un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Orange Nura este primul model premium sub brand propriu și are un preț foarte bun

5 Mar 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

La standul Orange de la MWC am găsit și noul telefon Orange Nura, despre care reprezentanții de acolo mi-au spus că este primul telefon premium sub brand propriu. Este fabricat pentru Orange de către Alcatel. Întrucât cel mai probabil va fi lansat și pe piața românească în curând, i-am dat mai multă atenție.

orange_nura_01orange_nura_08

Specificații tehnice Orange Nura:

  • ecran de 5,5 inchi, rezoluția 1280 x 720 px
  • conectivitate 4G, NFC, Wifi, GPS
  • procesor la 1,2 GHz, quad-core, model Qualcomm Snapdragon 400
  • stocare 16 GB, slot de card microSD
  • cameră foto 8 megapixeli pe față și 5 megapixeli pe spate
  • baterie 3100 mAh
  • dimensiuni 150 x 76 x 8,5 mm

Nura stă bine în mână și este finisat cum trebuie, toate îmbinările fiind bine lucrate. Ecranul este de bună calitate, materialul carcasei la fel și este plăcut la atingere, iar culoarea gri este serioasă și nu-l scoate în evidență.

Cum hardware-ul nu-i totul, telefonul vine cu aplicațiile Orange uzuale pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului: gesturi, cu care poți trasa gesturi pe ecran și telefonul îndeplinește anumite funcții presetate lor (desenezi un W pe ecran, indiferent în ce program, și poți porni wireless-ul, de exemplu), Orange Cloud, protecție șamd.

Mai mult, se pare că Orange lucrează la o aplicație de gestiune a lor, astfel încât toate aceste servicii și aplicații nu vor mai fi preinstalate pe telefon, ocupând spațiu din memoria acestuia deși poate nici nu le utilizezi, ci le vei putea instala tu, la alegere.

Prețul este foarte bun pentru un telefon de 5,5 inchi cu 4G: costă 199 euro la liber, bani la care doar noul Zenfone 2 este un concurent serios.

Mă aflu la Mobile World Congress Barcelona la invitația Orange România și scriu direct de aici despre telefoanele, tabletele, gadgeturile și tehnologiile prezentate. Urmăriți toată activitatea mea acolo pe tag-ul MWC2015.

    5 comentarii

  1. Snapdragon 400 premium :))) =)))) NU
    Daca punea din seria 80x poate eu l-as numi premium

      (Citează)

  2. Adica cum premium? Mi se pare destul de regular…

      (Citează)

  3. Sper ca nu vor cere un pret premium pentru acest average joe. Seamana destul de mult cu Acer S500 care se comercializa acum 2-3 ani cu specificatii asemanatoare.

      (Citează)

  4. In afara de faptul ca e identic la specificatii cu Moto G, da, este premium. Cel mai premium.

      (Citează)

  5. Nenea Radu,dar cat ram are acest telefon!?!? Sau asta nu e important?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus