un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

HTC a schimbat CEO-ul

20 Mar 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

Cher-WangHTC l-a înlocuit pe Peter Chou, CEO încă de la fondarea companiei în 1997, cu Cher Wang, o femeie ce era membru al boardului și, de asemenea, era unul dintre cei trei fondatori ai companiei.

L-am văzut pe Chou la Barcelona, prezentând noul One M9. Am văzut-o acolo și pe Cher Wang, dacă nu mă înșel, vorbind despre câteva aspecte ale telefonului.

Nu există un moment bun pentru o astfel de schimbare. Făcută acum, spune că recepția noului One M9 în presă și opinia publicului n-ar fi tocmai bună, iar Chou poate a garantat cu funcția anumite decizii luate privind acest model. Se poate spune că propriile analize post-anunțare sau precomenzile n-au arătat lucruri bune, iar șeful a plătit cu funcția.

Dacă l-ar fi înlocuit după lansare, la una, două sau trei luni, s-ar fi putut spune că recepția pe piață n-a fost deci una bună, iar Chou a fost înlocuit.

Practic, singura metodă prin care CEO-ul unui astfel de companii își poate părăsi funcția cu fruntea sus este dacă produsele se vând ca pâinea caldă, iar el declară “mulțumesc, mai sus nu putem ajunge, acum mă voi duce să mă tolănesc în fotoliul meu făcut integral din bancnote, pe insula artificială creată special pentru mine în mijlocul oceanului. Dii, unicornule!”.

    8 comentarii

  1. M9 va fi o mare chifla. Și îmi făcusem speranțe…

      (Citează)

  2. @gogu: ce sperai sa faca? sex oral?

      (Citează)

  3. mircea (primul)

    20/03/2015 la 8:04 PM

    Macar anal, am auzit ca vibreaza mai puternic decat m8

      (Citează)

  4. Teniescu:
    @gogu: ce sperai sa faca? sex oral?

    nu e prea indicat. s-ar putea sa-ti prajeasca oole.

      (Citează)

  5. Este o schimbare pur de fatada, ca sa arate ca fac ceva, ca misca si incearca. HTC este o companie taiwaneza si eminamente patriarhala.

    Oricum isi merita soarta, fara Google nu sunt in stare sa faca un singur model de telefon de succes. Nu erau in stare sa vanda nici cand erau singurii care faceau smartphone, chiar daca erau cu Windows totusi erau smartphone.

    Exista si metoda Steve Jobs de a parasi o companie.

      (Citează)

  6. Gaelex: Exista si metoda Steve Jobs de a parasi o companie.

    Și metoda Steve Ballmer. Un pic înjurat, dar cu o avere de vreo 10 sau 18 miliarde de euro în cont.

      (Citează)

  7. Si totusi o decizie de genul ne spune noua, consumatorilor, sa spunem pas la modelul asta si sa cautam ceva mai bun in lumea asta, poate undeva unde dau si unicorni la pachet :D

      (Citează)

  8. gogu: nu e prea indicat. s-ar putea sa-ti prajeasca oole.

    Floricele atunci!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus