un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Noul ministru pare să ia bani normal, în valiză, nu sub formă de tablouri

6 Apr 2015  ·

GÂNDURI  ·

19 comentarii

Cel mai cinstit guvern lovește din nou. Ponta nu glumea când spunea că nu mai dorește nimeni funcția de ministru pentru că i-ar putea sălta DNA-ul. Chiar nu o mai dorește nimeni, dar asta pentru că toți sunt niște corupți cu probleme.

În astfel de condiții, aș vrea să spun de la început că Ponta ar trebui să-și dea demisia. Da, este al sutelea motiv pentru care ar trebui să facă asta. Dacă nu ești în stare să găsești niște oameni curați (sau măcar unii care nu fac niște manevre pe față, ci ceva mai subtile), n-ai ce căuta acolo. E ca și cum ți-aș spune eu că vin să-ți văruiesc casa, iar toți oamenii cu care vin te fură pe rând și-i dau afară. Se întâmplă o dată, de două ori, de zece ori… păi eu ce scuză să am pentru câți hoți îți aduc în casă? Ce-ați crede imediat că sunt, hoț și eu sau doar prost?

Acum povestea cu noul ministru de Finanțe, Eugen Orlando Teodorovici. Omul are împrumuturi de 800.000 de euro și le plătește înapoi câte 5400 de euro lunar, mult peste salariul de bugetar, dar obține bani suplimentari închiriind un spațiu propriu.

Ce chirie? Mai exact, o casă de-a noului ministru este închiriată unui restaurant care, din 2009 și până acum, nu a avut niciodată profit, ci doar cheltuieli mult mai mari decât încasările, în schimb a plătit lună de lună ministrului câte 5000 de euro.

Situația este cu atât mai amuzantă având în vedere că, în 2011, restaurantul respectiv a declarat încasări 0, adică nu a avut nici o activitate, și cheltuieli mai mici decât chiria pe care ministrul spune că a primit-o de acolo.

Al cui este restaurantul? Al mamei și soacrei ministrului Teodorovici. Adică respectivele doamne stau de 6 ani cu un restaurant în pierdere, plătesc lunar chirie fiului lor câte 5000 de euro, dar restaurantul este mereu pe pierdere din aia serioasă. Nu, nu sună deloc a spălare de bani, a șpaga luată în portbagaj și dată mamei la modul “ia, ne prefacem că am banii ăștia pentru că mi-ai plătit chirie mulți ani”.

Urmăriți tot reportajul Digi24. Inclusiv se duc la femeie acasă și aia nu știe nimic de firmele la care e acționară și de ce plătește chirie.

    19 comentarii

  1. radu asta se numeste inginerie financiara furt cu cap si calificat e asa cum spui e greu ca sa gasesti pe cineva in parlamentul ala ne corupt

      (Citează)

  2. Ia include restaurantul ăla în Turul Burgerilor :-)

      (Citează)

  3. Acuma pe bune cand este propus pentru a fi ministru nu se fac niste verificari mai amanuntite

      (Citează)

  4. Sunt curios cum naiba a primit creditele alea de la banci ? Hai la primul credit a garantat cu salariu etc dar la restul ?

      (Citează)

  5. Jos Ponta, de parca la orizont am scapa de corupti. PDL-ul cat a fost la guvernare a dovedit ca unii pur si simplu nu au limite la furat.

      (Citează)

  6. Uite asa cu articolele tale nu mai poate omu sa fure cinstit in tara asta.

      (Citează)

  7. Off topic: Vad ca a aparut un postac pe aici ce foloseste acelasi nickname, asa ca o sa utilizez Marius Moga de acum inainte.

      (Citează)

  8. Marius M:
    Jos Ponta, de parca la orizont am scapa de corupti. PDL-ul cat a fost la guvernare a dovedit ca unii pur si simplu nu au limite la furat.

    Asa, si? Sa-i lasam sa isi faca de cap in continuare, nu?

      (Citează)

  9. miluch: Asa, si? Sa-i lasam sa isi faca de cap in continuare, nu?

    Pai stii cum e – cand e prea groasa si nu merge sa te contrazica, face comparatie pe sistemul “da’ ce ba, aia ie mai buni?”. Ministru din cel mai cinstit guvern fura de rupe si pe postac il doare de “PDL” fiindca… fuck logic.

      (Citează)

  10. Marius Moga:
    Off topic: Vad ca a aparut un postac pe aici ce foloseste acelasi nickname, asa ca o sa utilizez Marius Moga de acum inainte.

    Postacul striga postacul. O sa ma abtin de la comentarii pe acest blog ca densitatea de postaci este prea mare (s-a vazut la alegeri cand in pool iesea comunista de Macovei presedinte inca din primul tur) si dupa cum zicea Udrea va bag cate 30 centi la fiecare in buzunar.
    @miluch iesi in strada, solutia e sa avem o justitie mai corecta, nu sa inlocuim niste corupti cu alti corupti si mai mari. Daca justitia functiona nu ajungeam in situatia asta.
    P.S.1: sunteti platiti exagerat de prost iar natura meseriei va este de tot rahatul.
    P.S.2: postacii se identifica dupa dupa cantitate si absurditate (ca daca aveau pareri legitime nu mai era nevoie de postaci).

      (Citează)

  11. Marius M:
    Jos Ponta, de parca la orizont am scapa de corupti. PDL-ul cat a fost la guvernare a dovedit ca unii pur si simplu nu au limite la furat.

    Da, l-am pus la punct!

      (Citează)

  12. Marius Moga:
    Off topic: Vad ca a aparut un postac pe aici ce foloseste acelasi nickname, asa ca o sa utilizez Marius Moga de acum inainte.

    Știam eu că de fapt ești compozitorul.

      (Citează)

  13. C: Pai stii cum e – cand e prea groasa si nu merge sa te contrazica, face comparatie pe sistemul “da’ ce ba, aia ie mai buni?”. Ministru din cel mai cinstit guvern fura de rupe si pe postac il doare de “PDL” fiindca… fuck logic.

    Asta e o problemă deja clasică în România, mulți justifica propriul furt pentru că alții fură și mai mult. Păi întâi să-i oprească pe alții și apoi să se uite și la mine!

      (Citează)

  14. nwradu: Asta e o problemă deja clasică în România, mulți justifica propriul furt pentru că alții fură și mai mult. Păi întâi să-i oprească pe alții și apoi să se uite și la mine!

    Ne lipseste o centralizare a cifrelor. De exemplu e interesant sa vedem ce cifre invirteau fiecare din omuleti: Mazare, Vanghelie, Udrea, Valcu, Hrebe, Tata Socru, Cumnatu varu si cu mama… Altfel am judeca noi, “opinia publica” sa stim ca Vanghelie ajungea la parandarat de n-spe milioane, sau Mazare punea pentru el 2 x n-spe milioane, pe cind probabil Valcu era un gainar pe linga aia. Nu stiu cifre exacte, dar cred ca ar fi foarte interesant sa le si centralizam, sa tinem scoruri, ca avem uneori memorie scurta, uitam de petromuri date pe nimic cu tot cu rezervele de petrol, uitam de stergeri de datorii la rompetrol si kazmunai, sau lukoil etc. Si ne afundam in mizeria “si ailalti fura”.
    In alta ordine de idei, miroase a spalare de bani, nu a furt. Un restaurant care nu are profit dar plateste o chirie frumusica de ani buni… Niste organe ale statului ar trebui sa se sesizeze… (Una din institutii ar fi chiar in subordinea suspectului…)

      (Citează)

  15. Hm, restaurantul care functioneaza acum acolo, Pata Negra, a fost protagonistul unei emisiuni de la Pro. Ceva luat dupa o emisiune cu Gordon Ramsey, nu prea ma pricep, ca nu ma atrage exploatarea. Ceva cu un chef care vine si salveaza un restaurant. In varianta romaneasca, cheful era un tip cam ciudat si dubios, nu mi-e clar ce era cu el. Emisiunea a fost retrasa de pe post fara explicatii dupa 2 editii difuzate, a doua a fost cu locanta in discutie.

      (Citează)

  16. b:
    Hm, restaurantul care functioneaza acum acolo, Pata Negra, a fost protagonistul unei emisiuni de la Pro. Ceva luat dupa o emisiune cu Gordon Ramsey, nu prea ma pricep, ca nu ma atrage exploatarea. Ceva cu un chef care vine si salveaza un restaurant. In varianta romaneasca, cheful era un tip cam ciudat si dubios, nu mi-e clar ce era cu el. Emisiunea a fost retrasa de pe post fara explicatii dupa 2 editii difuzate, a doua a fost cu locanta in discutie.

    Aici e un rezumat: http://www.protv.ro//stiri/un-nou-restaurant-a-beneficiat-de-experienta-si-de-sfaturile-practice-ale-chef-ului-victor-melian.html
    Cica “afacerea deschisa de o familie de oameni muncitori, care au renuntat la traiul din Spania pentru a deschide un restaurant de la zero in Romania”

      (Citează)

  17. Prea mult circ si foarte multa polemica prin presa si la tv atunci cand “rasare” cate un personaj politic pus sub acuzare pentru coruptie/fraudare/abuz etc. Ar fi suficient ca justitia (ce a mai ramas din ea) sa se rezume la 2 pasi simpli: 1. exista o decizie definitiva si irevocabila – ciocu’ mic si joc de glezne catre racoare pentru infractor; 2. OBLIGATORIU recuperarea integrala a prejudiciului constatat – aici ar fi extrem de binevenita o modificare a legii pentru a permite in special tragerea la raspundere a familiei vinovatului. Cateva exemple unde vinovatii cu tot neamul lor raman cu vantul suierand prin buzunare si probabil nu s-ar mai incumeta prea multi sa-si cumpere pozitiile politice, sa mulga tot ce prind, interese personale s.a.m.d

      (Citează)

  18. mircea 2: Ne lipseste o centralizare a cifrelor

    Eu vreau o centralizare a numelor. Un site pe care să rămână scrise toate promisiunile lui Oprescu, neîndeplinite. Un site pe care, când o fi de votat, să găsesc scris “băi, vezi că asta e aia de a zis că nu-i pasă de Constituție, nu o mai alege pe asta”.

    Nu te poți baza doar pe Google și reportaje.

      (Citează)

  19. nwradu: Știam eu că de fapt ești compozitorul.

    Colaboram la o piesa pentru bloggeri?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus