un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

I-au rupt amenzile pe organizatorii concertului Robbie Williams, nu glumă

29 Jul 2015  ·

GÂNDURI  ·

13 comentarii

Eu sunt convins că Marius Dunca, directorul ANPC, vrea să candideze pentru ceva mai important în viitor. Altfel nu-mi explic de ce periodic îl vedem la televizor implicat total în controale prin magazine, restaurante și piețe, trântind marfă expirată, arătând indignat mizeria din diverse locuri și împărțind amenzi în stânga și în dreapta fără nici o milă.

Nu că ar fi ceva în neregulă cu asta. Sunt doar uimit să văd un director pe stradă, la muncă efectivă de teren, deși felul în care o face, mereu însoțit de televiziuni, îmi aduce aminte de Piedone și sistemul său de a fi văzut de cetățeni că face treabă. Ceea ce, din nou, nu e rău.

S-a dat ieri și amendă organizatorilor concertului Robbie Williams pentru că n-au asigurat cum trebuie accesul oamenilor la apă și toalete. Săptămâna trecută se promitea o amendă maximă, mai rămâneau doar de numărat pentru câte încălcări diferite se pot da amenzi, urmând să se obțină o sumă uriașă ce avea, retroactiv, să-i usture mai rău decât toate gâtlejurile celor ce s-au bătut ca niște zombie după apă la concert.

Amenda finală a fost de 10.000 de lei. Vreo 2000 de euro? La un concert de multe milioane de euro, e ca și cum n-ar fi. Ca și cum ne-ar fi amendat cineva pe noi cu 20 de lei. Probabil că organizatorii o vor plăti cash, din mărunțișul rămas în buzunar.

Practic, dacă asta e amenda maximă, nu putem spera vreodată la concerte mai bune decât dacă organizatorul are bunăvoință, că legile și amenzile nu-l pot speria. Iar cum fanii unui cântăreț oricum vor lua bilete când acesta vine în România și cum pentru un concert uriaș trebuie doar să vinzi vreo 60.000 de bilete celor câteva milioane de potențiali clienți din țară, cifrele spun că poți face ce vrei pe acolo. Organizatorul oricum a dat vina pe o firmă de catering ce s-a retras cu 3 zile înainte de concert, fără a o numi.

concert_robbie_williams

sursa: Hotnews.

    13 comentarii

  1. Asta pentru ca la ANPC e mai importanta spaga decat amenda. Pentru ca normal era sa le aplice cate o amenda pentru fiecare persoana care a avut bilet.

    Normal este ca fiecare persoana care a suferit de pe urma proastei organizari sa fie considerata victima, sa se considere infractiune separata si sa se aplice amenda pentru fiecare.

    Daca ai la raft in magazine 3 produse expirate diferite ca brand sau tip, sunt 3 infractiuni, deci 3 amenzi.

      (Citează)

  2. who the fuck cares?

      (Citează)

  3. voi n-o sa intelegeti niciodata ca nu ii pasa nimanui de voi, oameni simpli?

      (Citează)

  4. Pe bune acu, daca mereu dati banii vostri munciti si nu invatati din greseli asta meritati.
    Daca maine ar veni iar Robica Wiliams tot 60.000 de spectatori va avea sau chiar mai multi.

      (Citează)

    • Normal că va avea, dar probabil alți 60.000 de unici, nu aceiași. În plus, aceștia ar veni băuți de acasă.

      Doritori se vor găsi mereu. Dacă mâine D&D anunță că organizează concert Beyonce cu 100.000 de bilete, dar vei sta în soare 5 ore fără apă sau toaletă, se vând biletele în primele ore oricum.

        (Citează)

  5. nwradu:
    Dacă mâine D&D anunță că organizează concert Beyonce cu 100.000 de bilete, dar vei sta în soare 5 ore fără apă sau toaletă, se vând biletele în primele ore oricum.

    Da, stim ca prostia e infinita, nu vii cu nimic nou la masa.

      (Citează)

  6. Aceeasi poveste la toate concertele in Ro: stai o ora sa cumperi ceva si cel putin jumatate de ora la toalete. Amenda 2000 de euro: dar publicitatea este facuta, au fost pedepsiti. Singurul vot real o sa il dea tot populatia, prin alegerea pe care o face, de a plati sau nu pentru concerte in Ro. Estre frustrant sa vezi ca in alte parti si cu 5 euro pe bilet ai acces la tot ce este necesar si foarte facil, iar la noi nu. Dupa cateva tepe (de ex la Madonna nu am vazut nimic si nici acustica nu a fost ok, la White Sensation am pierdut mare parte din petrecere stand la cozi, etc ) m-am lecuit. La Rammstein parca a fost mai bine, Sonisphere. Sper sa vina si momentul cand o sa fim respectati ca si spectatori, dar daca o sa fie mereu toate biletele vandute o sa astept mult si bine….. Si da, sigur Domnul o sa candideze, este reteta succesului

      (Citează)

  7. E al nu situ catelea concert organizat muci de marcel avram si gagica-sa de la d&d. Daca lumea nu se invata sa-l ocoleasca pe mosulica asta (si ai unde sa mergi sa vezi orice artist vine in romania: bulgaria, sarbi, ungaria), nu inteleg de ce se mai oftica. Eu de 3 ani nu mai merg la nimic organizat de el.

    In plus, au lasat mii de comentarii pe FB la d&d, au dat sute de ratinguri de 1, insa reclamatie au facut 200-300. In schimb, la ursus au trimis 13.000 de oameni cerere pt baxul ala moca.

    Pai sincer chiar nu vad de ce s-ar schimba ceva. Intr-o sapt uitat totul si o iau de la capat.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus