un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Deși din toate informațiile reiese că e țeapă, sute de români cumpără și iau țeapă

28 May 2015  ·

AUTO  ·

29 comentarii

fuel_sharkAparatul Fuel Shark, acela pe care-l introduci în bricheta mașinii și-ți scade consumul de combustibil cu vreo 2 litri, s-a dovedit o mare țeapă. Cumpărătorii au depus plângeri la ANPC, iar răspunsul oficial a fost că nu se pot recupera banii deoarece vânzătorul este în Bulgaria și se aplică alte reguli.

Faptul că e țeapă nu e vreo noutate. Am scris despre el în aprilie 2014, enervat de reclama agresivă de pe Facebook care-l lăuda fără nici un motiv. V-am arătat atunci și ce conține, nimic altceva decât un bec care se aprinde când îl înfigi în priza de brichetă și atât; în rest nu făcea nimic.

V-am spus și că regulile vânzătorului se bat cap în cap. Aparatul putea fi returnat doar nedesfăcut și doar dacă îl primeai deja defect; cum puteai constanta că e defect fără a-l desface din cutia lui, nu știu, e chiar imposibil, condițiile fiind făcute special pentru a refuza returul.

În august 2014 v-am arătat și un email primit de la Centrul Consumatorului European, o organizație cofinanțată de statul român și de Comisia Europeană, adică o chestie cât se poate de oficială. Emailul spunea:

În momentul primirii produselor prin curier, consumatorii primesc și o chitanță pentru suma plătită. Compania care încasează aceste sume este o firmă de curierat din Bulgaria. Din câte se pare, compania de curierat din Bulgaria are un contract semnat cu o societate comercială din SUA, aceasta fiind practic vânzătorul produselor.

Din păcate, șansele recuperării sumelor plătite pentru aceste produse sunt foarte mici. Din acest motiv, sfătuim consumatorii români să evite cele două site-uri. Reclamele pentru acest Fuel Shark Saver sunt prezente și pe rețelele de socializare sau pe alte site-uri.

Aproape un an mai târziu aflăm că sute de români au făcut plângere după ce au cumpărat Fuel Shark. Nu zic că ar fi trebuit să-mi citească blogul, dar Fuel Shark se vinde printr-un site pe care sunt scrise toate chestiile ilogice de mai sus. Oamenii nu le citesc? Nu văd că nu se poate returna? Nu se gândesc și ei, șoferi fiind, “băi ce naiba poate fi conectat la brichetă care să micșoreze consumul mașinii cu 2 litri la sută?”

Chiar așa multă lipsă de logică și de informare? Chiar așa ușor cred oamenii orice bazaconie găsită pe un site fără nici o formă de identificare? Mai așteptăm un an și apoi vom afla că și dispozitivul similar care reduce factura la curent în casă este o țeapă?

    29 comentarii

  1. Am auzit ca ala bun e pe USB.

      (Citează)

  2. Astia voteaza si se reproduc, ca nu i-a sterilizat nimeni, din pacate.

      (Citează)

  3. Eu am trei prize în mașină, dacă iau câte un dispozitiv pentru fiecare din ele oare se va cumula scăderea?

      (Citează)

  4. ps:
    Eu am trei prize în mașină, dacă iau câte un dispozitiv pentru fiecare din ele oare se va cumula scăderea?

    Daca pui destule probabil rezervorul se umple in timp ce mergi.

      (Citează)

  5. Salut,

    Aceeasi intrebare se poate extinde si la “cine se uita pe vremuri la OTV??? chiar nu vedea ca acolo era indobitocire in direct?”

    Masele sunt “putin inteligente”, fiecare “destept” exploateaza asta cum stie el mai bine.
    Este o intreaga teorie despre chestia asta, de la NLP, psihologia maselor, etc.

    Merci

      (Citează)

    • “Pe vremuri “cum spui era OTV AZI avem Antenele , Pro, Kanal D .B1 ,Realitatea si multe alte canale de INDOBITOCIRE SI SPALARE DE CREIERE .

        (Citează)

  6. Asa se face recensamantul prostilor in Romania.

      (Citează)

  7. Baza lor de date este aur curat pentru orice salesman :)))))

      (Citează)

  8. @Vladutz – merci si eu

      (Citează)

  9. Astia pot sa mai faca niste bani intr-un fel. Va dati seama cati bani pot sa obtina pe baza de date cu fraieri deschisi la punga sai inchisi la minte, adresa, mail, numar de telefon?! Cati gen Provident, vrajitoare si alti escroci nu ar plati gras pentru ea?!

      (Citează)

  10. E doar inca o taxa pe prostie. Nu am nici cea mai mica simpatie pentru astia care pun botul la asa ceva.

      (Citează)

  11. Facebook e o reţea serioasă, care garantează şi verifică toate reclamele afişate. Deci nu are cum să fie ţeapă.

      (Citează)

  12. ps:
    Eu am trei prize în mașină, dacă iau câte un dispozitiv pentru fiecare din ele oare se va cumula scăderea?

    Calculeaza si tu…, daca masina ta consuma 4% in afara si faci un drum de 500Km inseamna ca vei avea nevoie de o canistra pentru a pune surplusul de combustibil generat de acest dispozitiv.

      (Citează)

  13. Radu, vad ca esti destul de cumpatat in a-ti alege cuvintele. Prosti.

      (Citează)

  14. În general, cumpărătorul trebuie protejat de țepe prin legislație, dar în cazul ăsta, mi se pare prostia prea mare, să “pui botul” la așa o idioțenie, încît mai că-mi vine că cei păcăliți își merită soarta.

      (Citează)

  15. mircea (primul)

    28/05/2015 la 9:09 PM

    Traiesti in tara in care, statistic, numarul gospodariilor conectate la internet e mai mare decat al celor cu buda in casa.

      (Citează)

  16. vei avea nevoie de o canistra pentru a pune surplusul de combustibil generat de acest dispozitiv.

    O singură chestie nu mi-e clară, va genera benzină sau motorină ? de unde ştie LED-ul din interior ce să sintetizeze, în ce proporţie să amestece hidrocarburile ? o fi un Smart LED, bandiţii ăia de profi de la facultate nu ne-au vorbit despre ele, doar despre Dumb LEDs… au ţinut info pt ei…

      (Citează)

  17. Niste fraieri, puteau sa cumpere niste vaselina, sa unga placutele de frana si discurile, frecarea era mai mica si consumul se reducea considerabil.
    In plus, costul unui borcanel de vaselina e o nimica toata fata de scula prezentata.

      (Citează)

  18. Pana nu o patesc ei personal, nu cred. Unii sunt asa incapatanati!

      (Citează)

  19. Ilie Valentin:
    Pana nu o patesc ei personal, nu cred. Unii sunt asa incapatanati!

    CIneva atat de prost nu va invata din greseli. Oare cati dintre tepuiti sunt la prima teapa incasata?

      (Citează)

  20. Unde pot sa fac si eu comanda la dispozitive ?

      (Citează)

  21. Pe cel din masina o sa-l montez in casa si viceversa.

      (Citează)

  22. Mie mi-e ciuda ca nu am idei de genul asta :) 150 lei pe prostia asta, de la cateva mii de oameni, sunt o gramada de bani. Si pot sa pun pariu ca nu este singura solutie miraculoasa pe care o vinde producatorul :)

      (Citează)

  23. mircea (primul)

    29/05/2015 la 9:14 AM

    tin minte cand iesise primul iphone, era in appstore un background care costa cateva sute de dolari. si era doar un background, nu facae nimic. evident, era super cumparat.

      (Citează)

  24. Sorin Agrigoroaei

    29/05/2015 la 11:04 AM

    Deci ca să recapitulăm o scurtă istorie a dispozitivului de economisit “Fuel Shark” şi de altfel ca şi pentru orice dispozitiv de economisit energia aş dori să fac o constatare proprie: aceste dispozitive chiar funcţionează, randamentul lor fiind supra-unitar (chiar dacă contrazice flagrant legile fizicii), demonstraţia fiind prezentată în tot felul de materiale filmate dar şi opinii personale ale clienţilor. O să spuneţi că fac mişto de voi, cei ce citiţi aceste rînduri, dar de aceea vreau să explic de ce spun că chiar “funcţionează”, de fapt nu la toată lumea funcţionează ci doar selectiv, pentru că aceste dispozitive minunate FUNCŢIONEAZĂ PE BAZA PROSTIEI UMANE de care dau dovadă evident cei ce nu au minte şi-l cumpără, pentru ca după aceea să-şi dea palme de control că au fost traşi pe sfoară. Păi prostia se plăteşte domnilor, în ziua de azi acest principiu de marketing este extrem de valoros, aducînd bani buni pentru unii, şi multe înjurături altora, şi toate acestea se petrec dintr-o cauză cît se poate de simplă, PROSTIA. Prostia omenească, care nu cunoaşte limite. În ziua de azi se vinde orice, pînă şi PROSTIA OMENEASCĂ se vinde, şi încă pe bani buni. Am afirmat că sunt cazuri în care dispozitivele chiar merg (ştiţi la cine?!) şi culmea, merg cu randament supra-unitar şi asta nu înseamnă că sunt Perpetuum Mobile, ci parametrii depăşesc orice închipuire de… v-aţi prins, cred, depăşeşte orice limita a prostiei. Practic aceste dispozitive funcţionează cu energia cea mai răspîndită în lume, o energie gratuită de care e plin pe străzi, în aer şi peste tot. Chiar nu aţi înţeles la ce “energie” m-am referit ?! Va rog, nu mă faceţi să cred că n-aţi înţeles, pentru că atunci vă recomand să cumpăraţi urgent un aparat de economisit energia pentru că sigur va funcţiona !

      (Citează)

  25. Mai e si chestia aia care alunga gandacii si soarecii din locuinta.Nu stiu cum se numeste.

      (Citează)

  26. Eu zic ca daca e pe Internet, inseamna ca e adevarat si functioneaza, Altfel n-ar fi fi primit bun de tipar de la redactorul sef al Internetului, nu?. Deci e scula de aparat si oamenii sunt rai (plus conspiratia fabricilor de benzina care privesc cu ochi rai inventatorii care le sufla profitul). Tot fabricile de benzina denigreaza filtrul de aer romanesc care economiseste 50%, motorul pe apa a’ lu’ Capra care produce aer curat si rotile din teflon care au frecare zero (si inconsecinta consum 0 la masina). E decat oameni invidiosi p’acishilea maica.

      (Citează)

  27. Si eu imi fac probleme ca nu sunt suficient de destept, avand un IQ de aproape 130… Iar astia care au pus botul la asa ceva poate nu au toti, adunati, un iq de valoarea asta…. Cum e si viata asta, mai frate… Oamenii capabili se subestimeaza, nu se baga in orice…iar prostii au numai de castigat, cel putin in Romania… Ma rog, acum nu ma refer, evident, la situatia de fata, ci in general…

      (Citează)

  28. Pacaleala si mai mare ca astea-s niste chinezarii de maxim 2$ bucata si baietii destepti le vand in Romania cu minim 20$

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus