un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Începe Formula 1 – cum să urmărești online și ce aduce nou sezonul 2015

14 Mar 2015  ·

GÂNDURI  ·

31 comentarii

Mâine este prima cursă de Formula 1 a sezonului, cea din Australia la ora 7 dimineața. În România cursele sunt transmise de Dolce Sport, iar abonații altor provideri le pot vedea online prin platforma Telekom TV.

Procedura s-a complicat un pic, dar prețurile sunt mult mai bune decât anul trecut și sistemul este mult mai accesibil. Trebuie să vă faceți cont pe site-ul Telekom, de unde vă puteți gestiona serviciile. Un abonament online la pachetul Dolce Sport costă 11 lei/lună, adică vreo 2,5 euro/lună, la jumătate din cât am plătit înainte de rebranding. Prețul include acces de pe PC, tabletă, telefon.

Partea și mai bună este că pe Dolce Sport vor fi transmise și Champions League și Europa League, așa că 11 lei/lună pentru a vedea F1 și fotbal de calitate, în caz că nu aveți alte soluții sau în caz că le vreți pe tabletă/mobil, este un preț bun, zic eu.

Dacă vreți să plătiți, mai bine o faceți de astăzi, nu mâine înaintea cursei. Etapele sunt următoarele:

  1. vă faceți cont pe telekom.ro (dreapta sus)
  2. intrați apoi pe TelekomTV.ro, click pe Autentificare, bifați că nu sunteți clienți Telekom, finalizați autentificarea.
  3. trebuie întâi să încărcați un portofel electronic cu bani, așa că intrați în Profilul Meu și alegeți Încarcă
  4. plătiți ce sumă vreți din cele preselectate. Eu am băgat 5 euro, adică 22,18 lei, să ajungă pentru două luni
  5. plătiți online cu cardul
  6. din motive necunoscute, am găsit după vreo 10 minute în cont suma de 6,2 euro. Probabil erau 5 euro fără TVA?
  7. intrați tot în Profilul Meu, secțiunea Abonament și alegeți pachetul Dolce Sport
  8. reîncărcați site-ul sau logout și login din nou sau așteptați vreo 15 minute
  9. instalați pluginul cerut atunci când apăsați pe Dolce Sport HD în secțiunea Canale TV.
  10. restart, alegeți din nou canalul, verificați să nu fie blocat un popup cu transmisiunea.
  11. beți un energizant, mâncați ceva, reveniți-vă după acest proces deosebit de lung.

Eu l-am activat, merge.

Puteți vedea Formula 1 și pe RTL sau Rai Uno, dar pentru 11 lei/lună, plus acces la celelalte competiții și acces de pe tablete sau telefoane, cred că oferta Telekom este mai bună.

FORMULA 1 ÎN 2015

mercedes_gp
Mercedes a avut cele mai bune rezultate în testele din pre-sezon, deci mă aștept la noi dueluri de calitate între Hamilton și Rosberg, coechipieri la echipa germană.

Ferrari merge pe Raikkonen și Vettel, amândoi campioni mondiali în trecut. Vor putea concura cu Mercedes? Rămâne de văzut. Vettel are 4 campionate câștigate, cu un pic de noroc l-ar putea ajunge și depăși pe Schumacher. Cu siguranță dacă nu s-ar fi schimbat regulile privind motoarele ar fi câștigat din nou cu Red Bull. Așa, vom vedea dacă se adaptează la noua echipă.

Red Bull merge pe Ricciardo, care anul trecut a fost foarte rapid, și pe Kvyat. Dacă Ricciardo nu confirmă din nou sau dacă mașina nu este la înălțime, echipa ar putea intra într-un con de umbră, după ce a fost vedeta ultimilor ani.

McLaren îi are pe Alonso și Button, amândoi foști campioni mondiali. Cred că este greu cu două vedete în echipă, se pot certa între ei. Cea mai mare schimbare la McLaren este că acum vor avea motorizare Honda, ca pe vremurile bune, dar nu mă aștept să fie asta o veste bună. Primul sezon cu noi motoare nu este niciodată unul bun.
În Australia nu-l vom vedea pilotând pe Alonso, rănit după un accident anterior. Magnussen îi va lua locul în această cursă.

Pe total, cred că sezonul va fi o luptă între Mercedes și Ferrari, Red Bull va încerca să-i egaleze, McLaren se va chinui cu rezultate modeste, Williams la fel.

    31 comentarii

  1. Se poate vedea doar pe RTL. Rai Unu este codat, când se transmite Formula 1. Cel puțin așa a fost anul trecut. La RTL este nasol că bagă reclame fix când este cursa mai mișto.
    Merită 11 lei pe lună pentru F1 + Champions League. Mai ales ca din toamna CL nu va mai fi la DigiSport.

      (Citează)

  2. Din cate am auzit comentatorii de pe Dolce Sport sunt varza rau … Sper sa revina de la anu pe DigiSport… dar in ultimul timp digi s-a concentrat pe liga1 si a pierdut din alte drepturi…

      (Citează)

  3. Dan m-a interesează dacă fac abonament merge si in afara tari si m-a refer la abonamentul Telekom si internet in Italia

      (Citează)

  4. Sunt praf comentatorii pe Dolce, te ia somnu’, depresia, iti tai venele daca ii asculti 2 ore. Si sunt si prost informati.

    Eu ma uit pe sky sports HD, transmisiune de la rusi :) Gratis.

      (Citează)

  5. http://m.liveonlinetv247.net/skysports.php

    Au versiuni de stream pt IOS/Android/PC. Nu sunt ele HD dar isi fac treaba si sunt moka.

      (Citează)

  6. Astazi cel putin comentatorii au cam tacut si am auzit si transmisiunile radio dintre piloti si boxa.
    Hai Mercedes !

      (Citează)

  7. Am uitat sa spun ca va puteti uita si pe mobil la cursa prin aplicatia Telekom TV din google play. Mi-a fost utila cand eram la cineva acasa si nu avea dolce si am conectat telefonul meu prin mini hdmi la TV.

      (Citează)

  8. Sigur merge bine streamul cand sunt multi clienti care vizioneaza in acelasi timp?

    Nu de alta, dar mi-am mai facut eu odata abonament la DolceTV parca si la ora unui meci mergea 2 minute si se bloca 4.

    Romanii in general nu-s in stare sa ofere servicii profesionale, tocmai din acest motiv am o retinere in a plati pentru acel abonament.

      (Citează)

  9. Daniel Popescu

    14/03/2015 la 10:13 AM

    Radu, iti merge Dolce Sport pe tableta in aplicatia de Android? La mine nu merge, la selectarea postului apare un ecran complet negru, cu un buton de volum, dar nu se incarca nimic. Pe desktop nu am niciun fel de probleme.

      (Citează)

  10. Vor putea concura cu Mercedes? Hamilton i-a dat lui Vettel in calificari aproape o secunda jumate. Adica urias, l-a desfiintat, nu exista competitie serioasa nici in acest sezon.

      (Citează)

  11. Felicitari, Radu, pentru ca esti interesat de F1. Nu multa lume mai este, fata de cind era Schumacher.
    Important de stiut, cursa de miine e la 7 dimineata, deci mai usor cu clubbingul diseara.

      (Citează)

  12. un pic offtopic, dar poate verifica vreunul dintre cei care aveti deja abonament online la dolcesport daca meciurile din NBA sunt disponibile ? intreb pentru ca eu am vrut sa ma abonez la sfarsitul lui 2014 la pachetul online special pentru a urmari NBA, insa am zis sa intreb inainte pentru a nu avea suprize, iar cei de la suport mi-au zis ca nu au dreptul de a difuza online NBA. mi se pare ciudat (si oarecum nedrept din partea lor) sa aiba drepturi de a difuza online competitii ca formula 1 si liga campionilor, dar nu si NBA, pentru care sa fi cumparat drepturile doar pentru tv.

      (Citează)

  13. “Mercedes a avut cele mai bune rezultate in teste” – Ehm..nu stiu la ce teste te-ai uitat tu, dar Ferrari a iesit in top ca timpi in aproape fiecare test. Mercedes au fost cei care au parcurs cei mai multi km. Difference :)

      (Citează)

  14. Tudor:
    “Mercedes a avut cele mai bune rezultate in teste” – Ehm..nu stiu la ce teste te-ai uitat tu, dar Ferrari a iesit in top ca timpi in aproape fiecare test. Mercedes au fost cei care au parcurs cei mai multi km. Difference :)

    La cele de la Barcelona :P
    http://www.autosport.com/news/report.php/id/117880

      (Citează)

  15. De fapt ce mai contează, în calificări acum au avut 1,5 secunde în fața Ferrari-ului.

      (Citează)

  16. Emil:
    Felicitari, Radu, pentru ca esti interesat de F1. Nu multa lume mai este, fata de cind era Schumacher.
    Important de stiut, cursa de miine e la 7 dimineata, deci mai usor cu clubbingul diseara.

    Mă uit încă de când concura și Senna.

      (Citează)

  17. Daniel Popescu:
    Radu, iti merge Dolce Sport pe tableta in aplicatia de Android? La mine nu merge,la selectarea postului apare un ecran complet negru, cu un buton de volum, dar nu se incarca nimic. Pe desktop nu am niciun fel de probleme.

    Nu, am încercat pe un LG Flex 2 și la fel face, ecran negru.

      (Citează)

  18. Allex: Sigur merge bine streamul cand sunt multi clienti care vizioneaza in acelasi timp?

    Mulți clienți pe stream în timpul Formula 1? Mă îndoiesc.

    Anul trecut m-am uitat fără probleme la toate cursele. În cel mai rău caz pierzi 5 euro.

      (Citează)

  19. Pentru informatii cat de cat obiective despre F1 citesc mereu pe BBC:

    http://www.bbc.com/sport/0/formula1/

    Se stia inca de la primul test ca Mercedes vor fi la mare distanta in fata si anul asta (cel putin la inceput). Chiar daca Ferrari si Sauber au avut cei mai buni timpi in primele teste, Mercedes a rulat mereu cu rezervorul plin si cu pneuri mai dure.

      (Citează)

  20. Sunt extraordinar de curios pe echipa Mercedes AMG daca ii va intrece cineva, am auzit ca Ferrari s-au cam apropiat de ei la teste. :)

      (Citează)

  21. Totusi….de ce m-as uita la Formula 1?

      (Citează)

  22. Eu ma uit pe Skysport. Aia au comentatori mult mail buni decat cei de la dolce si interviuri inainte/dupa curse.

      (Citează)

  23. Jagardea:
    Totusi….de ce m-as uita la Formula 1?

    Păi dacă așa cere legea, trebuie să te uiti!

      (Citează)

  24. Alexandru Nestian

    15/03/2015 la 10:56 AM

    S-a văzut și în acest weekend că în momentul în care Mercedes echipează pneurile soft sunt cu mult mai rapizi decât orice altă echipă. Plus, se stia ca ei au facut testele in conditii de “viteza redusa” (rezervor plin si cauciucuri dure).

    Cât despre Telekom, DolceSport : să plătesc (orice sumă, este irelevant) să ascult cel mai prost comentariu posibil timp de 2 ore ar fi o prostie și mai mare, din partea mea. Cum fotbal am frumos pe Digi HD la tv, apelez la un stream SkySports F1 HD și așa am și calitate la imagine cât și pe partea comentatorilor.

      (Citează)

  25. Eu umaresc totul pe live247.tv (dau multe chestii, dar ma uit doar la Premier League, MLS, NFL, F1 si MLB). Din pacate cred ca sunt inchise inregistrarile, eu am cont de la cineva. Mai puteti incerca 247hd.tv dar vad ca nu transmit F1, doar meciuri de fotbal, UFC si cateva evenimente. Amandoua site-uri sun ilegale, logic, dar platesc pentru netflix, so… things even out :))

    Legat de F1, am vazut cursa de dimineata, prima cursa care o vad fara Alonso ceea ce a fost ciudat (preferatul meu de cand eram mic), si cred ca sezonul asta Ferrari o sa se bata cu Mercedes. Sezonul trecut a fost foarte plictisitor, cred ca am vazut doar vreo jumatate din curse, dar poate acum o sa fie mai diferit. Sa vedem ce o sa faca si Alonso cu Honda, ca azi nu au facut nimic. Mi-a parut rau de Raikonnen, cred ca avea sanse la podium dar a iesit dintr-o prostie, oricum cineva o sa fie dat afara dupa cursa de azi.

      (Citează)

  26. Sper ca ati vazut si interviurile de dupa cursa… A fost Arnold cel care a pus intrebarile… Acel Arnold!

      (Citează)

  27. Este un bug în interfață dolce tv care îți permite sa vizionezi gratis. Nici măcar asta nu m-a convins sa ma uit la dolce.
    Asa ca aștept pana apare cursa de pe SkyHD unde comentatorii sunt profesioniști și este show cu adevărat, trăiesc la Intensitate maxima cursa.

      (Citează)

  28. La mine se vede foarte prost. Chiar si postul HD se vede foarte prost si nu este de la conexiunea de internet.

      (Citează)

  29. salutare
    a achizitionat cineva pachetul dolce sport online si a incercat sa il vada pe un android pc? sunt abonat rds si am un minix neo x8-h pe care as dori sa vad canalele dolce sport. sunt tare curios cum se vede…

    va multumesc

      (Citează)

  30. cea mai buna varianta e cu imagine de la telekomtv, gi gasit un stream pt sunet de la sky.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus