un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

World Burger Tour ajunge la Hard Rock Cafe

15 May 2015  ·

GÂNDURI  ·

23 comentarii

A început de pe 13 mai și ține până la finalul lunii iunie la Hard Rock Cafe București: World Burger Tour ajunge și la noi cu câțiva burgeri noi, toți fiind rețete de succes în alte orașe din lume. (am vizitat HRC pentru Turul Burgerilor și puteți vedea acolo ce servesc de obicei).

Am trimis un mesaj prin Facebook celor de la HRC și mi-au răspuns în mai puțin de 10 minute cu meniul disponibil în București, semn că social media funcționează bine. Iată ce puteți mânca la noi:
hard_rock_cafe_world_burger_tour_meniu_1hard_rock_cafe_world_burger_tour_meniu_2

Avem așa:

  • Java Lava Burger – vită aromatizată cu cafea, sos special, bacon, ceapă, cheddar, salate și roșii.
  • Tandoori Spiced Chicken Burger – e din pui, dar cu condimente indiene, maioneză cu mentă, brânză Jack, salată, roșii, castravete proaspăt.
  • Bosphorus Burger – vită, dar cu salată de vinete și sos de iaurt turcesc.
  • Marimba Burger – fasole bătută, brânză Jack și cheddar, fâșii de tortilla, salate și roșii, desigur cu vită.

Vom merge și noi să încercăm câțiva (probabil Java și Marimba, că salată de vinete leșin dacă mănânc, iar puiul nu prea e burger, deși sună tare bine rețeta), deși ultima vizită la HRC, acum vreo două luni, a fost sub așteptări dpdv al mâncării.

În alte țări au ajuns alte bunătăți, le puteți vedea pe toate aici.

Hard Rock Cafe București se află la adresa Șos. Kiseleff 32, vizavi de Berăria H în zona Piața Presei Libere. Orarul este L-J 12-0, V 12-1, S-D 12-0, au site oficial și pagină de Facebook, pentru rezervări sunați la 021.206.62.61.


Apropo de burgeri, între 22 și 24 mai are loc BurgerFest, un festival care-și dorește să găsească cel mai bun burger. Nu știu de ce mai încearcă, e ditamai topul cu cei mai buni burgeri din București făcut deja de mine.

Totul se întâmplă undeva pe Barbu Văcărescu, e cu bilete de intrare (15 lei pentru o zi, 39 de lei pentru toate trei), acolo probabil că mai plătești mult și bine pe fiecare burger mâncat. E mișto ideea, dar dezamăgitor este faptul că acum când scriu astea, cu 8 zile înainte de deschidere, site-ul oficial nu precizează nici un program pentru concertele din cele trei zile (se laudă cu R.O.A. și Golan), iar ca participanți sunt trecuți doar Burger Van, Burger Bar, Old Brick Pub (un local pe Teiul Doamnei unde n-am ajuns încă, dar din ce am auzit au burgeri bunicei) și Bistro de l’Arte (brașoveni). Dacă asta e tot, nu mă duc.

    23 comentarii

  1. au meniu doar in engleza? uat de foc?

      (Citează)

  2. 56 de lei, da-l dreq de burger. Fara garnitura. Din care unul e de pui, adica intelegeam sa coste nu stiu ce carne de vita argentiniana maturata bla bla.
    Daca mergi doi insi dai minim 120 de lei, fara sa bei nimic. Japca pe fata.

      (Citează)

  3. Am fost ieri la HRC si am incercat Java Lava Burger si Bosphorus Burger. Ma asteptam la mai mult. La primul nu am simtit nici o aroma diferita fata de obicei. La al doilea, gustul carnii era foarte puternic. Salata aia de vinete sunt de fapt niste vinete coapte taiate bucatele mici si puse deasupra carnii (nu foarte multe astfel incat nu prea se simt). Le-am vazut doar cand au cazut din burger. Per total, Legendary si Local raman cei mai buni burgeri de la HRC.
    De asemenea, am incercat si 2 din cele 3 optiuni de cartofi prajiti: cu parmezan si cu ierburi. Sunt ok iar sosurile care ii acompaniaza sunt diferite si bunicele. Personal, prefer sosul Ranch.
    Urmeaza ca peste o saptamana-doua sa incercam si celelalte 2 optiuni: chifteaua de pui si burgerul Marimba.

      (Citează)

  4. AdrianG:
    56 de lei, da-l dreq de burger. Fara garnitura. Din care unul e de pui, adica intelegeam sa coste nu stiu ce carne de vita argentiniana maturata bla bla.
    Daca mergi doi insi dai minim 120 de lei, fara sa bei nimic. Japca pe fata.

    2 burgeri, 2 sucuri = 136 platit cu card ING. Chiar daca ai vrea sa mananci mai mult, nu cred ca mai intra.

      (Citează)

  5. Aura: 2 burgeri, 2 sucuri = 136 platit cu card ING. Chiar daca ai vrea sa mananci mai mult, nu cred ca mai intra.

    De credit sau de debit? Adica merita sa platesti dobanda pentru a hali la HRC ? :D

      (Citează)

  6. speedy.gonzales

    15/05/2015 la 1:26 PM

    burgerii astia sunt din gama “cum sa i-o dai ficatului la ficat”.
    cred ca dupa un burger din asta o sa zac cateva zile sa imi revin.

      (Citează)

  7. Aura: 2 burgeri, 2 sucuri = 136 platit cu card ING. Chiar daca ai vrea sa mananci mai mult, nu cred ca mai intra.

    eu zic ca pana in 50 de euro o gustare de asta in doi, e super ok :)

      (Citează)

  8. Mark 3000: De credit sau de debit? Adica merita sa platesti dobanda pentru a hali la HRC ? :D

    Conteaza? Fiecare cu ce poate si vrea. Ideea era ca daca achiti cu carduri de la anumite banci, ai si o mica reducere.

      (Citează)

  9. “burger” cu fasole bătută looool

      (Citează)

  10. Indubitabil, la hard rock cafe gasesti cei mai buni burgeri din oras; iar ultimii sunt extrem de interesanti (am gustat Tadoori, India si Java Lava, State).

      (Citează)

  11. Orice s-ar spune, ingredientele sunt proaspete (eu sunt alergic la produse care nu sunt fresh si imi dau seama imediat). Cat despre preturi, ma scuzati dar portiile sunt imense.

    Nu am gustat noul meniu, insa imi voi face timp si revin cu impresii.

      (Citează)

  12. La ce alta garnitura, in afara de cartofi prajiti, te referi?
    Din cate vad, portia are mai mult de jumatate de kg.

    AdrianG:
    56 de lei, da-l dreq de burger. Fara garnitura. Din care unul e de pui, adica intelegeam sa coste nu stiu ce carne de vita argentiniana maturata bla bla.
    Daca mergi doi insi dai minim 120 de lei, fara sa bei nimic. Japca pe fata.

      (Citează)

  13. Ion:
    “burger” cu fasole bătută looool

    Sper că-i fasole bătută, așa am tradus eu.

      (Citează)

  14. AdrianG:
    56 de lei, da-l dreq de burger. Fara garnitura. Din care unul e de pui, adica intelegeam sa coste nu stiu ce carne de vita argentiniana maturata bla bla.
    Daca mergi doi insi dai minim 120 de lei, fara sa bei nimic. Japca pe fata.

    Voi inca n-ati inteles ca cititorii lu’ Radu (cu el inclusiv) castiga lunar cateva mii de euro. Ce sunt 12-13 euro pentru un burger…

      (Citează)

  15. AdrianG: 56 de lei, da-l dreq de burger. Fara garnitura. Din care unul e de pui, adica intelegeam sa coste nu stiu ce carne de vita argentiniana maturata bla bla.
    Daca mergi doi insi dai minim 120 de lei, fara sa bei nimic. Japca pe fata.

    Hard Rock Cafe este printre cele mai scumpe din București, dar nu plătești doar mâncarea (bună și multă, deși ultima oară burgerul a fost chiar fad), ci atmosfera, decorul, muzica, rețetele șamd.

    La mâncare mi se pare ok, dar la cocktailuri mi se pare că exagerează cu prețurile, cam trec de 30 de lei toate.

    Dar cred că vine cu garnitură de cartofi și sosuri, mai plătești în plus dacă vrei alt tip de cartofi.

      (Citează)

  16. Memelușa: Voi inca n-ati inteles ca cititorii lu’ Radu (cu el inclusiv) castiga lunar cateva mii de euro.

    toti la un loc

      (Citează)

  17. 136 lei = $35 pret normal pentru 2 persoane. Mai ales ca locatie si specialitati. :) Mania proletara in actiune! Bre, invidia e o trasatura de (ne)caracter foarte urata!

      (Citează)

  18. gogu: toti la un loc

    Și nu pe lună, ci pe an :P

      (Citează)

  19. Memelușa: Voi inca n-ati inteles ca cititorii lu’ Radu (cu el inclusiv) castiga lunar cateva mii de euro. Ce sunt 12-13 euro pentru un burger…

    Nu cred că merge cineva la HRC săptămânal. De 3 ori pe an e ok, zic eu.

      (Citează)

  20. De banii astia imi faceam trei chile de carne la gratar si imi luam si doua beri Burger la PET. Cam asta-i mentalitatea de “windowlicker”.

    La subiect, mie HRC nuu mi-a placut de cele 2 ori cand i-am vizitat, o data in Bucuresti, cealalta in Barcelona. Genul ala de franciza fara suflet si cu pretentii de local prietenos, de rock si caca maca. Sa nu adaug paharele de bere calda si serviciul demi-arogant din Bucuresti. Meh.

      (Citează)

  21. Ar trebui sa ne gandim ca pana la urma sunt localuri si localuri, pentru oameni si oameni. Te duci in centrul vechi si mananci , sau te duci la hard rock si mananci vita angus, juma` de kilogram, intr-un ambient mai mult decat placut si, mai mult de atat, decent.
    Constructiv nu poate fi orisicine, insa e mai usor sa arunci cu pietre.

      (Citează)

  22. I-am incercat pe toti.
    Pentru cei care vor burgeri ca sa isi umple matul doar, fara sa simta infuziile, nu este locul porivit!!
    Pentru cei care vor sa isi extinda cunostintele gastronomice in d`ale burgerilor, este locul perfect!
    Ce-i al lor, e pus deoparte!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus