un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Dreamhack București 2015 – weekendul gamerilor

25 Apr 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

Dreamhack oferă tot ceea ce promite celor pasionați de jocuri. Vă zic acum de asta, după ce-am fost ieri acolo, pentru că poate nu erați deciși dacă să mergeți astăzi sau mâine acolo. Da, ar trebui să mergeți, gamerii se vor simți ca acasă acolo.

Nu sunt multe schimbări față de alți ani, dar amploarea mai mare a concursului este probabil cel mai ușor vizibilă în faptul că există două scene principale, amplasate spate în spate în centrul Sălii Polivalentă. Fiecare are meciuri proprii, comentatori, ecran uriaș și discursuri speciale. Practic, deja s-a dublat numărul posibilităților de distracție.

Eu m-am dus ieri după-amiază și am văzut un super-meci de CS:GO între Fnatic și TSM, echipe de top în lume. Fnatic a condus 5-0 și a pierdut 7-8 când erau CT, apoi TSM s-a descurcat la fel de bine și la retur și am câștigat 16-12. Excelent meci, încheiat în ultima rundă cu un double kill cu AWP-ul.

În rest, distracția este la standuri. Asus are unul uriaș, în sala principală, unde numai Intel și PC Garage/Hyper X mai sunt prezenți. La Asus vezi componente și PC-uri noi, la Intel te poți juca CS și Hearthstone și poți vedea diverse tehnologii, iar la PC Garage erau și mai multe PC-uri pentru concursuri organizate acolo. Sâmbătă și duminică PC Garage mai are vreo 10 concursuri pentru spectatori, programul este aici.

În afara sălii, pe aripile laterale, distracția continuă la celelalte standuri. Maguay, Logitech, TP-Link, Mad Catz și mulți alții pun din nou la dispoziție computere și organizează concursuri. Se joacă Mortal Kombat X pe niște televizoare imense. Nescafe 3-în-1 împarte pliculețe de cafea solubilă, iar Jerry’s Pizza asigură mâncarea și băutura, plus alții cu hot-dog și snackuri. Se vând inclusiv tricouri, geci și alte obiecte inspirate din jocuri, iar din când în când trec pe lângă tine tot felul de domnișoare sexy deghizate în personaje. Sunt acolo inclusiv Banca Comercială Feroviară și BCR.

Surprinzător, distracție mare era la un joc numit Pass the bomb, un fel de joc de leapșa în patru, unde personaje asemănătoare cu Pac-man se aleargă printr-un fel de labirint, fugind de cel cu bomba. Intră câte patru oameni la joc și toți ieșeau râzând de acolo.

Apropo, computerul acesta făcut pe un manechin a câștigat concursul de modding organizat de PC Garage și Asus acum vreo două săptămâni și este prezent, împreună cu celelalte modele, la standul Asus.

Dacă mergeți, puteți cumpăra bilet online sau prin SMS pe dreamhack.ro, acolo la sală nu știu sigur dacă găsiți și unde, mai ales că sâmbătă va fi super-aglomerat.

    5 comentarii

  1. M-am uitat la preţurile alea de la Minecraft. Trebuie să fii cel puţin lovit la neuron …

      (Citează)

  2. Era pe vremuri un joc foarte distractiv in retea… atomic bomberman. Il jucam pe un pentium 1

      (Citează)

  3. Am fost de cateva ori, nu ma mai pasioneaza. Stau acasa si ma joc eu, nu stau sa ma uit la altii.

      (Citează)

  4. Revo:
    M-am uitat la preţurile alea de la Minecraft. Trebuie să fii cel puţin lovit la neuron …

    Noroc ca nu le poate vedea fi-miu !

      (Citează)

  5. Minecraft mi se pare un joc tembel pentru adulti , dar pentru copii mici e super ok .
    Zic mici ca eu de pe la 10 ani ma jucam starcraft / warcraft / heroes 2 , nu cred ca mi-ar fi placut minecraft .

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus