un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Noile tablete/latopuri convertibile Chi de la Asus arată foarte bine

3 Mar 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

1 comentariu

Asus a avut mare succes pe piață cu seria T100 de tablete convertibile în laptopuri prin adăugarea unei tastaturi ce era inclusă în cutie și în preț. Acum se pregătește de un nou succes cu seria Chi.

Ideea este aceeași. Ai o tabletă cu Windows 8.1, ecran tactil, procesor Intel. O poți cupla la o tastatură și devine un laptop. Diferența este că această serie nouă Chi arată mult mai bine, dispozitivele fiind ceva mai finuțe, cu un design mult mai îngrijit și carcase mai subțiri. Față de T100 clasic, acestea din seria Chi par din altă clasă și diferențele sunt imediat sesizabile.

asus_chi_15_t300

Există trei modele. T90, T100 È™i T300, toate cu un “Chi” la coadă. Cifrele se referă la diagonala ecranului, respectiv 8,9 inchi, 10 È™i 12,5 inchi, de bună calitate. Hardware-ul a fost actualizat, dar s-a renunÈ›at la tastatura complexă, cea de la Chi nu mai cuprinde o baterie suplimentară È™i nici un eventual hard-disk, ci este o tastatură uzuală pe bluetooth È™i atât, cu un spaÈ›iu special în care să înfigi tableta.

Cât despre hardware-ul propriu-zis, avem așa:

T90 Chi: procesor Intel Bay Trail quad-core, 2 GB memorie RAM, stocare 32 sau 64 GB și slot de card microSD, un port microUSB.

T100 Chi: tableta are 7,2 mm grosime, iar împreună cu tastatura ajunge la puțin peste 13 mm grosime și 1,09 kg. Are același procesor și tot 2 GB de memorie RAM, dar cititorul de carduri este de tip SD, iar portul un microUSB.

T300 Chi este deja în altă clasă: are procesor Core M, cel nou care consumă puțină energie, 4 GB memorie RAM, are stocare SSD, are ecran de 12,5 inchi inchi la rezoluție 2560 x 1440 pixeli în tehnologie IPS, are cititor de carduri SD și porturi microUSB 3.0. Este deja laptop, unul la care ecranul este detașabil de tastatură.

Acestea ar trebui să ajungă în curând și pe piața românească. Deși T300 este cel mai performant model, mă simt atras de T100.

Mă aflu la Mobile World Congress Barcelona la invitația Orange România și scriu direct de aici despre telefoanele, tabletele, gadgeturile și tehnologiile prezentate. Urmăriți toată activitatea mea acolo pe tag-ul MWC2015.

    1 comentariu

  1. Probabil ca T300 va fi urmatorul meu gadget :D

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus