un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Renovare: canapele bune și bibliotecă frumoasă pentru sufragerie

21 Apr 2015  ·

GÂNDURI  ·

42 comentarii

Să vă mai spun câte ceva despre renovare, astăzi sufrageria. Mai exact, aveam nevoie de două canapele și o bibliotecă.

Noi aveam specificații clare pentru ambele, că ne doream o sufragerie ceva mai clasică și elegantă. Caietul de sarcini arăta ca mai jos.

Canapelele:

  • să fie “normale”, nu cu spătarul făcut din perne independente. Am avut o astfel de canapea, pe termen lung se lasă și este incomodă.
  • să aibă spătarul suficient de înalt încât să poți rezema capul de el, dacă-l lași pe spate.
  • să fie un pic mai tari, că cele prea moi sunt cam enervante.
  • să aibă un pic de susținere în zona lombară, pentru un confort și mai mare.
  • șezutul să aibă 90 cm adâncime, chestie decisă după ce ne-am așezat în câteva și am decis că această dimensiune este perfectă pentru a sta confortabil fără să te incomodeze la picioare.
  • să fie extensibile.

Am mers la IKEA; nimic, scumpe, perne, nu ce ne doream. Am mers la templul canapelelor, “unde sigur găsiți”, adică zecile de depozite de mobilă de pe Ghenea unde, într-adevăr, am văzut mii de canapele. Nu glumesc, mii.

Nici una nu era ceea ce ne doream. Majoritatea păreau făcute cu toporul, numai unghiuri drepte și design urât. Câteva aveau cele mai hidoase culori posibile pentru canapele, iar unele aveau chiar două astfel de culori pe ele. Nu am găsit dimensiunile potrivite, iar făcutul la comandă este o glumă, de obicei asta înseamnă doar că se poate schimba culoarea țesăturii.

Într-un final am ajuns și la Mobexpert unde ne-am așezat pe canapeaua Carina. Era fix ce doream. Mai mult, la Mobexpert poți alege din vreo 20 de țesături, așa că am luat una mai bej și alta fucsia (de fapt se cheamă metalofuchsia țesătura respectivă, fiind mov cu fire argintii prin ea). Nu mai zic cât am dat pe ele, dar când am dat comanda am aflat că țesătura metalofuchia este cu vreo 500 de lei mai scumpă decât cealaltă.
canapea_3
canapea_1canapea_2

Pentru bibliotecă voiam următoarele:

  • să fie din corpuri detașabile, ca să le separăm la vreo 10 cm unul de altul.
  • două corpuri înalte, ambele pline în partea de jos (uși sau sertare – să nu sară pisica în ele să dărâme chestii), iar în sus cu spații de pus diverse obiecte.
  • o comodă TV și două polițe deasupra ei.
  • design clasică, vreo înfloritură, un model în lemn, o culoare frumoasă etc.

La biblioteci este și mai tristă situația. Am fost în tot Bucureștiul și nu ne-a plăcut nimic. Culori glossy, design ciudat, corpuri făcute de parcă ai vrea să ții numai bibliorafturi în ea, că poate ai biroul acolo.

Până la urmă ne-am rezolvat tot la Mobexpert cu gama Chocolate, din lemn de cireș. Au multe corpuri (sub numele Louis Philippe, dar totul de acolo se poate face și în culoarea de la Chocolate, care ne-a plăcut mult) și între ele am găsit cam ce doream noi, inclusiv o comodă TV și polițe de diverse dimensiuni.

Cei de la Mobexpert au fost și cei mai profesioniști oameni pe care i-am văzut. Au cărat totul (era inclus transportul și montajul în preț) pe scări, deși canapelele și comoda TV sunt foarte grele. Le-au băgat pe rând în casă, le-au asamblat cu grijă (cu niște scule mișto Hilti), le-au poziționat unde am vrut, iar la final au cărat toate cutiile și cartoanele rămase. A rămas perfect curat după ei și cu toate sufrageria gata, în doar 2 ore. Cei de la IKEA, de exemplu, mi-au lăsat toate ambalajele de la mobila de bucătărie pe care au asamblat-o, de am cărat 3 zile ambajale la gunoiul de la alt bloc.

Am mers în total de vreo 8 ori la Mobexpert în lunile trecute. Au mobilă foarte frumoasă, chiar dacă pe măsură de scumpă. Au inclusiv o zonă cu diverse corpuri “unicat”, mai colorate sau mai speciale ca design, iar la decorațiuni au din nou obiecte foarte frumoase. Cred că dacă faci o casă doar cu Mobexpert iese foarte mișto, dar așteaptă-te să dai vreo 30.000 de lei.

biblioteca_1biblioteca_2

Acum ne mai trebuie o măsuță de cafea.

    42 comentarii

  1. Canapeaua, cand zici tare, e lemn? Astea extensibile sunt tari by default, dar pe unele iti amorteste curu. Cum arata extinsa?

      (Citează)

  2. Sa nu fie cu suparare, imi dai si eu o parere sincera.
    Dupa ochiul meu de nespecialist in design interior, mie mi se pare ca se potrivesc culorile canapelelor cu biblioteca si cu verdele peretelui spre deloc.
    Banuiesc ca din ratiuni functionale trebuiau indesate obligatoriu 2 canapele in camera. In plus, biblioteca care pare din lemn masiv incarca si mai tare atmosfera si pare sa faca si mai mica acea camera. Iar alaturarea de mobila clasica langa caloriferul “clasic” este cireasa :)

      (Citează)

  3. @add canapeaua aia nu pare extensibila.

      (Citează)

  4. în vitrină e zestrea matildei?

      (Citează)

  5. Deci ați cautat mult o biblioteca în care sa puteți pune serviciul ala de cafea?

    Ăla de la mine cu Angry Birds unde e?

      (Citează)

  6. Cum ai reușit să zugravești atât de uniform peretele verde? Pensule cu micropăr de urangutan?

      (Citează)

  7. Camera nu e gata, carcotasilor :)) Iar caloriferele trebuie schimbate vara asta – nu au avut robinet pe ele si nu puteam opri caldura in tot blocul ca sa ne facem noi de cap. Cat despre culorile canapelelor, peretelui etc – mie imi plac. Probabil o sa se lege mai bine dupa ce intervin decoratiunile (draperii, tablourile etc)

    Si pana la urma mi se pare important sa-mi placa fiecare lucru si sa fie util si comfortabil. Check!

    @Zoso – da, alea sunt canitele mele de ceai din portelan de Bavaria de la 1800 :D Radu hates them. Also, o punga cu mancarea de pisici, pe care inca o avem in vitrina :))

      (Citează)

  8. add:
    Canapeaua, cand zici tare, e lemn? Astea extensibile sunt tari by default, dar pe unele iti amorteste curu. Cum arata extinsa?

    Nu e din aia “super ferma”, Radu vrea sa spuna ca nu te afunzi in ea cand te asezi. Cand se extinde scoti pernele alea de deasupra, are ea un mecanism de metal dedesubt si o saltea impachetata acolo. Nu mai gasesc imaginea de la Mobexpert cu ea extinsa…

      (Citează)

  9. Matilda:
    Camera nu e gata, carcotasilor :)) Iar caloriferele trebuie schimbate vara asta – nu au avut robinet pe ele si nu puteam opri caldura in tot blocul ca sa ne facem noi de cap. Cat despre culorile canapelelor, peretelui etc – mie imi plac. Probabil o sa se lege mai bine dupa ce intervin decoratiunile (draperii, tablourile etc)

    Si pana la urma mi se pare important sa-mi placa fiecare lucru si sa fie util si comfortabil. Check!

    Sarut-manusitele d-na Matilda. Stiti cum e pe net, toti nestiutorii isi dau si ei cu parerea. Ca e gratis…
    Nu puneti la inima aceste rautacisme :)

      (Citează)

  10. @matilda, arată intr-un mare fel. eu acolo îmi țin cutiile de la telefoane și laptopuri.

    iar radu te iubește dacă le tolerează.

      (Citează)

  11. peretele ala verde e gata? nu de alta, dar nu e normal sa poti citi traiectoria cablului electric in perete.

    in alta ordine de idei se pare ca avem gusturi total opuse in materie de canapele :D sper sa fie ultra-confortabile ;)

      (Citează)

  12. Ne spuneti si un pret pentru cele cumparate?

    Sa le stapaniti sanatosi!

      (Citează)

  13. Florin B.:
    Ne spuneti si un pret pentru cele cumparate?

    Sa le stapaniti sanatosi!

    Intra si tu pe MOBEXPERT, ca ai preturile acolo…

      (Citează)

  14. Asa am facut si noi: apartamant, zugraveli, mobila…si peste un an s-au auzit clopotele :).
    Sa sa le stapaniti sanatosi!

      (Citează)

  15. add:
    Canapeaua, cand zici tare, e lemn? Astea extensibile sunt tari by default, dar pe unele iti amorteste curu. Cum arata extinsa?

    Nu, dar nu este moale să te afunzi în ea și să te ridici cu greu. Cele prea moi în timp se fac și mai moi și se adâncesc.

      (Citează)

  16. corny:
    Sa nu fie cu suparare, imi dai si eu o parere sincera.
    Dupa ochiul meu de nespecialist in design interior, mie mi se pare ca se potrivesc culorile canapelelor cu biblioteca si cu verdele peretelui spre deloc.
    Banuiesc ca din ratiuni functionale trebuiau indesate obligatoriu 2 canapele in camera. In plus, biblioteca care pare din lemn masiv incarca si mai tare atmosfera si pare sa faca si mai mica acea camera. Iar alaturarea de mobila clasica langa caloriferul “clasic” este cireasa :)

    Culorile (galben unt – verde – mov) sunt o combinație uzuală. Dincolo de asta, e important să ne placă nouă, nu revistelor de design.

    Caloriferul se înlocuiește când scoate RADET-ul apa din instalație. Camera e chiar prea mare, nu avem ce face cu atâta spațiu, poate după ce punem și o măsută de cafea (sau de picioare) să fie ceva mai bine utilizat spațiul disponibil.

      (Citează)

  17. jules:
    @add canapeaua aia nu pare extensibila.

    Ba da, se scot cele trei părți ale șezutului și din interior se trage afară un cadru de pat și cu saltea integrată în el.

      (Citează)

  18. vali:
    în vitrină e zestrea matildei?

    O parte. Noi ziceam că în bibliotecă punem cărți de răsfoit (artă, vacanțe, din astea), plus diverse obiecte luate de noi din concedii, chestii care să ne aducă aminte de locuri frumoase sau bibelouri mai prețioase.

    În scurt timp, însă, ne-am trezit cu set de cafea, ceai, salatiere, vaze, pahare de cristal, pahare mici de cristal șamd. Unele rămân, altele nu, dar nu-i spune Matildei.

      (Citează)

  19. Nashu_mare: Ăla de la mine cu Angry Birds unde e?

    L-am tras cu praștia de la balcon, că doar e Angry Birds.

      (Citează)

  20. Vasilica:
    Cum ai reușit să zugravești atât de uniform peretele verde? Pensule cu micropăr de urangutan?

    S-a rezolvat între timp, că-s mai vechi fotografiile.

      (Citează)

  21. stefan:
    peretele ala verde e gata? nu de alta, dar nu e normal sa poti citi traiectoria cablului electric in perete.

    in alta ordine de idei se pare ca avem gusturi total opuse in materie de canapele :D sper sa fie ultra-confortabile ;)

    Nu e cablul, abia se montase ușa și am refăcut glaful și peretele, că n-am vrut pervaz pe interior. După ce a ieșit arcada aia, am mai vopsit verde până s-a uniformizat.

      (Citează)

  22. Catutzi:
    Asa am facut si noi: apartamant, zugraveli, mobila…si peste un an s-au auzit clopotele :).
    Sa sa le stapaniti sanatosi!

    Mulțumesc :D

      (Citează)

  23. Mai avem de găsit o lustră, de pus tablouri (3 trebuie înrămate, altul e gata), de schimbat caloriferul, iar Matilda vrea și perdele și draperie, că aia ne lipsea.

      (Citează)

  24. Florin B.:
    Ne spuneti si un pret pentru cele cumparate?

    Sa le stapaniti sanatosi!

    Exagerat de mult. Am ieșit plângând de la Mobexpert, m-a dus Matilda la KFC ca să-mi treacă.

      (Citează)

  25. Matilda: @Zoso – da, alea sunt canitele mele de ceai din portelan de Bavaria de la 1800 :D

    Ce gust are ceaiul cand il bei din ele?

      (Citează)

  26. Matilda: Cand se extinde scoti pernele alea de deasupra, are ea un mecanism de metal dedesubt si o saltea impachetata acolo

    Ca sfat, din experienta mea, nu incercati sa … faceti copii… pe mecanismul ala!

      (Citează)

  27. nwradu: L-am tras cu praștia de la balcon, că doar e Angry Birds.

    De aia nu ai tu lucruri frumoase.

      (Citează)

  28. @nashu_mare are gust de mileuri, ziare vechi și fete bătrâne.

      (Citează)

  29. la cum e pusa vaza aia acolo + cele doua pisici cred ca e timpul sa te uiti dupa un alt TV…

      (Citează)

  30. Super! Mie-mi place cum arata! Doar o singura întrebare: de ce nu ai suspendat televizorul pe perete?

    P.S. Matilda e o drăguța! Radu, esti un norocos! :)

      (Citează)

  31. Cu verdele ala in spate se lasa de un casting couch. D-aia trebuia sa fie tare canapeaua…

      (Citează)

  32. nashu_mare: Ca sfat, din experienta mea, nu incercati sa … faceti copii… pe mecanismul ala!

    Încerci să faci copii, de vorbești din experiență?

      (Citează)

  33. costin:
    Cu verdele ala in spate se lasa de un casting couch. D-aia trebuia sa fie tare canapeaua…

    Dormitorul e cu roșu, rezolvăm acolo. Peretele verde e pentru efecte SF în spatele nostru :P

      (Citează)

  34. Diana: Super! Mie-mi place cum arata! Doar o singura întrebare: de ce nu ai suspendat televizorul pe perete?

    Nu știu, cred că nu ar părea foarte elegant. Comoda TV e destul de lată încât să poți pune oricum chestii pe ea, cu tot cu televizorul acolo. De obicei doarme câte o pisică sau atacă imaginea.

      (Citează)

  35. nwradu: Încerci să faci copii, de vorbești din experiență?

    Nu, dar ma antrenez intens.

      (Citează)

  36. mircea (primul)

    21/04/2015 la 9:22 PM

    Mi se pare tare ca ai dat o carca de bani la mobexpert si de vreo 2 luni te chinui cu canal-cabluri ca nu ti-ai refacut instalatia electrica. Macar sanitarele sa le fi refacut.

    Depinde unde ajungi si cu cine vorbesti in ghencea. Eu am facut totul pe comanda, inclusiv coltar si pat. Calitativ sunt asemanatoare cu mobexpert, ca in coltar de exemplu am pus ce saltele am vrut, nu mizerii din burete.

    Una peste alta, nu poti sa te ca*i in gusturile omului.

    Mi se pare de insupprtabil sa te chinui de luni bune cu renovarea unui apartament. Mie mi-a luat 4 saptamani si inca nu mi-am revenit.

      (Citează)

  37. mircea (primul): Mi se pare tare ca ai dat o carca de bani la mobexpert si de vreo 2 luni te chinui cu canal-cabluri ca nu ti-ai refacut instalatia electrica. Macar sanitarele sa le fi refacut.

    Păi n-am vrut să trag rețeaua sau coaxialul prin pereți. Pe hol l-am pus prin canal de cablu, în camere merge prin plintă și iese unde trebuie.

    mircea (primul): Mi se pare de insupprtabil sa te chinui de luni bune cu renovarea unui apartament. Mie mi-a luat 4 saptamani si inca nu mi-am revenit.

    N-a fost așa mult timp. Concret s-a lucrat cam de pe 15 dec – 22 dec, apoi 5 ian – 11 ian. Apoi ne-am mutat.

    Cei cu ușile au venit după 3 săptămâni, poveste lungă, am făcut ușile la comandă undeva.

    Întrucât trebuia să ne mutăm până pe 15 ianuarie, n-a fost timp să facem bucătărie tot atunci. Am făcut-o în februarie, cam încă o săptămână de spart și pus faianța, apoi văruit și acolo și refăcut glaful la ușile montate.

    O săptămână cred că a durat apoi cât ne-am moșmondit noi (mai mult eu) cu rețeaua electrică în bucătărie, că am tras niște cabluri prin mobilier (doze, prize, riglete, cabluri în 3 direcții, conectat cuptorul șamd), plus tăiat cu pendularul pentru hotă și prin blat etc. Asta pentru că aveam și de muncă, în unele zile n-am făcut nimic.

    Acum mai avem de pus niște lustre, dar în afară de lampa de bucătărie, nu am nici una, nu ne-a plăcut nimic. Sper sa nu stau 3 ani cu becul în tavan.

    Ah, la un moment dat am stat vreo 3 zile cât timp instalatorii blocului au schimbat niște țevi, că tot descopeream că mai trebuie schimbat ceva pe măsură ce desfăceau coloanele de apă. Au mai durat ceva alte lucrări speciale (de ex am construit un pat de cărămizi și ciment sub cadă). Alte chestii s-au făcut foarte rapid, au pus parchet în 3 camere de la ora 19 la ora 22 în aceeași zi.

    mircea (primul): Depinde unde ajungi si cu cine vorbesti in ghencea. Eu am facut totul pe comanda, inclusiv coltar si pat. Calitativ sunt asemanatoare cu mobexpert, ca in coltar de exemplu am pus ce saltele am vrut, nu mizerii din burete.

    Eh, să nu crezi că doar ne-am uitat. Pentru bucătărie și niște dulapuri am cerut oferte de la vreo 13, cu schița în mână. O să zic și despre acestea,

      (Citează)

  38. Pana acum am scapat “din greseala” doua ceainice din alea cat o supiera cum aveti voi in vitrina. Erau tot de pe la 1800 si nu se mai dadeau duse.
    Asa ca Radule, sa le speli cu Fairy sau Pur. Devin foaaarte alunecoase! :)
    PS Mai am in plan doua castroane “de pomana” de la soacra.

      (Citează)

  39. Te citesc zilnic, nu stiu daca am lasat vreun comentariu pe aici dar acum nu ma pot abtine….JC ce kitsch de mobila ai! Nu se potriveste nimic cu nimic!

      (Citează)

  40. o sa vezi cum o sa dormi pe preș când o sa versi cafea pe canapeaua alba, eu as pune o patura\covertura pe canapea, sa nu se murdareasca :).
    – ai schimbat cablul UTP ? e cat 6 ?
    – daca schimbi caloriferul obligatoriu sa pui robineti pe teava, in caz ca ai o avarie sa poti opri apa.

      (Citează)

  41. Diana:
    Super! Mie-mi place cum arata! Doar o singura întrebare: de ce nu ai suspendat televizorul pe perete?

    P.S. Matilda e o drăguța! Radu, esti un norocos! :)

    So cute! Radu, imi place blogul tau mai mult acum :)) Multumim Diana!

    P.S. N-am reusit sa suspendam tablourile de perete… Sau dulapiorul din baie! Mai avem de lucru :)

      (Citează)

  42. Foarte frumos

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus