un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Nouă ore în mallul AFI Palace Cotroceni – ghid de supravieÈ›uire

10 Jul 2015  ·

GÂNDURI  ·

38 comentarii

Cei de la AFI Palace ne-au întrebat dacă vrem să petrecem o zi întreagă în mall-ul din Cotroceni, ca să vedem în câte moduri te poÈ›i distra (È™i cheltui, după cum s-a dovedit ulterior) pe acolo. “AÈ™ avea nevoie de niÈ™te pantofi noi pentru muncă“, a zis Matilda când am întrebat-o dacă vrea să facem asta, zâmbind deja visătoare în timp ce probabil făcea o listă mintală cu toate magazinele de pantofi din AFI.

BineînÈ›eles că ai nevoie!“, i-am zis eu, în timp ce îmi făceam o listă mintală cu toate locurile din apartament unde am putea depozita toate perechile ei de pantofi. Și na, ne-am dus la AFI Palace o zi întreagă (de la ora 13 la 22, adică, true story!), iar cele de mai jos s-au întâmplat sâmbătă, 20 iunie.

Așadar, ne trezim mai târziu, bem cafeaua, udăm pisicile, dăm de mâncare la plante, ne facem curaj și pe la ora 13 intrăm în AFI pe singura cale de acces în parcare pe care o știu, cea din Bulevardul Timișoara, parcăm și intrăm în mall. Primul lucru pe care-l observ este că se modifică ușile de intrare, din sistemul sas cu două uși glisante în cel cu una mare și rotativă, dar încă nu este finalizată modificarea.
afi_palace_mall_02

Intrăm, facem un pic dreapta È™i bang!, magazinul Humanic. “Ah, pantofi!”, zice Matilda È™i intră zburdalnic înăuntru, iar eu o urmez. ÃŽn cele 20 de minute de mers printre rafturi È™i probat pantofi am observat È™i un lucru confirmat ulterior de repetate observaÈ›ii È™tiinÈ›ifice în alte magazine din AFI, anume că bărbaÈ›ii merg relativ ordonat prin magazine, culoar cu culoar, de la un capăt la altul, într-un sweep pattern logic, în timp ce femeile au o miÈ™care browniană ca la carte. Hai la raftul acesta, apoi fuga la raftul din celălalt capăt al magazinului, apoi undeva la centru, apoi iarăși în capăt, că de la distanță au văzut ceva albastru, dar s-a dovedit a fi cu botul decupat, apoi din nou la intrare, apoi… Parcă ar fi bile în maÈ™ini de pinball.

Ne-am făcut chiar și un selfie. Încă zâmbeam, eram la început, nu știam că urmează 9 ore.
afi_palace_mall_07afi_palace_mall_06

După câteva minute am decis că nu mă interesează așa tare pantofii de femei, așa că am ieșit și m-am dus la un magazin de vizavi pentru a privi printr-o vitrină groasă ceasuri scumpe. Mi-ar sta rău cu un Longines din acesta la mână? Sau poate aș deveni un Hercule Poirot românesc cu acest set de lupă și cuțit?
afi_palace_mall_04afi_palace_mall_05

Plecăm de aici și ajungem la Desigual, unde vitrina anunța mari reduceri. Mi-au plăcut mereu hainele viu colorate de la Desigual (deși la bărbați nu prea au talent), dar prețul mare le face rentabile doar la reduceri, așa că am intrat și am cotrobăit în toate. Într-adevăr, aproape toate produsele aveau un 30% aplicat în minus, dar n-am găsit ceva care să ne strige pe nume, cum s-ar zice, ceva care să ne placă la prima vedere. Poate doar tricoul de mai jos, cu Napoleon pe el (e în stânga jos), dar nu l-am luat.

Încă un magazin de pantofi. Deja aveam fața aceasta.
afi_palace_mall_12

Mai mergem un pic È™i ajungem la Massimo Dutti, prima gaură neagră din mai multe din AFI, în sensul că toate femeile ce ajung prin preajma magazinului sunt atrase fără scăpare înăuntru, unde rămân cu orele. S-a nimerit, când am fost noi, că tocmai începuseră reducerile de vară în mai multe magazine (cred că nu-i perioada “de soldare” conform legii, ci una premergătoare ei când magazinele fac vânzări promoÈ›ionale din proprie iniÈ›iativă, dar cam peste tot erau reduceri ce începuseră pe 18-19 iunie).

Intrăm la Massimo Dutti pe ușa raionului de femei. Înăuntru parcă era un film cu zombie, o armată de femei cotrobăiau în rafturi, scoteau haine de pe umerașe și le puneau la loc după o cercetare sumară, probau pe unde puteau câte o cămașă, poșetă sau sacou șamd, totul sub privirile ușor îngrozite ale angajaților, priviri ce spuneau că nu reușeau să împăturească la loc marfa în ritmul în care era despăturită de clienți.

Intrăm È™i vedem toate acestea dintr-o privire. Cel puÈ›in eu asta am făcut. Matilda a văzut altceva, pentru că se întoarce spre mine cu ochi sclipitori È™i-mi spune cu o voce veselă “du-te la bărbaÈ›i” (adică la raionul de bărbaÈ›i, nu…), ceea ce de fapt se traduce în “eu voi sta mai mult timp aici, găseÈ™te-È›i ceva de făcut“. Apoi a tulit-o în magazin, printre alte femei, È™i a început să cotrobăie în haine ca un copil în bilele de la locul de joacă.

M-am dus la bărbaÈ›i, dar nu prea am nevoie de aÈ™a multe chestii È™i în 5 minute terminasem totul. Mi-a plăcut o cămașă, dar nu mai aveau decât mărimea XL. Până la urmă mi-am luat o altă cămașă, una roz (da, roz, È™i am auzit deja toate glumele legate de asta) din in, ce face parte din strategia cincinală “mai multă culoare”, elaborată cândva tot de Matilda după ce a constatat că majoritatea hainelor mele sunt albastre sau fade.
afi_palace_mall_19

Mă întorc la femei și Matilda încă nu terminase primul raft, ceea ce m-a speriat un pic. Acum înțelegeți de ce am stat 9 ore acolo. I-am lăsat ei cămașa, să o ia împreună cu ce-o mai găsi pentru ea, și am ieșit să caut alte magazine în care să pierd timpul.

Ceva mai bărbătesc s-a dovedit iStyle-ul din AFI, unde m-am uitat la tablete și inclusiv mi-am verificat site-ul de pe un iMac, plus că mi-a plăcut mouse-ul lor cu touch în loc de rotiță.
afi_palace_mall_13afi_palace_mall_14

Apoi am intrat la VANS, unde am descoperit că probabil costă foarte mult să fii hipster, având în vedere că o cămașă e 300 de lei, iar de pantofi nu mai zic.
afi_palace_mall_15

Partea mișto în AFI este că din loc în loc sunt niște canapele pe culoar, ca să-ți tragi sufletul (sau să tragi un pui de somn până termină ea cu magazinele), unde m-am uitat la niște competiții sportive pe un televizor. Un semn de deasupra spunea că au free wifi în AFI și chiar au. Am făcut un test rapid pe telefon și am scos 23 Mbps, o viteză satisfăcătoare.

Și cum încă aveam timp, m-am dus È™i la cinematograf È™i am luat bilete pentru ora 15 la Jurassic World la IMAX (că-n AFI este singurul cinematograf IMAX din România È™i poÈ›i simÈ›i cum te mănâncă dinozaurul). E cea mai bună metodă de a scoate o femeie din magazin, că zici “sorry, trebuie să plecăm, uite că începe filmul” È™i fluturi biletele. Filmul… cam banal. Probabil copiilor le va plăcea la nebunie, că e cu dinozauri mari È™i mici, iar efectele sunt foarte bine făcute, dar scenariul este din acela în care lucrurile nasoale se întâmplă pentru că niÈ™te oameni iau decizii incredibil de proaste, din acelea atât de proaste încât până È™i tu, deÈ™i nu ai experienÈ›a lor, iÈ›i dai seama imediat că sunt proaste È™i vor conduce la dezastru. Măcar pe acei oameni îi mănâncă dinozaurii, aÈ™a că într-un fel te simÈ›i împlinit.
afi_palace_mall_23

Înainte de film am mâncat la Oro Toro, un fast-food cu burgeri. Burgerii sunt făcuți pe loc, la grătar, cu ingrediente proaspete, carnea este groasă și produsul final este un pic peste un fast-food clasic, dar nu ceva memorabil. Matilda și-a luat salată de la ei, care s-a dovedit o jumătate de bol cu crutoane și un pic de salată peste ele. Eu i-am zis să ia salata de la Salad Box-ul de lângă Oro Toro, pe principiul că unii sunt specialiști în burgeri și ceilalți în salate, dar n-a vrut, așa că a mâncat crutoane.

Oricum, e de observat că, pe lângă avântul acesta mare luat de burgerii gourmet în ultimul an, apar È™i burgerii aceÈ™tia noi de fast-food, făcuÈ›i pe loc cu carne ceva mai multă, mai groasă. Nu sunt o nouă minune a lumii, dar măcar ai senzaÈ›ia că au fost făcuÈ›i pe comanda ta, nu pe “linia de producÈ›ie”. ÃŽn AFI, pe lângă Oro Toro, există È™i Burger Box care tot pe acest principiu produce.

Am stat vreo două ore și ceva la film, apoi am luat la explorat restul mall-ului. La Zara Home, de exemplu, poți cumpăra un craniu frumos sculptat, ca să-ți înspăimânți prietenii ce-l vor vedea expus la tine în casă, sau o minunată vază din sparanghel. Glumesc, au și chestii foarte mișto la Zara Home și multe erau la reducere, așa că ne-am luat și noi o savonieră și un pahar care să se potrivească în noua baie.
afi_palace_mall_27afi_palace_mall_28

La casă am văzut și chestiile de mai jos: mască de ochi, ca să dormi chiar și unde e lumină, făcută cu mătase pe partea interioară, și aceste rulete îmbrăcate în piele pentru când vrei să măsori ceva și vrei să faci asta cu stil. Mergeți pe un șantier și, când vorbiți cu muncitorii, scoateți o astfel de ruletă din piele pentru a verifica o cotă sau ceva.

S-a redeschis Starbucks în AFI, apropo. Nu mai au cafeneaua de pe mijlocul culoarului, acolo este Brioche Doree, dar Starbucks are un spaÈ›iu nou la intrarea “Galaxy” (aia dinspre APACA) cu loc în interior, dar È™i pe terasă, È™i era plin ochi.
afi_palace_mall_29

Alte magazine “găuri negre”? Camaieu È™i Etic. Primul are mii de produse la reducere, al doilea este un magazin cu haine româneÈ™ti la preÈ›uri foarte bune. Din primul nu pot scăpa, ba chiar sunt condamnat la ruÈ™inoasa sarcină de a È›ine poÈ™eta pentru că Matilda tot cotrobăia în rafturi È™i umeraÈ™e. Asta e, uneori trebuie făcută È™i asta.
afi_palace_mall_37afi_palace_mall_38

La al doilea magazin profit de o clipă de neatenție și fug mâncând picioarele, mă refugiez la un Reserved imens (unul dintre magazinele mele preferate, mereu ies cu ceva de acolo) și cumpăr niște pantaloni scurți mișto cu vreo 40% reducere. Am avut mare noroc, la raft era doar mărimea 33 și mi-a fost prea mică, iar înainte să ies din magazin mai dau o tură pe la acel raft și găsesc și măsura 34, care-mi trebuie mie. Probabil fusese probată de altcineva și apoi returnată la raft (eu le tot zic rafturi, dar cred că de fapt sunt insule de produse, nu?).

Apropo, acum am observat că au modificat un pic zona aceasta din mall. Scările rulante duceau înainte în locul din care am făcut eu fotografia de mai jos, acum sunt orientate altfel și s-a prelungit acel culoar pentru ele. Mall-ul pare să treacă prin mici transformări și, deși este atât de mare încât mereu găsești ceva de făcut pe acolo, plus că oricum era cel mai mare din țară cu o suprafață închiriabilă de 82.000 mp, tocmai îl măresc cu vreo 7.000 de mp suplimentari.
afi_palace_mall_21

Mergem voioși mai departe și undeva în capătul culoarului de la etaj este o zonă cu console Xbox, unde poți sta pe niște perne moi cât timp te joci FIFA sau ceva de acțiune împotriva prietenilor. Astea sunt pentru copii: bărbații adevărați trec mai departe și merg să joace un air hockey, care ne place amândurora foarte mult (m-am gândit să iau o masă și acasă, dar nu am unde să o pun, plus că este și zgomotoasă). Primele două meciuri s-au terminat la egalitate, în al treilea am învins categoric; măcar acolo să câștig, după ce am ținut poșeta ei.
afi_palace_mall_31

Apoi am dat peste un aparat simpatic unde cred că eu m-am distrat mai bine filmând clipul de mai jos decât Matilda jucându-se acolo.

Pe parcare, pe la etaj, se află și un circuit de karting. Din păcate noi nu putem merge acolo, Matilda nu știe să conducă și, chiar dacă n-ar împiedica-o să conducă un kart, ar dura prea mult să se obișnuiască să-l controleze și să lucreze pedalele. Eu m-am dat acolo acum vreun an și am filmat clipul de mai jos cu un GoPro, dar tremură rău pentru că așa vibrează caroseria kartului și n-am avut la mine prindere pentru șasiu. Mergeți în grup mare, ca să aveți parte de depășiri.

Bănuiesc că te poți distra bine și pe patinoarul destul de mare, mai ales că e singurul loc unde poți patina acum vara. Eu m-aș distra, dacă aș ști să patinez, dar sunt sperios ca o fetiță de posibile căzături și julituri. Tot în AFI găsiți și o arenă laser tag și un mic rollercoaster pentru copii.
afi_palace_mall_22

Dacă vreți un parfum bărbătesc cu care să mergeți la sigur, încercați XS de la Paco Rabanne, e foarte șmecher. Mai aruncați un ochi și pe cele Tom Ford, care au început să se găsească mai des și la noi, sunt multe bune și acolo. Apropo de asta, țin minte un moment din Londra când, ajungând eu la standul Tom Ford dintr-un mare mall londonez, mă uit de curiozitate cât costă o pereche de pantofi bărbătești, că tocmai ce văzusem un reportaj mare despre acest designer și cum a devenit cunoscut pe piață. Erau 3000 de lire, am început să râd singur acolo și i-am pus cu mare grijă la loc.
afi_palace_mall_36afi_palace_mall_35

Aici este momentul când am început să mă smiorcăi precum un copil obosit, așa că Matilda m-a dus la Brioche Doree pentru un pit-stop de cafea și croissant. Mesele adiacente insulei au și prize, așa că poți reîncărca telefonul sau chiar poți scoate un laptop. Culmea, zona pentru fumători este mult mai frumoasă, un micuț salon închis cu geamuri și deci ferit de zgomotul mallului, plus că ai acolo o cascadă spectaculoasă.
afi_palace_mall_59afi_palace_mall_60

A patra È™i cea mai mare “gaură neagră” a fost destinaÈ›ia următoare: Mango. ÃŽnchipuiÈ›i-vă un magazin imens, plin ochi de toate felurile de haine ce pot exista pentru femei, iar pe fiecare secÈ›iune scrie “reducere 30%” sau mai mult. Plus că după ce găseai haine (È™i sigur găseÈ™ti ceva bun), observai că la cabinele de probă e o coadă mare, atât de mare încât multe femei probau direct printre rafturi È™i se uitau în oglinzile din magazin (sadly, nici una nu proba sutiene sau ceva aÈ™a…).
afi_palace_mall_58
Mango este, ca și Sauron, the enemy of free men.

Eu cred că Mango vinde cât toate celelalte magazine la un loc. Noi am folosit un truc destul de dubios, Matilda și-a cumpărat vreo 3 chestii fără să le mai probeze decât rapid așa, din ochi, apoi am mers cu ea la Reserved femei, unde a probat alte chestii și, dacă tot era în cabina de probă, le-a încercat și pe cele luate din Mango și s-au dovedit toate bune. Dacă n-ar fi fost, mergeam să le returnăm.

Apropo, m-am uitat de 3 ori pe tricoul acesta de la Reserved și nu m-am prins ce scrie pe el:
afi_palace_mall_64

Am petrecut mai multe de jumătate de oră și la Cărturești, magazin care-mi place tot mai mult pentru ciudățeniile pe care le aduc. Să vă dau câteva exemple. Iată un board game numit Rețeaua energetică, probabil perfect pentru ingineri.
afi_palace_mall_44afi_palace_mall_45

Joc Urzeala Tronurilor și un X-Wing mare.
afi_palace_mall_43afi_palace_mall_42

Album foto pentru selfie-uri, iar pe fiecare pagină scrie ce tip de fotografie trebuie să lipești acolo.
afi_palace_mall_50afi_palace_mall_51

Book of Everything de la Lonely Planet, care te învață foarte multe lucruri utile pentru călătorii, inclusiv cum să recunoști animal poop, pentru că mereu ai vrut să poți face asta.

Cărțile din seria aceasta sunt foarte, foarte mișto și le-aș cumpăra pe toate, explică foarte bine atât de multe lucruri, dar și costă pe măsură. Răsfoiți-le când ajungeți în magazin, veți vedea imediat de ce mi-au plăcut.
afi_palace_mall_49

Cărți despre orașe, topuri de topuri șamd.

Și cam asta a fost. Am terminat toate magazinele, aveam vreo patru sacoșe de cumpărături, iar când ne pregăteam să plecăm am văzut prin tavanul de sticlă că afară e beznă, moment în care am conștientizat că suntem acolo de 9 ore. AFI are însă avantajul că-ți oferă nu doar magazine și mâncare, ca alte mall-uri, ci și multe moduri de a te distra sau relaxa într-o pauză de la cumpărături, precum patinoar, air hockey, karting, televizoare, wifi șamd.

Închei cu aceste fotografii cu noi la un masaj de câte un leu pe fotoliile puse din loc în loc. A doua fotografie este din acel moment dubios pe care-l cunosc toți cei care au folosit un astfel de scaun de masaj, adică atunci când șezutul îți masează fundul din ce în ce mai aproape și la un moment dat te apasă cam tare.
afi_palace_mall_61afi_palace_mall_62


Articolul face parte din campania de promovare a AFI Palace Cotroceni.

    38 comentarii

  1. Sarcina barbatului pe lumea asta este sa care sacosele in urma femeii.

      (Citează)

  2. Pe bune, cine a scris, tu sau Matilda?

      (Citează)

  3. se pricepe matilda la ciocan…

      (Citează)

  4. Uite un articol platit care chiar mi-a placut! Mi-a facut chiar si chef de shoppingareala… Cred ca si-a atins scopul.

      (Citează)

  5. pe tricou scrie WAVE NYC

      (Citează)

  6. intr-adevar, un mega mall si AFI ;-)

      (Citează)

  7. Deja, pentru tine, glumele cu camasile roz trebuie sa treaca la nivelul urmator, tu fiind un fel de Fred Flintstone dpdv al garderobei.

      (Citează)

  8. Ba, unde au disparut comentariile lui Vasile Manu?

      (Citează)

  9. wave New York City.. mr captain obvious ;)

      (Citează)

  10. Daca cei de la afi imi platesc consumatia, sunt dispus sa-mi sacrific si eu 9 ore din viata in mecca-mall.

      (Citează)

  11. tl;dr

      (Citează)

  12. Cu ce telefon ai facut pozele? Le-ai mai retusat cu vreun program sau sunt originale?

      (Citează)

    • Da, bun ăsta. Trebuie să merg pregătit cu o pungă.

      Important este să fie și o pungă bărbătească. Am văzut pe stradă că femeile își duc sandvișul și umbrela la muncă în pungi pe care scrie Zara, Steilmann, chiar și Louis Vuitton, să se vadă că au fost la shopping de calitate.

      Pentru bărbați cred că trebuie pungi Apple sau PC Garage sau Champions sau din astea.

        (Citează)

  13. Ar trebui sa avertizezi la început ca iti poate lua chiar 9 ore sa citești ce ai scris mai sus :))) . Dupa ce ai suferit tu , vrei sa stam si noi sa citim cât mai mult ce ai scris. :))

      (Citează)

    • Păi răzbunare, normal. Și mai aveam ceva fotografii È™i momente, dar pe unele le-am È™i uitat, că n-am scris chiar a doua zi.

        (Citează)

  14. mouse:
    tl;dr

    Aurelian:
    Ar trebui sa avertizezi la început ca iti poate lua chiar 9 ore sa citești ce ai scris mai sus :))) . Dupa ce ai suferit tu , vrei sa stam si noi sa citim cât mai mult ce ai scris. :))

    you must be new here…

      (Citează)

  15. E prietena ta?

      (Citează)

  16. Problema cu mallurile astea e că sînt prea puÈ›ine chestii pt noi bărbaÈ›ii… deci, mă refer la non-È›oale (raioanele de È›oale bărbăteÈ™ti nu intră în categoria asta). Astea de vînd Apple nu-s prea utile, te plicitseÈ™ti repede…

      (Citează)

  17. Felicitari pentru articol. A fost placut sa citesc experienta voastra pana la final.

      (Citează)

  18. ar trebui sa iei in calcul ca e momentul sa scrii si opere de comedie, ai talent literar

      (Citează)

  19. N-am reusit sa trec de titlu!
    9 ore? Cred ca as fi turbat.

      (Citează)

    • Radu, facem cunoÈ™tință È™i merg eu cu Matilda. Cred că am răbdare. Mă pot oferi È™i ca sperietoare, îi arăt operaÈ›ia de la craniu (recent făcută din cauza unui accident; nu vreau să ofer mai multe detalii, poate se va afla ce am pățit cu exactitate) când ai nevoie s-o mai destinzi.

      De fel eu petrec vreo 6 ore în Coresi (fără a sta și-n cinematograf, doar umblând prin magazine și mai cumpărând câte ceva). În magazine de obicei petrec mult timp, deci eu voi avea răbdare să stau vrei 9 ore, mai ales că asta e în AFI Palace unde ai de umblat.

        (Citează)

  20. Lângă consolele xbox este un stand cu sucuri fresh foarte bun. Cred ca se numește Planet Juice.

      (Citează)

  21. Buna, geanta gri de unde a cumparat-o Matilda? Merci

      (Citează)

  22. Revin.
    ÃŽntărâtat de articolul lui Radu, am ignorat toate semnele pe care instinctul de supravieÈ›uire mi le transmitea È™i mi-am zis: “Dacă el a rezistat nouă ore, pot È™i eu să rezist două!”.
    Am o singură problemă cu AFI. Zgomotul, haosul sonor, infernul din zona patinoarului. Nu știu cine le-a proiectat sistemul de sonorizare, dar pentru mine nu există tortură mai mare decât să mă pui să trec prin zona aia.
    Nu se înțelege om cu persoană, nu se aude nici muzica, ci doar o mormăială continuă la volum mult prea ridicat. Când am fost eu, mai era și un țiuit de la boxe pe care l-am putut evita doar stând cu capul întors într-o anumită direcție. La naiba, arătam chiar ciudat!
    ÃŽn plus, aÈ™a zisa zonă de distracÈ›ie pentru copii… Doamne ce porcării È™i ce preÈ›uri pentru porcăriile alea. Noroc cu maÈ™inuÈ›ele, trambulina È™i air-hockeyul, că altfel mă deprimam complet. Frate, nici măcar un Pac-Man? L-am scos rapid pe copil de acolo să nu-l deprim.

    Am terminat banii de distracÈ›ie È™i resursele de răbdare înainte să găsesc expoziÈ›ia interactivă Lego. Acolo l-aÈ™ fi dus cu plăcere, deÈ™i sunt complet nesimÈ›iÈ›i, cerând 25 de lei pentru copil È™i 23 de lei pentru adulÈ›i, iar copiii nu au voie singuri… Adică dau douăj’ de lei ca să mă uit la copil….
    Expoziția este însă interesantă, există și un program de ateliere pentru copii organizat de aceeași entitate, la care l-am dus pe copil acum câteva luni și i-a plăcut tare mult.

    În concluzie, va mai trece multă vreme până să ajung din nou la AFI.
    Probabil la Star Wars, la IMAX :) .

      (Citează)

  23. In 9 ore puteati citi o carte buna si chiar sa va simtiti imbogatiti… Searbada… placere.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus