un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

MWC 2015 după ziua de duminică

2 Mar 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

Duminică a fost cea mai obositoare zi de la Mobile World Congress, iar târgul nici măcar nu începuse.

M-am trezit la 6 pentru a decola la 8:30. În aeroportul din Barcelona lucrurile se mișcau cu viteza melcului, am stat aproape 20 de minute la controlul pașapoartelor, apoi la bagaje, apoi la ridicarea legitimației de acces la MWC. Tocmai picase serverul, iar la coadă erau aproximativ 1000 de persoane.

A urmat o altă perioadă de așteptare la tren și apoi un drum lent cu acesta până în oraș (luați Aerobus-ul, este mai rapid!), apoi metroul spre hotel. Am avut timp doar să arunc bagajul în cameră și am plecat spre hotelul unde avea loc pre-înregistrarea pentru lansarea HTC One M9.

Este cald și bine aici. Pentru spanioli probabil că este frig, îi văd cu geacă pe ei și fular la gât, dar eu am mers pe stradă în mânecă scurtă și m-am bucurat de soare în cele 10 minute cât am mers prin oraș. Am trecut pe lângă atâtea baruri sau cafenele în care aș fi putut face un pit-stop pentru a mă bucura de soare și de o băutură bună… dar n-am oprit nicăieri. Pre-înregistrare pentru HTC, apoi fuga cu două metrouri în Piața Spania, de unde am ajuns sus pe Montjuic la lansarea propriu-zisă, iar de acolo un autocar ne-a dus la lansarea Samsung, de unde am ieșit pe la ora 9 seara.

Lansarea HTC One M9 a avut loc într-o zonă bună pentru o vedetă a telecomunicațiilor – la baza antenei lui Calatrava de pe Montjuic. V-am spus deja ce-am văzut acolo, One M9 este un telefon foarte bine pus la punct pentru cei ce-și doresc un smartphone clasic, adică un aparat robust, rezistent, aspectuos, performant, cu care să dea telefoane, să stea pe net, să primească mesaje și să facă fotografii. Dacă HTC a îmbunătățit prea puține față de generația anterioară sau dacă n-a anunțat nimic cu adevărat “wow”, este altă discuție.
antena_montjuic_calatrava

Evenimentul Samsung, desfășurat în același loc ca și anul trecut și adunând vreo 3000 de parteneri și oameni de media, a fost un show mare cu două ecrane curbate și proiecții panoramice de jur împrejurul sălii. Dacă show-ul HTC mi s-a părut un pic lipsit de entuziasm (gen se spunea “and we now have the most beautiful phone in the world” fără pic de intonație în glas), cel de la Samsung a fost fix invers, bătând uneori spre hilar. S-a spus de vreo trei ori că telefonul este “cool”, de parcă ar fi vrut să preluăm fix aceste cuvinte; se ridica vocea atunci când se prezenta câte o funcție nouă; se punctau frazele cu “isn’t this great?!?”.

Încă o dată, se va spune (și deja am auzit-o de nenumărate ori ieri la etapa de hands-on de după prezentare) că noul SGS 6 seamănă cu iPhone 6. Da, seamănă. Mie nu-mi pasă așa tare de asta, este problema avocaților; îmi pasă mai mult ce primesc eu pentru banii pe care-i dau pe el, iar de primit voi primi multe, se pare. Mi se pare tot mai clară strategia Samsung de a adăuga servicii proprii peste dispozitivele pe care le vând ca o metodă de a fideliza clienții și de a diversifica direcțiile din care obține venituri; este aceeași strategie ca și cea Apple și încă neabordată de vreun alt producător Android, iar nici măcar Microsoft nu face asta cu gama Lumia (sau nu o face încă).

Vezi tot felul de ciudățenii și chestii amuzante pe la astfel de evenimente. Niște străini de lângă mine veniseră cu o pungă mare cu alune. Un tip se filma cu un GoPro în vârful unui băț, făcând astfel un reportaj de la fața locului; a vorbit singur acolo vreo 10 minute. Alții filmau cu telefoanele cuplate la trepied. Mulți se trânteau pe jos, unde puteau, și începeau să transmită acasă articole și fotografii. E mișto când ai echipă, poți transmite fotografiile neprelucrate și câțeva detalii, iar cineva de acasă le pune frumos în pagină și dezvoltă ideile tale într-un text coerent.

Când nu ai echipă, faci ca mine, te duci la hotel pe la ora 21, defaci bagajul, faci un duș și te apuci de scris și de sortat fotografii, reglat luminozitatea și făcut crop. Pe la ora 12 noaptea a început să-mi cadă capul de somn pe tastatură, m-am culcat pe la 1 și ceva, am dormit 5 ore, am continuat dimineață devreme, iar apoi “ura și la metrou”, mă așteaptă prima zi de MWC și nenumărate telefoane și tablete și gadgeturi de descoperit.

mwc_ziua_1_05

Mă aflu la Mobile World Congress Barcelona la invitația Orange România și scriu direct de aici despre telefoanele, tabletele, gadgeturile și tehnologiile prezentate. Urmăriți toată activitatea mea acolo pe tag-ul MWC2015.

    4 comentarii

  1. Acum sincer iti spun , ca nu prea ma intereseaza daca tu personal te duci la aceasta expozitie , sau orice alt blogger roman de IT . Informatia o iau de pe alte site-uri cu echipe mari care fac o treaba rapida si de calitate .

    De la tine astept ( si apreciez ) review-ul telefonului cand apare . Imi dau seama ca esti pasionat ca altfel nu ai depune o munca asa de mare de unul singur . Din cauza asta pe tine te citesc iar pe restul 100 de bloggeri de tehnologie nici nu-i bag in seama .

      (Citează)

  2. Daca nu pui poze cu un burger, degeaba…

      (Citează)

  3. Eu am citit cu placere articolul asta despre experienta conferintei in sine – oricum piata mobila pare in decelerare serioasa de inovatii, macar imi aduc aminte de Barcelona.

    Excelenta poza cu tipul care transmite in direct de unul singur (de fapt probabil va posta online).

      (Citează)

  4. şi mie mi se pare interesantă experienţa excursiei în sine. Review-urile mă interesează prea puţin, citesc doar înainte să cumpăr, nu am nevoie să citesc jdepagini de detalii despre nişte produse pe care nu le voi cumpăra niciodată (probabil) gen telefoane de peste 2000 lei sau chiar mai mult.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus