un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Turul Burgerilor: Game of Dijons la Vivo Fusion Food Bar

15 Apr 2015  ·

GÂNDURI  ·

28 comentarii

Când am vrut să mergem la Vivo pentru Turul Burgerilor, n-am găsit loc în restaurant (am ajuns în schimb la Switch.eat, așa că am avut parte de o masă chiar mai bună). În săptămâna următoare am încercat sa facem rezervare de vineri pentru sâmbătă și erau deja toate mesele ocupate.

Fast-forward încă niște săptămâni și am făcut rezervare de miercuri pentru a obține o masă. Așa de popular este Vivo – Fusion Food Bar din București (e unul și în Iași, oarecum la fel din ce-am înțeles), deși, după ce am mâncat acolo, nu intră pe locul 1 în Turul Burgerilor, nici pe departe, și iată de ce.

Am luat un Game of Dijons (numit și Vivo Burger – 28 de lei, plus alți 7 lei cartofii cu brânză și usturoi), care conține carne extra gramaj, bacon, parmezan, branza american, ulei de trufe, ceapă caramelizată, roșii și castraveți murați. Produsele din meniu au astfel de denumiri haioase și mi-a plăcut asta.
vivo_burgers_03
vivo_burgers_07vivo_burgers_09
vivo_burgers_08

Burgerul a fost bun, foarte bogat în ingrediente. Baconul era gustos, făcut cum trebuie și în felii mai grosuțe, ca să-l simți, roșii erau destule, brânza se revărsa perfect din el. Arată foarte bine, mai ales cu acea chiflă mai rumenă, pufoasă și gustoasă. Din pâcate, bucata de carne a fost cam mică, iar aici era cea “extra-gramaj”. Am mâncat burgerul și nu m-am săturat; nu glumesc, 3 ore mai târziu eram la KFC.

Cartofii au fost dezamăgitori. Ca formă și culoare seamănă perfect cu cei de la McDonald’s, de zici că-s luați de acolo și reîncălziți, dar cei de la Vivo se simte că-s congelați. La așa local, mă așteptam să fie tăiați proaspăt în restaurant. Pentru un leu în plus luați acea variantă cheesy, e mai gustoasă.

Să vă arat și alți burgeri, că eram 6 la masă. Iată un The Goodfather (Italian Burger – 21 lei), cu ketchup, carne vită, mozzarella, rucola, pesto de roșii uscate. Din nou, burgerul a fost foarte încărcat cu ingrediente, multă rucola, multă mozzarella foarte arătoasă, dar destul de subțirel pe total (abia se vede carnea în fotografie). Aș putea mânca oricând doi.
vivo_burgers_05vivo_burgers_13

Mai jos este un Carnifornication (Clasic Burger – 18 lei) cu ketchup, salată verde, carne vită, roșii, ceapă roșie, castraveți murați. Ca și în celelalte cazuri, burgerul arăta perfect pentru fotografii, bogat în ingrediente și făcut după o rețetă clasică, precum îi spune și numele.
vivo_burgers_04

Am luat un desert, Cheesecake (9 lei). Nu vi-l recomand, este mic și îi lipsește fix gustul de brânză, este mai degrabă o cremă aromată și cu ceva gelatină, dar nu cheesecake. Mai există un desert, un mousse de ciocolată numit Choklit, pe care cam prea mulți din jurul nostru îl lăsau neterminat în farfurie.
vivo_burgers_11vivo_burgers_12

Cappuccino a fost bun, făcut la mașină Illy. 11 lei.
vivo_burgers_01

CE NU MI-A PLĂCUT

Pe total, deci, avem burgeri buni, deși n-ar fi stricat să fie oleacă mai mari. Ce nu mi-a plăcut, atunci? În primul rând cartofii, care erau congelați și luați cine știe de pe unde.

Apoi, revenind la burgeri, pentru un restaurant care servește numai asta, mă așteptam la rețete ceva mai meșteșugite, mai speciale. Avem clasicul italian cu rucola, avem burgerul lor (Vivo, primul prezentat), apoi tripleta burger normal, burger normal cu brânză și dublu cheeseburger. Asta e tot? (nu, mai e unul cu pui și unele vegetariene, dar alea nu sunt “burgeri”). Vorbim de o perioadă când un burger cu brânză cu mucegai este o prezentă constantă în aproape orice meniu. Unde este unul cu inele de ceapă prăjită? Unde-i un sos special sau un burger cu ou? Să mai amintesc de OSHO și de burgerul lor cu foie gras și măr copt?

Burgerii nu au deloc sos. Ai la masă Heinz dulce și Sriracha picant, fără alte opțiuni. Mă scuzați, dar trăgând linie am mâncat burgeri mult mai buni și mai interesanți la Switch.eat, Baz, Grand Combo, Hard Rock Cafe și chiar și mulți alții. Vivo, ca rețete, este un Burger Bar din Centrul Vechi într-un local mai mare și mai frumos aranjat, cu multe review-uri bune de la oameni care poate n-au mâncat așa mulți burgeri ca mine, în alte locuri.

Dincolo de mâncare (de desertul fad nu mai amintesc), localul este plin de fum iar mesele sunt foarte înghesuite. Te strecori cu greu printre ele și stai băgat sub a ta, ca să aibă alții loc. Având în vedere meniul banal și acestea de mai sus, în special că-s nefumător, nu am motive să mă reîntorc la Vivo, când sunt alte localuri unde am mai fost și vreau să încerc și alte preparate.

Pe scurt

  • Chifla: pufoasă și foarte arătoasă, un pic lucioasă pentru că a fost unsă cu ceva. Ca întreg burgerul, zici că a fost făcută pentru fotografie culinară.
  • Carnea: bună, gustoasă, făcută mediu fără să te întrebe cineva, dar cam puțină. Eu aș mări cu minim 50% cantitatea de carne.
  • Garnitura: în burger ai din belșug alte ingrediente și nu pare deloc sărăcăcios. Cartofii prăjiți au fost, însă, o dezamăgire, congelați și nu prea gustoși.
  • Sosuri: aproape deloc. Burgerii nu au mult sos în ei (sau chiar nu au deloc), iar pe masă ai ketchup Heinz și Sriracha picant. În meniu nu am văzut alte opțiuni.
  • Prețuri: bune, mai ales pentru zona Floreasca. Burgeri între 18 și 28 de lei, la care adăugați 6-7 lei pentru cartofi. Berea este 8 lei.
  • Băuturi: Heineken draft 8 lei, berea casei este una nefiltrată, tot 8 lei, Ciuc Premium la 0,33 litri este 6 lei, apa e 7 lei, un espresso 8 lei. Au și o selecție bună de vinuri la sticlă, Liliac Sauvignon Blanc este unul dintre cele mai bune vinuri românești.
  • Desert: sunt doar două în meniu. Cheesecake-ul luat de noi nu prea avea gust de brânză. A fost o cremă bună, dar nu de brânză.
  • Servire: foarte rapidă, în ciuda faptului că era plin. Personalul părea atent, iar micile probleme, gen o porție de cartofi uitată sau o bere care întârzia s-au corectat rapid.
  • Toaletă: n-am fost.
  • Ambianța: mi-a plăcut amenajarea, deși este una minimalistă, cu țevi și becuri cu filament mare, vizibil. Pe un perete se învârt câteva roți dințate mari, sunt și două televizoare. Clientela este destul de răsărită, oameni frumos îmbrăcați, ușor chiar spre ceea ce-ai numi “loc de fițe”. Două femei mâncau burgerul cu cuțitul și furculița, tâind prin tot pachetul ca din friptură.
  • Ce faci cât aștepți mâncarea: nimic, dar a venit foarte repede, cred că în 5 minute.
  • Parcare: nu prea este în zonă, Calea Floreasca este aglomerată în acea porțiune și din păcate nu se ajunge ușor cu transportul în comun. Parcați unde prindeți, chiar dacă mai la depărtare.


Mi s-a părut amuzant că în meniu scrie că sunt o companie six sigma.

Concluzie

Vivo are burgeri buni și, mai ales, foarte arătoși. Ca rețete nu sunt extraordinari, mă așteptam la ceva mai special, iar de cartofi și desert am fost chiar dezamăgit. Luând în considerare și faptul că se fumează și că trebuie făcută rezervare cu multe zile în avans, eu nu mai revin acolo, prefer să merg în alte locuri deja încercate unde mai am de “bifat” alte bunătăți din meniu.

Voi, însă, puteți să mergeți să-i încercați, dar dacă pur și simplu vreți cel mai bun burger disponibil, luați topul meu și parcurgeți-l în ordine, sunt localuri mai bune în București.

Vivo Fusion Food Bar se găsește pe Calea Floreasca nr. 60, la parterul unei clădiri de birouri. Orarul este 13-23, iar rezervările se fac la telefonul 021.233.9688. Meniul îl găsiți pe site-ul oficial și pe pagina de Facebook. Atenție să nu vă uitați din greșeală la datele restaurantului din Iași.

    28 comentarii

  1. Ba, dar cati burgeri ai mancat?!?!?!?!

    Mie mi s-a parut incredibil pentru un local de burgeri ca nu te intreaba cum vrei sa fie: in sange/ mediu/ bine facut.

    De fapt, chiar te ignora cand le spui cum ti l-ai dori, ceea ce ma face sa cred ca sunt chiftele inghetate. Poate nu sunt, dar doar in baruri care vand din astea am mai vazut asa ceva.

      (Citează)

  2. Personal prefer dublu chessburger, are carne+branza suficienta. Reteta nu are nimic deosebit dar asa poti simti gustul carnii.

    @nashu_mare, intradevar nu intreaba, dar (in Iasi cel putin) tot timpu cand am cerut sa fie facut mai bine sau mai in sange au fost facuti fix cum am cerut.

      (Citează)

  3. Servirea ti s-a parut buna? Mie nu mi-a placut deloc, am fost de 2 ori, prima data am cerut nota de doua ori la doi angajati diferiti si a venit la vreo 15 minute dupa ce am cerut-o, la a doua vizita am stat vreo 10 minute ca sa aduca niste zahar pentru o limonada si tot cam asa pentru nota.

      (Citează)

  4. nashu_mare: Ba, dar cati burgeri ai mancat?!?!?!?!

    Burgeri, burgeri, burgeri, mii de burgeri!

    Ah, la Vivo? Șase, de ce?

      (Citează)

  5. mama ce foame imi e…..si ce bine arata

      (Citează)

  6. AlexDmi:
    Servirea ti s-a parut buna? Mie nu mi-a placut deloc, am fost de 2 ori, prima data am cerut nota de doua ori la doi angajati diferiti si a venit la vreo 15 minute dupa ce am cerut-o, la a doua vizita am stat vreo 10 minute ca sa aduca niste zahar pentru o limonada si tot cam asa pentru nota.

    Eu am fost chiar uimit de promptitudinea lor, deși era plin ochi. Pentru situația dată, a fost chiar bine.

      (Citează)

  7. Cum să mănânci atâţia burgeri?!?!?!?!

    Mie mi-au plăcut foarte mult cartofii cu brânză şi usturoi, chiar dacă au fost congelaţi. Iar burgerul a fost juicy, în ciuda faptului că nu i-am pus de loc sos.

      (Citează)

  8. *deloc

      (Citează)

  9. Nu e cam crud burgerul ala?

      (Citează)

  10. Sunt perfect de acord cu tine. Personal, pentru mine Vivo Burger a fost prea mare si nu l-am putut manca pe tot. La aceeasi bani, exista burgeri mai buni, fara fum si fara atata inghesuiala.
    P.S.: eu fac limonada mai buna acasa!

      (Citează)

  11. ai zis ca sunt mai bui burgerii la baz dar in lista cu top ul sunt deasupra lor

      (Citează)

  12. Hmm,mănânc des hamburger italian la vivo Iași și chiar are destulă carne, cartofii cu brânză sunt foarte buni, nu e fum, dar greu de prins loc liber. Mă gândesc să nu fie franciză de e mai slab în București, cine știe….

      (Citează)

  13. alecs:
    ai zis ca sunt mai bui burgerii la baz dar in lista cu top ul sunt deasupra lor

    Da, eu fac topul respectiv luând în calcul nu doar burgerii și atât, ci și alte chestii care contribuie la experiența totală: ambianță, cum e localul, ce altceva mai poți mânca pe acolo șamd.

    De asta e mișto la Hard Rock Cafe, asculți muzică bună, te uiți la decorațiuni, bei ceva special șamd. Chiar și un burger normal pare mai bun în astfel de situații.

    La Baz, din păcate, se stă chinuit, e un pic improvizat locul șamd.

    Fix pentru burgeri poți citi articolele fără a lua în considerare topul.

      (Citează)

  14. FlorinM:
    Hmm,mănânc des hamburger italian la vivo Iași și chiar are destulă carne, cartofii cu brânză sunt foarte buni, nu e fum, dar greu de prins loc liber. Mă gândesc să nu fie franciză de e mai slab în București, cine știe….

    Nu e, am văzut un interviu prin ziare cu patronii. Aici e ceva mai fiță, probabil se vor domoli lucrurile după un timp.

    Tot n-am motiv să revin, nu mă atrag rețetele.

      (Citează)

  15. Sustin ceea ce ai spus legat de Vivo si adaug cu:

    +uri:
    Berea casei, nefiltrata – este foarte buna!
    Chifla burger-ului este buna – este facuta de ei.
    Seara, in weekend, atmosfera e placuta – seaman cu un pub.

    -uri:
    burgerii sunt facuti din carne amestec – am intalnit gust ciudat la un burger pe care il mai incercasem cu cateva zil einainte( si am fost de 4 ori la ei )
    cartofii sunt buni daca ai pofta, dar doar prima data am comandat, apoi nu am mai vrut.
    preturile nu sunt mici (burger + cartofi ajunge la +35 lei – adica cat e la OSHO?!?!?! WTF!? )
    servirea nu este grozava, nu au bauturi suficiente la bar. Cum sa nu ai macar un single malt?!

    Da, raman fan Osho, HRC si Switch.eat. Si am mancar burger in peste 10 localuri din Bucuresti.

      (Citează)

  16. Cand s-a deschis VIVO in Iasi carnea era mult mai buna – mai multa si nu foarte uscata – in comparatie cu ce am mancat zilele trecute.

    In Iasi raman printre cei mai buni burgeri si pentru ca nu e foarte mare competitie pe acest segment.

      (Citează)

  17. Nick: Da, raman fan Osho, HRC si Switch.eat. Si am mancar burger in peste 10 localuri din Bucuresti.

    Mulțumesc pentru comentariu, mă bucur să văd pasionați de burgeri.

      (Citează)

  18. Sincer, cam la orice aspect mi se pare Baz peste Vivo. Chiar si daca e sa cadem de acord ca Vivo arata mai bine ca local, faptul ca mai niciodata nu “gasesti” masa (desi localul e pe jumatate gol), iar la masa stai inghesuit, incomod, iar prietena nu are unde depozita geanta, fac Baz un loc de 5 stele pe langa Vivo.
    Vivo e singurul local in care am intrat si desi erau ocupate doar 3 mese, mi s-a spus ca totul e rezervat, daca vrem sa stam la bar. Pai asa prostie, sa tii rezervat, cu orele, peste 80% din capacitatea localului, eu nu am mai intalnit. In viata mea. Iar cand faci rezervare, te intreaba cat vrei sa stai…. Mai bine deloc. Ca sfat, daca mergeti doar 2 persoane, cand faceti rezervare, precizati telefonic ca e vorba de 4 persoane (chiar daca nu e frumos sa mintiti). Trust me! Altfel, veti avea parte de o masa tare incomoda.
    Ca burger, e bun, dar e clar sub Switch.eat, Baz, chiar si Oro Toro (la Osho inca nu am testat burger-ul).

      (Citează)

  19. nwradu: Mulțumesc pentru comentariu, mă bucur să văd pasionați de burgeri.

    Du-te, ma! Omul e sigur o clona de ale tale! Nimeni nu poate sa spuna ca burgerul de la HRC e bun si sa fi mers si la alte locuri in afara de McD in afara de tine.

      (Citează)

  20. Pai

    nashu_mare: Du-te, ma! Omul e sigur o clona de ale tale! Nimeni nu poate sa spuna ca burgerul de la HRC e bun si sa fi mers si la alte locuri in afara de McD in afara de tine.

    La Mec e sub 4 lei un hamburger. Iti iei 6 bucăți și cred ca nu-ți mai trebe în veci sa manci asa ceva. Te apuci de supe de legume.

      (Citează)

  21. nwradu: Da, eu fac topul respectiv luând în calcul nu doar burgerii și atât, ci și alte chestii care contribuie la experiența totală: ambianță, cum e localul, ce altceva mai poți mânca pe acolo șamd.

    De asta e mișto la Hard Rock Cafe, asculți muzică bună, te uiți la decorațiuni, bei ceva special șamd. Chiar și un burger normal pare mai bun în astfel de situații.

    La Baz, din păcate, se stă chinuit, e un pic improvizat locul șamd.

    Fix pentru burgeri poți citi articolele fără a luaîn considerare topul.

    Buffalo Baz s-a mutat câțiva metri mai înspre Floreasca și se laudă cu un loc mult mai spațios.
    Tocmai ce montau televizorul când am fost săptămâna trecută,

      (Citează)

  22. Nick:
    -uri:
    burgerii sunt facuti din carne amestec – am intalnit gust ciudat la un burger pe care il mai incercasem cu cateva zil einainte( si am fost de 4 ori la ei )

    Cum adica “amestec” – amestec de ce? Sper ca nu amestec vita cu porc si ti-l dau facut mediu…

      (Citează)

  23. Si in Iași este aglomerat, dar pentru ca nu exista competiție pe acest segment, ei sunt cei mai buni din zona.

      (Citează)

  24. nwradu

    La Baz, din păcate, se stă chinuit, e un pic improvizat locul șamd.

    Fix pentru burgeri poți citi articolele fără a luaîn considerare topul.

    Stii ca tocmai s-a mutat alaturi? Cica spatiu mai mare.

      (Citează)

  25. Bună. Văd ca ți place sa mănânci bine și sa dai note la final.Te invit și la mine la Harababura bistro pe Biserica Amzei 29. Și nu mă supăr dacă vii neanunțat. Ca sa nu crezi ca mă pregătesc special pt tine. Sa văd cum e mâncarea mea din punct de vedere al papilelor tale gustative.

      (Citează)

  26. Vivo mi-ar fi lasat o impresie extraordinara, DACA nu as fi ramas cu senzatia ca am mancat la un McDonald’s “de lux”; in sensul ca am simtit o usoara aroma si putin miros pe care ti-l lasa restaurantele mai sus mentionate.
    De acord cu tine si la partea ca au patty-ul putin cam mic ca gramaj, iar lipsa sosurilor s-a simtit!
    Restul umpluturii burger-ului a fost gustoasa si suficienta.
    Cartofii cu parmezan si usturoi mi-au placut foarte mult, cele doua ingrediente anuland din impresia de Mc.

      (Citează)

  27. Buffalo Baz Calea Floreasca Numărul 49 este cel mai bun. 35 de locuri. Nu trebuie rezervare pentru ca omul știe bine “How to manage his clients”. Mancare ceva deosebit….. Felicitări Baz ești cel mai tare. De la tine mari chefi au de învățat!

      (Citează)

  28. Știu că e vechi articolul, însă am mâncat la Vivo chiar de la început și mi se pare că nu am mâncat niciodată în viața mea cartofi prăjiți mai buni decât la ei. La modul cel mai serios 😊

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus