un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Microsoft Lumia 640 și 640 XL au fost lansate la MWC

3 Mar 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

10 comentarii

Lumia 640
Sunt primele telefoane Lumia pe care le văd cu brandingul Microsoft pe ele, Nokia fiind înlăturat complet din imagine. Design-ul lor, însă, este același și vin la un preț foarte bun.

Am senzația că Lumia 640 se va vinde ca pâinea caldă prin operatori, telefonul prezentându-se foarte bine:

  • ecran de 5 inchi la rezoluție 720 x 1280 px, IPS, Gorilla Glass 3
  • variante 3G dual-SIM, 4G LTE single SIM și 4G LTE dual-SIM
  • procesor Snapdragon 400 cu 1 GB memorie RAM
  • stocare 8 GB și slot de card microSD, plus spațiu gratuit în cloud-ul OneDrive
  • cameră 8 megapixeli și frontală 1 megapixel
  • baterie 2500 mAh, detașabilă
  • disponibil în mai multe culori
  • rulează Windows Phone 8.1 cu upgrade la Windows 10, când va fi cazul

Poate părea un pic gros în fotografii, dar are 8,8 mm grosime. Telefonul arată foarte bine și se mișcă foarte bine, nu i-am găsit nimic de reproșat la o primă vedere, ba chiar am rămas uimit pentru că se spune că va include și o licență Office 365 Personal valabilă un an cu care poți instala programele uzuale pe un PC, plus acces la versiunile de Lumia și de tablete, iar prețul său va fi între 139 și 159 euro (la care probabil se va adăuga TVA și transport).

Lumia 640 XL este mai mărișor, are 5,7 inchi diagonala ecranului, camera foto are 13 megapixeli și obiectiv Zeiss, iar cea frontală 5 megapixeli; Bateria a crescut la 3000 mAh. Ca și fratele mai mic, include o licență Office 365 Personal, 1 TB de spațiu de stocare în OneDrive, are variante single și dual SIM și va costa în jur de 219 euro plus taxe.

Cred că 640 XL va fi un model foarte popular în mediul business, mai ales cu integrarea serviciilor Microsoft și Office pe un ecran așa mare. Nu înțeleg cum poate câștiga Microsoft bani cu astfel de prețuri și hardware; probabil că nu câștigă, ci vor doar cotă de piață. Mai multe informații găsiți pe site-ul Lumia.

Mă aflu la Mobile World Congress Barcelona la invitația Orange România și scriu direct de aici despre telefoanele, tabletele, gadgeturile și tehnologiile prezentate. Urmăriți toată activitatea mea acolo pe tag-ul MWC2015.

 

    10 comentarii

  1. Right. Eu nu stiu pe nimeni cu telefon pe Windows. Stiu care au avut, dar au revenit fie la iOS, fie la Android.

      (Citează)

  2. Ai uitat sa zici de Here Maps cu navigare offline. Nici un telefon iOS sau Android nu vine cu asa ceva, exceptand solutia clasica agreata de romani, adica piratarea de software. Eu am un Nokia Lumia 520 cu Windows Phone 8.1 si ma inteleg de minune cu el. Nu-mi lipseste nimic. Daca va avea si upgrade la Windows 10 ar fi genial!

      (Citează)

  3. add: Ai uitat sa zici de Here Maps cu navigare offline. Nici un telefon iOS sau Android nu vine cu asa ceva, exceptand solutia clasica agreata de romani, adica piratarea de software. Eu am un Nokia Lumia 520 cu Windows Phone 8.1 si ma inteleg de minune cu el. Nu-mi lipseste nimic. Daca va avea si upgrade la Windows 10 ar fi genial!

    Salut, hai sa ne cunoastem.

    Sunt la al doilea WP, am trecut de la 520 la 1320 si nu am avut decat o tentativa de a schimba, atunci cand am prins un 5s la 1200RON – si n-am facut-o pentru ca pur si simplu nu am gasit ceva care sa ma deranjeze atat de tare la Windows.

      (Citează)

  4. @Danyzus: Pe android este de ceva timp disponibila aplicatia here maps cu tot cu navigatie offline
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.here.app.maps

      (Citează)

  5. Bianu Gabriel

    03/03/2015 la 4:24 PM

    Andrei: Salut, hai sa ne cunoastem.

    Sunt la al doilea WP, am trecut de la 520 la 1320 si nu am avut decat o tentativa de a schimba, atunci cand am prins un 5s la 1200RON – si n-am facut-o pentru ca pur si simplu nu am gasit ceva care sa ma deranjeze atat de tare la Windows.

    Daca tot este asa de succes sistemul de operare de la Microsoft, de ce telefoanele nu sunt atat de vandute ca cele pe Android ?

      (Citează)

  6. Bianu Gabriel: Daca tot este asa de succes sistemul de operare de la Microsoft, de ce telefoanele nu sunt atat de vandute ca cele pe Android ?

    Pentru ca nu toti utilizatorii au aceleasi nevoi si pentru ca sunt 500 de producatori cu Android si 1 cu WP, 1 cu iOS.

      (Citează)

  7. hai bre, nu va atacati, n-am zis ca nu sunt bune. mie chiar imi place interfata la Win Phone.

    zic doar ca nu au succes. ceva le lipseste. nici macar nu mi-am dat cu parerea ce.

      (Citează)

  8. Sa nu ne amagim, nici macar Microsoft nu a crezut pana acum cu adevarat in WP. Dovada au stat faptele, in ultimul an au preferat sa isi promoveze aplicatiile proprii in Appstore, abia ulterior sa lucreze la cele din Store-ul propriu. Apoi faptul ca nu au nici macar acum versiuni pentru toate aplicatiile de succes din Play/Appstore, sau au versiuni updatate tardiv (nu mai spun de jocuri) arata unul din motivele contra. Si in plus, in afara de brandul Lumia, ce alt producator de succes mai adopta (de bunavoie, nu platit) WP pe terminale? Poate lucrurile se vor schimba, dar mai cale de parcurs…

      (Citează)

  9. Eu văd tot mai multe telefoane cu WP în jur. În plus, tocmai au trecut prin tranziție asta Nokia > Microsoft, care a descurajat un pic clienții și a oprit mașina de marketing.

      (Citează)

  10. AdrianG:
    @Danyzus: Pe android este de ceva timp disponibila aplicatia here maps cu tot cu navigatie offline

    Cei de la Microsoft au inima, dau si la saracii cu android ….

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus