un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

ZenPad S 8.0 este noua tabletă de top de la Asus

4 Jun 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

3 comentarii

A trecut ceva vreme de când Asus a lansat o tabletă Android performantă, dar acum au prezentat noul model ZenPad S 8.0 și câteva altele pe lângă acesta.

ZenPad S 8 (cod Z580CA) are un hardware foarte performant:

  • ecran de 8 inchi, rezoluție 2048 x 1536 pixeli, sticlă Gorilla, 400 nits
  • chipset Intel Z3580 quad-core, video PowerVR G6430
  • memorie RAM 4 GB, o premieră pentru tablete (există și o variantă cu 2 GB RAM)
  • Android 5.0
  • stocare internă 16/32/64 GB, slot de card microSD
  • wireless inclusiv AC
  • port USB tip C
  • grosime 6,6 mm, greutate 298 grame

Așadar, o tabletă ușoară și subțire, dar foarte performantă. Îmi place rezoluția mare a ecranului (și luminozitatea acestuia), iată că își face apariția noul conector USB tip C, cel cu mufă reversibilă ca la Apple, plus memorie RAM de 4 GB, ceea ce va asigura un multitasking rapid între aplicații.

Arată bine:

asus_zenpad_s_8_03
asus_zenpad_s_8_02asus_zenpad_s_8_01

Va ajunge și în România, să sperăm că în viitorul apropiat. Opțional există huse-stand și chiar și un stylus.

Pe lângă ZenPad S 8.0, au lansat și o multitudine de alte tablete sub același nume. De exemplu există modele ZenPad 8.0 cu ecran 1280 x 800 pixeli, cu procesor Qualcomm sau Intel x3 (o nouă platformă Intel pentru gama entry), ceea ce mă face să mă întreb cum le vor deosebi cumpărătorii. Chiar speră că cei cărora li se adresează gama ieftină vor sta să analizeze între Qualcomm MSM8916 și Intel x3-C3200? Sunt foarte greu de comparat oricum. Cel mai probabil anumite modele sunt doar pentru anumite piețe și rămâne de văzut care va ajunge și la noi.

Mai există și ZenPad 7 și 10, cu ecranul de respectivele diagonale și hardware tot entry-level. Toată gama poate fi văzută pe site-ul Asus Global.

Singurul meu “of” este că ZenPad S 8.0 nu are momentan o versiune cu modem 3G/4G. Probabil că va apărea mai târziu, dar de ce nu de la lansare?


Dincolo de ZenPad, Asus a mai anunțat o tonă de alte echipamente: laptopuri și PC-uri de gaming, laptopuri UX305 și UX303, monitor curbat de 34 de inchi cu G-Sync, Chromebox, un program de certificare pentru componentele de gaming ROG, o placă video Poseidon GTX 980 Ti șamd. Le găsiți pe toate strânse aici.

Tot la Taipei a fost prezentat și noua generație a ceasului lor inteligent, numit ZenWatch 2. O fi bun și arătos, dar rotița de pe lateral i-a făcut pe cei de la TechCrunch să-l desființeze direct.
zenwatch_2_1zenwatch_2_2

    3 comentarii

  1. Rotita ca rotita, dar marginile alea din jurul display-ului sunt groaznice. Jumatate display, jumatate margini.

      (Citează)

  2. Seamana cu o tableta din primele generatii, redusa proportional la dimensiunile unui ceas.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus