un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am ajuns în capitala selfie-urilor

3 May 2015  ·

TURISM  ·

16 comentarii

În Istanbul toată lumea își face selfie-uri, dar nu acesta este lucrul care m-a șocat, ci faptul că aproape toți folosesc selfie stickuri.

La noi lumea zâmbește amuzat când te vede făcându-ți selfie și dă ochii peste cap la modul “aoleu, moda asta”; închipuiți-vă cum ar reacționa dacă ar vedea zeci de oameni cu bețe telescopice în mână, fotografiindu-se așa pe ei, dar și împrejurimile. Și nu vorbesc de asiatici, de la care poate v-ați aștepta la asta, ci majoritatea celor văzuți de mine erau caucazieni.

De când este moda aceasta, nu știu. Nu sunt mare fan selfie, după cum nu sunt mare fan nici al fotografiilor #iola, adică cele în care să apar și eu în fața vreunui monument. Am făcut câteva mai mult pentru că-i face plăcere Matildei și pentru gândul că poate peste 20 de ani voi gândi altfel și să nu regret că n-am măcar câte una pe zi. Asta cu stickurile de selfie, însă, e mult mai amuzantă și, ce-i drept, este întreținută și de turci deoarece aici în Istanbul se vând astfel de prelungitoare la tot pasul, e o bișnită stradală de amploare cu ele.

Le puteți cumpăra și la noi, eMAG și PC Garage vând o selecție mult mai mare decât mă așteptam.

    16 comentarii

  1. Si in paris e la fel. Am impresia ca nu se mai vand telefoane fara bat din asta
    Daca nu ai trecut inca si mai ai timp, urca in galata tower

      (Citează)

  2. Daca mai ai timp, mergi la muzeul Rahmi Koc! Se ia vaporul din Eminonu (debarcader dincolo de statis de autobuze, jeton obisnuit sau Istanvul Kart), pe Cornul de aur doua statii pana in Haskoy.
    Sau urca in turnul Saphire, e pe linia de metrou M2, statia 4Levent. Daca e senin vezi tot Bosforul, pana la Marea Neagra.

      (Citează)

  3. Și la Roma la fel. Toți pakistanezii vând bețe cu 15 euro bucata.

      (Citează)

  4. La fel di in Londra selfie stick peste tot

      (Citează)

  5. Am voie cu selfie stick la bagajul de mana?

      (Citează)

  6. Si prin Roma era la fel luna trecuta :))

      (Citează)

  7. Stai sa vezi in China, am vazut unii cu selfie stick in forma de mana, selfie stick de toate culorile, cu brizbrizuri, sunt chinezii si mai ales chinezoiaceke, innebuniti dupa selfies. In zonele turistice, trebuie sa ai grija pe unde mergi ca sa nu dai peste un stick din asta.

      (Citează)

  8. Şi în Ferentari la fel. Doar că-s mai groase şi ascuţite.

      (Citează)

  9. Revo:
    Şi în Ferentari la fel. Doar că-s mai groase şi ascuţite.

    Si tu stai in Ferentari?

    Pe unde mai precis, ca la mine e liniste…

      (Citează)

  10. Unora le e asa lene sa roage pe cineva sa le faca o poza normala, cu senzorul bun al telefonului, incat isi iau penalitate de stick?
    Chiar nu-si dau seama ca ies poze jenibile cu cei 2 mpx ai camerei frontale? Sau toti pun pozele pe FB unde oricum sunt compresate…
    Poate sunt eu dereglat ca ma uit la pozele din vacante si mai dau zoom sa vad detalii pe acolo, ceea ce nu as putea face la selfies by phone.

      (Citează)

  11. Va trece si “moda” asta cum au trecut multe altele. Mult zgomot pentru nimic.

      (Citează)

  12. oooh god. Mi se pare atat de penibil sa iti faci poze singur cu telefonul cocoțat intr-un selfie stick din asta…

      (Citează)

  13. FlorinM:
    Unora le e asa lene sa roage pe cineva sa le faca o poza normala, cu senzorul bun al telefonului, incat isi iau penalitate de stick?
    Chiar nu-si dau seama ca ies poze jenibile cu cei 2 mpx ai camerei frontale? Sau toti pun pozele pe FB unde oricum sunt compresate…
    Poate sunt eu dereglat ca ma uit la pozele din vacante si mai dau zoom sa vad detalii pe acolo, ceea ce nu as putea face la selfies by phone.

    Sunt acum telefoane și cu 8 megapixeli frontal sau cum e HTC One M9, care face fotografii mai bune seara cu cel frontal. Oricum selfie-urile se dau pe FB și atât, deci nici nu mai contează calitatea.

      (Citează)

  14. razorsbk:
    oooh god. Mi se pare atat de penibil sa iti faci poze singur cu telefonul cocoțat intr-un selfie stick din asta…

    Nu musai singuri, erau și cupluri care se fotografiau așa. Noi, de exemplu, ne-am fotografiat întinzând mână cu aparatul, dar e mai comod cu bățul, te iei mai de la depărtare.

    În plus, bățul e bun și pentru fotografii normale, de exemplu îl ridici sus și fotografiezi mult mai bine o piață.

      (Citează)

  15. Sa rogi pe cineva sa-ti faca poza cu aparatul tau foto si ala sa o roiasca cu el si vezi cum iti iei selfiestick in secunda 2.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus