un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Noi telefoane în oferta magazinelor

29 May 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

10 comentarii

Au apărut diverse telefoane pe piața noastră.

Zenfone 2 – îl găsiți la PC Garage.
Atenție că sunt patru versiuni:

  • ZE550CL – modelul de bază, procesor dual-core, costă în jur de 900 lei.
  • ZE550ML – modelul mai avansat, are rezoluție 720 x 1280 și 2 GB memorie RAM, este dual-SIM, ecran de 5,5 inchi, cameră de 13 megapixeli, slot de card, chipset Intel, Android 5.0 și costă în jur de 1100 de lei.
  • ZE551ML – modelul mai bun, cu rezoluție 1080 x 1920 pixeli și în rest identic, costă în jur de 1300 de lei.
  • ZE551ML – varianta de top, care are 4 GB memorie RAM (cea de mai sus are 2 GB). Codul este același și deci trebuie să citiți cu atenție descrierea hardware.

Modelul cu 4 GB memorie RAM (din câte știu, singurul astfel de telefon) este avantajat în utilizarea zilnică deoarece multitaskingul singur va merge mai bine. Android are un sistem prin care încarcă și descarcă din memorie aplicațiile în funcție de cum le utilizezi, dar cu 4 GB de memorie RAM va putea păstra mai multe în memorie. Vei comuta mai rapid între aplicații, consumul bateriei va fi mai scăzut șamd.

feat_asus_zenfone
asus_zenfone_2_06asus_zenfone_2_07

Zenfone 4, 5 și 6 sunt generația anterioară, numite așa după diagonala ecranului.

LG G4 apare la precomandă la eMAG, PC Garage, Evomag, Marketonline și probabil și alții. Doar Marketonline îl listează în stoc. Orange îl listează la precomandă.

Lansarea oficială pe piața noastră a avut loc ieri și în iunie va fi disponibil la toate magazinele. Există un model G4 cu piele pe spate, iar aspectul general pare foarte elegant, LG fiind pe val cu telefoanele.
lg_g4_4
lg_g4_rosu

Samsung Galaxy S6 și S6 Edge sunt de acum disponibile pe piață și în variantele verde și albastru. Edge-ul verde este unul dintre cele mai frumoase telefoane văzute vreodată, trebuie să-l vedeți cu ochii voștri în lumină și sigur veți spune la fel.

Le găsiți la eMAG și PC Garage.

Varianta Iron Man încă nu a ajuns la noi. Telefonul este roșu închis, iar încărcătorul wireless arată ca un arc reactor. Very cool.


S-a râs mult pe seama numelui Utok Dorel pentru un telefon, așa că nu m-am mirat când a apărut Utok Dorel 2 pe piată. Se face buzzul singur.

Dorel 2 este un telefon rugged și protejat IP68 la apă și praf. Carcasa o fi rezistentă și la șocuri mecanice, căderi din mână șamd, dar nu există o certificare oficială pentru asta (de exemplu un clasic MIL-STD-810G cum au echipamentele rugged profesioniste) sau cel puțin UTOK nu o anunță. Chiar și așa, telefonul este în mod clar mai rezistent decât altele, e dual-SIM, are butoane mari, e potrivit pentru șantier și meseriași.

utok_dorel_2

Nu-i smartphone, dar are lanternă, cameră foto și baterie de 15 zile în stand-by. Îl găsiți deja la 300 de lei la PC Garage.

Huawei P8 s-a lansat cu multă pompă. P7 a fost un model foarte reușit și sunt foarte curios să testez și noul P8, ceea ce voi face în iunie. Telefonul se laudă cu un senzor RGBW pentru camera foto, adică patru tipuri diferite de pixeli, plus procesor de imagine bun. Încă nu este în magazine, dar îl găsiți la Orange la precomandă.

huawei_p8huawei_p8_1

    10 comentarii

  1. Eu mi-am luat g3 de vreo 3 saptamani si sunt foaaaaaaaaaaarte multumit de el. N-am fost atent si am luat versiunea de 16gb (2gb ram), insa nu pot sa spun ca se simte, cel putin nu la cum il utilizez eu. Sper sa primesti g4 la review, sunt curios ce parere iti faci despre el. Specificatiile sunt relativ similare din ce-mi dau eu seama.

      (Citează)

  2. cum adica nu se simte ca are 16gb? esti prost?

      (Citează)

  3. adica de ce te exprimi prost vreau sa zic

      (Citează)

  4. Catalin:
    cum adica nu se simte ca are 16gb? esti prost?

    versiunea de 16gb spatiu de stocare are 2gb ram iar restul 3. avand in vedere ca radu l-a avut la review sunt convins ca stie acest aspect. m-am exprimat cat se poate de coerent in ideea ca interlocutorul sau interlocutorii mei nu sunt idioti. asa ca tine.

      (Citează)

  5. Radu, Computex?

      (Citează)

  6. Cei de la Microsoft nu scot nimic nou in zona telefoanelor de top? Am tot sperat sa apara 1030-ul dar vad ca nici zvonuri nu mai sunt..

      (Citează)

  7. Gelu Voican Predescu

    02/06/2015 la 7:02 AM

    Utok Dorel 2e un produs mort din fasa! Cum xxx sa scoti in 2015 un model 2G? Ce retea mai functioneaza cat de cat ok in 900?
    Calitatea vocii oricum lasa de dorit pe 900 iar investitii nu s-au mai facut de ani buni, asa ca ai un produs nou, dar care corespunde specificatiilor antice- e “so 90s”, inutilizabil peste 1-2 ani… Bravo Dorele!

      (Citează)

  8. Stii cumva cand vine G4 la Vodafone?

      (Citează)

  9. Robert:
    Stii cumva cand vine G4 la Vodafone?

    Saptamana asta ;)

      (Citează)

  10. Mi-am luat noul Huawei P8 sincer dupa ce am citit review-ul tau despre el, e un telefon bine inchegat, sistemul de pe el se comporta foarte bine nu are delay spre uimirea mea, sta bine si la partea cu socurile spre surprinderea mea deoarece scap telefoanele foarte des.Felicitari Radu ai un blog foarte bine definit cel putin pe partea de gadgeturi si review-uri il citesc cu drag in fiecare weekend, continua cu treaba buna pe care o faci.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus