stiu sa stie :D)

      (Citează)

  3. Foarte bine. Sa mai scoata niste multe milioane de la fraieri.
    Pentru noi, intelectualii adevarati, exista Porntube.

      (Citează)

  4. gogu:
    Foarte bine. Sa mai scoata niste multe milioane de la fraieri.
    Pentru noi, intelectualii adevarati, exista Porntube.

    O imagine face cât o mie de cuvinte, în fond, nu?
    Nu mai zic cât face un film…

      (Citează)

  5. Dan:
    Revenind in lumea cartilor serioase (vs telenovele tiparite) si Orson Scott Card a incercat ceva asemanator si a iesit rezonabil ok: cea mai de succes carte a lui (intamplator ecranizata si ea acum doi ani) rescrisa si repovestita din perspectiva altui personaj.
    Un pic enervanta pe alocuri (cum tot incerca sa explice de ce un geniu era asa orb la ce se intampla in jurului lui) dar ok per total.
    Ender’s Game vs Ender’s Shadow.

    mie mi-a placut tare rau saga umbrelor, in special cartea lui bean

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus