un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Iisus era dac

1 Mar 2015  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

Pun pariu că la asta nu v-ați gândit: Iisus era de fapt dac! Pam-pam!

Noroc că există tot felul de… “teoreticeni”, le voi spune pentru a nu jigni pe nimeni, care se gândesc la astfel de lucruri pentru voi, ba chiar vă arată asta în aproximativ 1000 de cuvinte.

Ah, iar în predicile sale, Iisus se referea de fapt la Zamolxe.

După ce-am aflat că Nicola Tesla era de fapt român, mai urmează în ordine următoarele:

  • de fapt dacii erau strămoșii romanilor – ups, asta s-a făcut deja.
  • Henry Ford s-a inspirat de la Dacia atunci când a creat prima sa mașină.
  • dacii au inventat primii tancul. Și telefonul mobil.
  • pornind din Marea Neagră, dacii au ajuns primii și în America.
  • inspirat de poporul din care se trăgea de fapt, Cristofor Columb a făcut la 14 secole distanță aceeași călătorie.
  • aș spune că și Mahomed era de fapt dac, dar mi-e teamă de extremiști.

IMG_7417

sursa featured foto: Jesus at sunset de pe shutterstock.

    7 comentarii

  1. Ai uitat ca dacii aveau deja wireless si AC 2350mbps.

      (Citează)

  2. Nu e de ras, e de plans. Urmez un curs si unul din lectori chiar crede ideea ca dacii au fost leaganul civilizatiei. Degeaba s-au adus argumente istorice, degeaba s-a aratat lipsa de logica elementara, degeaba s-au pus intrebari la care raspunsurile erau motiv de glume ulterioare. Ambalata in termeni pseudo-stiintifici (intruziune psihologica, reincarnare, curba spatiala), ideea era “vanduta” ca fiind cat se poata de reala. Problema este ca multi incep sa creada asta si transmit informatia mai departe cu atata indarjire incat incepi si tu sa te intrebi: oare asa este? :)

      (Citează)

  3. mircea (primul)

    01/03/2015 la 9:46 AM

    Iisus isi cumparase de la emag o bicicleta sa fuga inainte de rastignire dar i-au incurcat aia comanda si restu e can can

      (Citează)

  4. Radu, fix sub titlu se mentioneaza “Articol scris pentru concursul lui VisUrat si Arhi”, ceea ce inseamna ca acel articol e satira, nu retorica unui whack-job cu idei asemanatoare celor enumerate de catre tine.

      (Citează)

  5. de fapt, conform serialului TV, Spartacus era trac, deci un fel de dac, deci practic… dac… deci dacii i-au bătut pe romani :-)

      (Citează)

  6. Fărcaş Gelu Dănuţ

    01/03/2015 la 12:22 PM

    Pai nu este adevarat? Si “marele licurici” (vorba unui lup de mare) Obama este tot dac de origine.
    La venirea legiunilor romane, un dac a cunoscut o africana si astfel s-a nascut neamul Obamax, transformat apoi (in decursul secolelor) in Obama.
    Barack vine de la un nume dacic, care in cursul secolelor s-a modificat.
    Ma mir ca nu stiti atata lucru! ;)
    Pssss…nu am baut nimic si nici nu ma droghez ;) , glumesc doar, stati linistiti la locurili voastri, tovarasi! ;) (vorba lui Nicolae Ceausescu, despre care cititorii mai tineri sigur nu stiu multe) ;)

      (Citează)

  7. Asta e stiinta ezotericeasca, nu review de produs! De cand citesti tu asa ceva, Radule? Te pierdem si pe tine? Te pregatesti pentru Nasul TV sau 6TV? Si voi, carcotasi primavaratici, va ofticati ca blogul incepe sa adune si adevaruri fundamentale in care inaintasii erau dansatori din buricul pamantului si al galaxiei? E greu de crezut ca limba latina a fost adoptata aici asa fulminant pe intreg teritoriul ocupat sau nu de legiunile romane, ca a devenit uzuala in doar cateva secole, in timp ce prin alte zari romanii cotropitori nu au reusit sa schimbe limba locului. Fascinanta flexibilitate lingvistica! Citez din ilustrul autor: “Una dintre cele mai fregvente denumiri pe care şi le dădea sieşi Iisus, era ceea de Fiu al Omului. Poate că acestă denumire e cea mai misterioasă din tot cuprinsul Noului testament, cu referire la Iisus. Cine era acest om ?” FreGvente sunt si spatiile dinaintea semnelor de intrebare, ascunzand probabil intentia unor dezvaluiri viitoare pe taramul gramaticii.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus