un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Nu este vreo rușine să arăți că muncești (în niște reclame geniale de la Hornbach)

27 Apr 2015  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

Am văzut noile reclame Hornbach pe la metrou și mă gândeam “băi ce naiba, hainele alea arată jerpelite rău, de ce le fac reclamă?”. Apoi m-am prins că de fapt reclama este la muncă, iar hainele rupte sunt dovada ei. E o idee foarte mișto.

Mie mi se pare un motiv de mândrie să se vadă din aspectul tău că muncești. Nu-i nici o rușine să faci asta! Eu lucrez de obicei la calculator, dar de exemplu în lunile anterioare, când cu renovarea, aveam niște urme albe pe haine de la cărat saci de adeziv, eram plin de julituri pe mâini, pantofii îi aveam făcuți praf, prin păr aveam glet șamd. M-am dus să iau ceva de mâncare din cartier și din casă mi s-a spus “hei, nu umbla așa murdar, aranjează-te întâi!”.

Dar ce, mi-e rușine să arăt că m-am întrerupt de la muncă pentru a lua două chifle și niște apă și că apoi revin la muncă? Sigur, nu m-aș așa în vizită la cineva, dar sunt momente și momente.

Îi mai văd pe stradă sau prin metrou pe unii cu hainele și pantofii plini de vopsea sau cu diverse jerpelituri sau cârpeli. Sunt sigur că alții din jurul meu gândesc “ia uite-l și pe ăsta, i-o fi fost greu să se spele de varul ăla pe pantofi înainte să plece de la muncă?”. Eu, din contră, i-am respectat și mai mult; trăim în perioada în care cei ce muncesc din greu chiar trebuie respectați.

Când căutam fotografiile de mai sus am găsit toată campania publicitară Hornbach pe pagina lor. Au inclusiv interviuri cu meșterii și detalii privind cum le-au ajuns hainele așa.

Acum, ar fi mișto dacă magazinele de bricolaje ar investi un pic nu doar în publicitate, ci și în site-urile proprii. Am înțeles că nu au un business online, dar eu caut acum cât m-ar costa înrămarea a trei tablouri. Dedeman, care a cam devenit magazinul meu preferat de bricolaje, nu are așa ceva. Hornbach și Bricodepot au, dar secțiunea de Servicii este greu de găsit și n-au putut scrie pe site și în ce magazine fac înrămări și la ce preț. Eu ce fac, o iau acum la rând în patru zări, ca să le compar ofertele?

    9 comentarii

  1. Mr.bricolage e la doi pasi.

      (Citează)

  2. mircea (primul)

    27/04/2015 la 7:38 PM

    Poti sa folosesti smartfonu si ca sa suni, nu doar sa intri pe net.

    In orhideea se inrameaza.

      (Citează)

  3. Ne miscam si noi mai cu talent, catre sala?

      (Citează)

  4. “din casa mi s-a spus” – nu dam nume :))

      (Citează)

  5. Mie-mi plăceau mai mult alea dinainte, în care erau hainele cam la fel, dar erau fete îmbrăcate în ele. Că nu-i ruşine să munceşti, să transpiri, să…

      (Citează)

  6. Foarte tare reclama celor de la Hornbach!

      (Citează)

  7. Nu o fi vreo rusine sa se vada ca muncesti dar e nasol sa iesi cu hainele pline de var prin autobuz. Daca intri si la inghesuiala, e chiar belea. Pentru ceialalti si pentru mijloacele de transport in comun.

    La fel ca si in cazul sculelor, daca esti meserias, ai haine de munca (si alte echipamente de protectia muncii) si ai haine de oras.

      (Citează)

  8. La Orhideea se înrămează, dar prost şi scump.

      (Citează)

  9. mircea (primul)

    29/04/2015 la 10:18 AM

    eu am inramat de vreo 15 ori in orhideea si mi s-a parut de calitate. despre cat de scump e, habar n-am. de fapt, nici despre calitate nu stiu ce sa zic, msrp despre tablouri, goblenuri, etc. ochiometric pareau ok.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus