un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Stagii pe bune pentru studenți

2 Mar 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

2 comentarii

Pe vremea studenției mele practica era o chestie pentru care aveai toată vara la îndemână ca să găsești pe cineva să-ți dea o adeverință din care să reiasă că ai muncit 3 săptămâni acolo. De obicei se rezolva cu firma vreunui prieten.

Acum însă, din ce înțeleg de la cei mai tineri și mai ales de la cei de la Resurse Umane, un stagiu de practică făcut pe bune este aproape o necesitate pentru acei studenți ambițioși care, la finalul facultății, vor să fie mult mai aproape de un job bine plătit și atunci își fac relațiile deja din timpul practicii.

Dacă nu asta, măcar îți permite să vezi cam ce înseamnă un job sau altul (presupunând că nu nimerești un stagiu la o firmă care doar caută pe cineva să le facă niște cafele sau să lingă plicuri), iar pentru angajatori acest lucru care contează.

Aici apare site-ul stagiipebune.ro, o platformă ce conectează studenții dornici de astfel de experiențe cu companii ce le oferă posibilitatea de a face parte din colectivul lor. Sunt înscrise vreo 80 de companii din București, Cluj și Brașov (momentan), inclusiv companii mari de la noi. Ca student, trebuie să te înscrii pe site până pe 30 aprilie, apoi începe procesul de selecție, practica de peste vară și la final evaluarea personală. Ca la muncă.

Programul este în al 11-lea an, așa că nu mai stați pe gânduri și înscrieți-vă.

    2 comentarii

  1. La vremea mea am pus mana pe tastatura si am trimis vreo 30 de mailuri catre diverse firme din Bucuresti pe care le gasisem eu ca ar avea legatura cu IT-ul. Ceream acolo sa fac 3-4 saptamani de practica (neplatita) in conditiile stabilite de ASE: dosar de practica, adeverinta si evaluare la final din partea “angajatorului”. Am asteptat 2 saptamani pana a venit si primul raspuns pozitiv (daca nu venea, aveam restanta, pierdeam anul si proiectul de licenta). Ulterior am mai primit si 2-3 raspunsuri negative, iar restul nu s-au stresat sa-mi raspunda. Am facut practica pe bune, cu dezvoltarea unei mici aplicatii, testare, documentatie si prezentarea proiectului la final in fata unor directori. Cand mi-au scris evaluarea pentru ASE mi-au pus in fata si propunerea de angajare. Mie nici prin gand nu-mi trecea de asa ceva (vroiam sa vina vacanta mai repede). Dar am acceptat, era vorba de un salariu frumusel pe care putini studenti il primesc. Acum am deja 7 ani in aceasta companie.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus