un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Logitech schimbă logo-ul, sper că și năravul

10 Jul 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

17 comentarii

logo_logiLogitech își schimbă logo-ul principal și vine cu o nouă gamă de produse sub un alt nume, Logi.

Această nouă gamă nu este clar precizată. Mă gândesc că e vorba de accesorii diverse pentru telefoane și tablete, muzică și gaming, precum difuzoare wireless portabile, boxe, sisteme pentru conferințe șamd. Rămâne de văzut.

Comunicatul spune chestii precum:

“Procesul de rebranding a Logitech a început cu ceva timp în urmă prin crearea de produse care îmbină design-ul şi tehnologia, oferind experienţe incredibile pentru utilizatori”, a precizat Bracken Darrell, CEO şi preşedinte Logitech.

și

“Logitech a trecut prin schimbări majore, creând o identitate care reflectă pe deplin ceea ce suntem astăzi şi ceea ce vom fi în viitor”, a precizat Alastair Curtis, chief design officer în cadrul Logitech.

Ce nu spune comunicatul?

Că pe la începutul anului profitul trimestrial aproape că s-a înjumătățit, vânzările de periferice au scăzut cu 26%, veniturile au scăzut și ele. Logitech a renunțat să mai producă mouși pentru alte companii ce apoi le rebranduiau și le vindeau sub nume propriu.

Acum niște ani Logitech era garanția unei calități depline. V-am spus, erau vremuri când lumea visa la MX325 sau MX510 de parcă ar fi fost din aur. Am avut și eu un MX325 (încă îl am, de fapt) și funcționează, 12 ani mai târziu, la fel ca-n prima zi. Serios, e tocit de la utilizare în Counter-Strike, dar merge la fel de bine.

Fast-forward niște ani mai târziu și ultimii doi mouși Logitech pe care i-am avut s-au defectat cam după un an de zile cu aceeași problemă: microîntrerupătorul de sub buton “mănâncă” din plasticul acestuia și devine greu să faci click sau să ții click-ul apăsat. Este o problemă frecventă, afectează aproape toată gama Logitech și netul e plin de tutoriale despre cum să-l repari, de la schimbarea microswitch-ului și până la întărirea zonei prin turnarea de plastic topit sau altceva. E ridicol că problema persistă în atâtea generații de echipamente.

Mai mult, mouse-ul meu curent, un model G700 scump ca naiba, are un driver prost, uită constant profilele salvate în mouse, consumă o baterie pe zi (am luat acumulatori care țineau câte 2 zile, iar acum l-am reconectat pe fir, e mai simplu), iar driverul său este atât de bun încât rulează într-un fel de foreground în calculator. De exemplu dacă fac un screenshot cu Print Screen, fișierul salvat se numește Logitech Gaming Software, calculatorul crede că acea fereastră este activă pe tot ecranul. Treabă de mântuială de la cap la coadă.

Să sperăm că schimbarea companiei include mai mult decât un simplu logo și culori vii. Logo-ul de pe tastatura mea deja s-a schimbat, în loc de Logitech acum scrie Microsoft și sunt chiar mulțumit de ea (Sculpt Confort).
feat_logitech

    17 comentarii

  1. Numa’ rebranduiri aiurea in ultima vreme, vezi si cazul Lenovo.

      (Citează)

  2. Eu am avut acum cativa ani o experienta placuta cu Logitech, in sensul ca aveam un sistem audio cumparat de la un magazin din Romania, care a inceput sa scoata un bazait de fundal care era foarte enervant mai ales noaptea. Si in timp ce vorbeam cu magazinul de unde l-am luat si unde reparatia ar fi durat 2 saptamani, am dat si un mail direct prin site-ul logitech.com, mi-au cerut seria produsului si o poza cu produsul + seria, apoi au zis sa le dau o adresa pt livrare, pentru ca produsul facea parte dintr-un lot cu probleme si trebuia schimbat, nu reparat, asa ca in cateva zile ne-au trimis un produs nou care a venit din Olanda. Am si intrebat daca sa returnez la magazin produsul cu defect si au zis ca nu, pt ca magazinul ar fi trebuit de la bun inceput sa ni-l schimbe, nu sa incerce sa il bage in reparatie.

      (Citează)

    • Da, Logitech ca și companie a avut mereu astfel de politici, am mai auzit de cazuri în care au trimis un mouse nou cuiva pentru că avea 5 ani garanție, dar magazinul vânzător de aici dăduse doar 2 ani.

      Intenția bună e una, calitatea produselor este însă altă treabă. Sper să redevină sinonimul pentru calitate de acum câțiva ani.

        (Citează)

  3. Logicrap de-a dreptul, daca tot isi schimba logo-ul puteau sa o faca cu unul ce reflecta realitatea.

      (Citează)

  4. Eu am avut tastatura Microshit si s-a stricat in doua saptamani.
    Logitech mi se pare ok.

      (Citează)

    • Logicrap și Microshit, ce drăguț!

        (Citează)

    • Mi-am cumparat tastatura microsoft Microsoft Wireless Laser Desktop 6000 V2 in 2009-2010 , merge si in ziua de azi e ca noua nu sa sters nici o litera si o folosesc zilnic minim 8 ore . Eu nu sunt de acord cu generalizarea asta daca tu ai o experienta neplacuta nu inseamna ca tot brandul respectiv e de kkt , pana si o masina ferrari mai ia foc , noua la 10 km de reprezentanta si exemple se pot da pe banda rulanta . Chiar consider ca au materiale de calitate si fac ce spun in descrierea produsului (Radu nu poti sa spui despre Philips la fel nu ? )

        (Citează)

  5. Si ce alternativa avem la Logitech? Gasim la vreun brand calitatea Logitech din epoca de aur?

      (Citează)

    • Par să fie alternative. De exemplu pe mauși Razer e foarte bine văzut. Au început să miște tot mai multe companii acolo, de exemplu Asus, Mad Catz șamd.

      Logitech stă foarte bine și la mouși de office, cum am eu nevoie, cu formă mare și multe butoane. Restul companiilor oferă mai degrabă mouși de gaming, aici e buba, iar Microsoft oferă unii mici de zici că-s pentru mână de hobbit.

        (Citează)

  6. Si eu am Logitech G700 si nici sa-l dau cuiva de pomana nu as putea. Este un mouse faurit in focurile iadului. Tu ai probleme doar cu driverii din ce inteleg. Al meu nu poate retine un click ‘n hold, inregistreaza un singur click ca fiind dublu click, bateria e o gluma, profilele se schimba de capul lor etc. Nu cred ca exista un mouse mai prost decat G700. L-am bagat in dulap si acum ma folosesc de un Logitech RX250, a costat de 10 ori mai putin cred, si merge de 10 ori mai bine.

    Nu sunt hater Logitech, am o tastatura mecanica G710+ si o pereche de gasti G930, si functioneaza ok. Totusi, ma tem sa mai achizitionez un mouse scump de la ei.

      (Citează)

    • Cosmin: Si eu am Logitech G700 si nici sa-l dau cuiva de pomana nu as putea. Este un mouse faurit in focurile iadului. Tu ai probleme doar cu driverii din ce inteleg. Al meu nu poate retine un click ‘n hold, inregistreaza un singur click ca fiind dublu click, bateria e o gluma, profilele se schimba de capul lor etc.

      Păi click & hold e o consecință a microîntrerupătoarelor proaste, așa începe să facă. Nu mai se apasă butonul intern și de asta.

      Bateriile… acumulatori de la IKEA, costă 7 lei, ține vreo 2 zile unul. Dar e foarte tristă situația, nu înțeleg cum poți face un mouse care ține 2 zile pe baterie și să fie ok asta, mai ales că nu-l foloseam la 1000 dpi. Mai au ei niște sfaturi, să nu-l pui pe suprafețe închise la culoare, că îi crește consumul.

      Cât despre profile, eu am rezolvat-o folosind profile stocare în calculator, nu în mouse. Alea din mouse păreau să se reseteze de capul lor, alea din calculator sunt mai stabile. E o opțiune în driver.

        (Citează)

  7. Adevaru-i ca vechiul logo parea desprins din anii 90 si dadea impresia de ieftin, lucru care nu-i deloc atractiv pentru tinerii pe care incearca ei sa-i atraga acum cu noua gama de boxe portabile.
    Cat despre noul lego lenovo de care vad ca se vorbea mai sus, personal mi se pare o combinatie nereusita intre levi’s , lego si fontul folosit de kodak.

      (Citează)

  8. Logitech e singura companie care produce mouse de calitate, rezistenti si singura companie care chiar ofera garantie pe bune.

    Am avut probleme doar cu mx 518 v2 si g400, la 518 s-a stricat clickul stanga, la g400 au fost intreruperi la cablu usb, chestiile astea s-au intamplat in ultimele luni din aia 3 ani de garantie. Logitech mi-a schimbat de fiecare data produsele, doar pe baza pe pid si sn cu o poza atasata pt produse, nu mi-au cerut nici macar sa le trimit la garantie… sa verifice daca defectul e real. Mai spuneti-mi voi o alta companie care iti face RMA in felul asta.

      (Citează)

    • Da, dar faptul că-ți oferă garanție n-ar trebui să fie un atu al lor, ci ceva absolut normal pe piață. Nu-i pot lăuda pentru normalitate.

      E plin de mouși de la alte firme care merg bine după 10 ani. Am un A4 tech de laptop, merge ca-n prima zi.

      Cum zici chiar tu, ți s-au tot stricat mouși. Nu e chiar normal.

        (Citează)

  9. nwradu:
    Logicrap și Microshit, ce drăguț!

    Kit Microsoft Desktop 8000, Bluetooth, iluminare, acumulatori integrati, cel mai varf de gama, pret vreo 400$. In 6 luni avea taste sterse. Intr-un an avea capacele picate de pe taste.

    Ai crede ca a fost folosit in Afganistan, este? Dar nu, doar la noi in sufragerie, 8~10 ore pe zi, curat in camera si in casa desigur.

    Deci Microshit

      (Citează)

  10. nwradu: Păi click & hold e o consecință a microîntrerupătoarelor proaste, așa începe să facă. Nu mai se apasă butonul intern și de asta.

    Bateriile… acumulatori de la IKEA, costă 7 lei, ține vreo 2 zile unul. Dar e foarte tristă situația, nu înțeleg cum poți face un mouse care ține 2 zile pe baterie și să fie ok asta, mai ales că nu-l foloseam la 1000 dpi. Mai au ei niște sfaturi, să nu-l pui pe suprafețe închise la culoare, că îi crește consumul.

    Cât despre profile, eu am rezolvat-o folosind profile stocare în calculator, nu în mouse. Alea din mouse păreau să se reseteze de capul lor, alea din calculator sunt mai stabile. E o opțiune în driver.

    La un mouse de 500 lei (atat a costat la vremea respectiva din ce imi amintesc), e de toata jena sa faci rabat la fix la componenta cea mai expusa la uzura. Planned obsolescence 100%. Al meu nu tine cont de niciun profil, indiferent ca e din driver sau din mouse. Dupa cateva minute se schimba de capul lui. Si cand te gandesti ca l-am ales in detrimentul lui Razer Mamba, un mouse care avea o droaie de probleme…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus