un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

O scurtă comparație foto între Galaxy S5 și S6 Edge

3 Mar 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

2 comentarii

La standul Samsung au o cutie în care este relativ beznă și printr-o găurică poți fotografia cu telefonul tău și comparativ cu un nou Galaxy S6 Edge (sau S6 normal, dacă ceri). Am luat cu mine fotografia din telefonul S6 Edge, pentru comparație.

Iată fotografiile cu un Galaxy S5, întâi pe Auto, apoi pe modul Low Light. Atenție, sunt imagini mari! Observați că fotografiile sunt destul de întunecate și că lipsesc detalii.

sgs_5_sample_auto

sgs_5_sample_night

Iată fotografia cu un S6 Edge:
foto_galaxy_S6_edge_sample

Se vede diferența, zic eu.

Apropo și de camera lui HTC One M9, m-am jucat aseară mai mult timp cu unul și software-ul încă nu este final, HTC face update-uri aproape zilnice camerei, calibrând-o și reglând-o. Ca la orice cameră, trebuie reglat cu atenție modul în care sarcina electrică din senzor este tradusă în imagine și felul în care zgomotul și artefactele nedorite sunt eliminate. Așteptați să apară telefonul pe piață înainte de a face analize privind camera sa. Mie mi s-a părut o cameră bunicică, deși în lumină slabă vechea Ultrapixel scotea, evident, imagini mai bune.

Mă aflu la Mobile World Congress Barcelona la invitația Orange România și scriu direct de aici despre telefoanele, tabletele, gadgeturile și tehnologiile prezentate. Urmăriți toată activitatea mea acolo pe tag-ul MWC2015.

    2 comentarii

  1. Ar fi interesant sa vedem si exif-urile de la poze

      (Citează)

  2. more detail… but less color :(

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus