un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Fii al doilea român care călătorește în spațiu (sau despre ce să testez la un aparat de ras Philips?)

5 Mar 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

21 comentarii

philips_seria_9000_5Cei de la Philips îmi vor trimite pentru testat un aparat electric de ras din seria 9000. Am fost dintotdeauna curios cât de bine bărbierește un astfel de aparat electric, proiectat acum cu toate tehnologiile noi pentru un bărbierit ca-n reclame, iar acum voi afla. Deja îmi las barbă.

Voi primi un S9711, model din seria 9000, cea care vine cu o campanie ieșită din comun: un român va ajunge garantat în spațiu, câștigătorul fiind ales dintre cei care intră pe site-ul philips.ro/provocareaspatiului și răspund la întrebarea “Tu ce-ai vrea să faci în spațiu?“. Nu trebuie cumpărat aparatul; dacă merită sau nu să o faceți, vă voi spune eu după review.

România are garantat un loc în naveta XCOR Space Expedition Lynx I sau II ce va duce câștigătorii acestei competiții internaționale în spațiu, așa că cineva pleacă sigur în deșertul Mojave pe cheltuiala Philips, unde va fi instruit și trimis în spațiu. Vei ajunge la aproape 100 km altitudine, vei simți imponderabilitatea, vei vedea curbura Pământului și vei avea parte de priveliști incredibile și, mai mult ca sigur, unice pentru orice român de la Dumitru Prunariu încoace. Câștigătorul va fi al doilea român în spațiu!

Propoziția aceasta mi se pare extraordinară: câștigătorul va fi al doilea român care ajunge în spațiu! Este unul dintre cele mai inedite și bine alese premii date la un concurs în România.

Aparatul din seria 9000 are 3 lame circulare și se adaptează contururilor feței cu ajutorul unui sistem de mișcare pe 8 direcții. Taie mai mult păr la fiecare mișcare decât gama anterioară și are un sistem prin care ridică fiecare fir de păr înainte de a-l reteza pe vecie cu una dintre cele trei lame-călău. Se spală ușor, include și un trimmer de barbă, iar autonomia este de 50 de minute de bărbierire sau, estimează Philips, 17 bărbieriri complete.

Modelul de top, cel puțin, are și alte atu-uri în mânecă. Are trei moduri de lucru, inclusiv pentru piele sensibilă, are indicator luminos pentru starea bateriei (mi se pare foarte important să nu se termine în mijlocul bărbieritului, să nu rămâi ca Two Face), indicator pentru când are nevoie de curățare, indicator de uzură și un sistem de blocare a lamelor pe timpul transportului. Există inclusiv un proces automat de curățire și lubrifiere a aparatului.

Întrucât vreau ca review-ul să fie cât mai util tuturor, am nevoie de la voi de ajutor: spuneți-mi în comentarii ce anume să testez! Ce vă interesează pe voi să aflați despre acest produs, ce întrebări aveți și ce să urmăresc să aflu la review? Folosiți un aparat de ras electric sau unul clasic cu lame? Dacă este unul electric, ce să urmăresc la acesta Philips pentru a afla dacă-i mai bun decât al vostru?

Eu sunt cel mai curios nu doar despre cât de bine bărbierește și dacă există riscul să te tai sau nu, ci și despre cât de bine rade pe pielea uscată, că pe mine în secret mă enervează să mă dau cu spumă de ras și toată mizerie pe care o face aceasta. De exemplu mă gândesc că ar mai putea conta și cât de portabil este shaverul și, ehm… câți centimetri pătrați de față poți rade pe secundă.

    21 comentarii

  1. DESTRUCTION TEST

      (Citează)

  2. Ar fi interesant sa ne spui cat de usor se curata dupa barbierire, cat costa accesoriile care trebuie inlocuite la anumite intervale de timp, eventual sa verifici si existenta stocurilor acestor accesorii. De asemenea ar fi interesant de aflat, dar asta in cazul in care ai astfel de probleme, de gradul de iritatie care poate sa apara dupa ce te barbieresti cu aparatul. De asemenea sa urmaresti si cat de usor sau cat de greu scapi de firele de par de pe gat sau de sub barbie.
    Folosesc un Braun 790cc si cea mai mare problema este legata de accesoriile care trebuie inlocuite la un an- un an jumatate si care nu prea se gasesc pe la noi pe piata. In rest este un aparat exceptional.

      (Citează)

  3. georgel007:
    Ar fi interesant sa ne spui cat de usor se curata dupa barbierire, cat costa accesoriile care trebuie inlocuite la anumite intervale de timp, eventual sa verifici si existenta stocurilor acestor accesorii. De asemenea ar fi interesant de aflat, dar asta in cazul in care ai astfel de probleme, de gradul de iritatie care poate sa apara dupa ce te barbieresti cu aparatul. De asemenea sa urmaresti si cat de usor sau cat de greu scapi de firele de par de pe gat sau de sub barbie.
    Folosesc un Braun 790cc si cea mai mare problema este legata de accesoriile care trebuie inlocuite la un an- un an jumatate si care nu prea se gasesc pe la noi pe piata. In rest este un aparat exceptional.

    Got it!

    Trebuie inventată o unitate de măsură pentru gradul de iritare. Mereu m-am gândit că astfel de chestii nu pot fi ușor măsurate decât prin (nu am, ușoară și gravă), ceea ce pare complet atehnic.

      (Citează)

  4. Poti sa iti faci un desen pe barba cu el? Ma gandesc la un paianjăn cu picioare plecand spre urechi si colturile gurii.

    Asteptăm selfie.

      (Citează)

  5. Sie u am un aparat pentru barbierit tot de la philips, doar ca nu este atat de performant si sunt foarte multumit. Tot timpul imi tund barba cat sa para ca e tunsa cu 2 zile in urma si vreau sa zic ca aparatul se curata foarte usor, efectiv il bagi sub jetul de apa. Pe langa asta are un saculet foarte util pentru atunci cand pleci in vacanta. Is curios cat tine bateria asta smecher pe care il ai tu Radule dar si cat este de zgomotos, al meu de exemplu imi cam trezeste vecinii..

      (Citează)

  6. nu ca as trola dar in 2-3 ani probabil nu o sa se mai produca nimic pentru el deoarece a aparut a xshpea versiune de dupa care are laser si foloseste Forta. Asa e cu producatorii astia moderni, mereu mai introduc ceva nou ca sa fie pe val.
    Lasati plumbersexualismul asta sa moara in liniste, e doar un trend si o sa dispara de la sine. Un barbat adevarat va fi intotdeauna proaspat barbierit de dimineata nu cu un aspect de neandarthalian din epoca precursoare metalelor. Un aparat electric iti creeaza un disconfort mai mare fata de o lama unica. Probabil cel mai eficient si simplu aparat de barbierit cu lame a fost creat de Gilette in secolul trecut cand s-a trecut de la brici la aparatele cu parti consumabile. Cu un pret de 0.3-1 leu / lama dubla care poate fi folosita o saptamana , adica 0.06 – 0.2 lei per barbierit obtii cel mai fin barbierit posibil. Sa nu mai vorbim cat de placut e. Iar daca timpul e problema intr-o scurta perioada ajungi sa termini operatiunea in 5 min max.

      (Citează)

  7. Testeaza cum merge pe barba de o saptamana. Aici cam toate astea electrice dau chix sau semi-chix. :)

      (Citează)

  8. Eu am renuntat la lama indiferent cat de laudat era aparatul. Putea sa ai aiba 7 lame si tehnologii sensitive ca ma iritam imediat.
    De vreo 2 ani folosesc un trimmer care taie pana la 0.5mm. Cu asta sunt super incantat, nu mai distruge pielea, nu mai irita si rezolvi problema rapid.

    Sunt curios sa testezi pe gat si sub barbie cum se comporta. Niste poze before and after ar fi indicate. Si sa specifici daca te iriti cu lama.

      (Citează)

  9. Nu ca spun, dar vreau sa zic. Nimeni nu citeste regulamentele (Termenii si conditiile), insa daca arunci un ochi pe site, vei vedea asta:

    REGULAMENTUL CONCURSULUI
    “Castiga o excursie in spatiu!”
    organizata de Philips Romania SRL
    (perioada: 20 noiembrie 2014 – 31 decembrie 2014)

    Daca este chiar pe bune, poate ii anunti sa isi schimbe/actualizeze informatii. Scuze de offtopic, dar e deformare profesionala.

    Numai bine

      (Citează)

  10. My bad.

    Nu ajunsesem la Actul aditional.

    Alex:
    Nu ca spun, dar vreau sa zic. Nimeni nu citeste regulamentele (Termenii si conditiile), insa daca arunci un ochi pe site, vei vedea asta:

    REGULAMENTUL CONCURSULUI
    “Castiga o excursie in spatiu!”
    organizata de Philips Romania SRL
    (perioada: 20 noiembrie 2014 – 31 decembrie 2014)

    Daca este chiar pe bune, poate ii anunti sa isi schimbe/actualizeze informatii. Scuze de offtopic, dar e deformare profesionala.

    Numai bine

      (Citează)

  11. My bad.

    Nu ajunsesem la Actul aditional.

    Alex:

      (Citează)

  12. testează-l cît de bine funcționează în spațiu, în impoderabilitate :-)

      (Citează)

  13. razorsbk: Sunt curios sa testezi pe gat si sub barbie cum se comporta. Niste poze before and after ar fi indicate. Si sa specifici daca te iriti cu lama.

    Cu lama (5 sau 6, cu vibrație) mă irit pe gât undeva în dreapta. De ce doar acolo, nu știu, poate are legătură cu unghiul mâinii când lucrez partea aia.

      (Citează)

  14. alias:
    testează-l cît de bine funcționează în spațiu, în impoderabilitate :-)

    L-aș testa, dar cum ar fi să câștig concursul? Toată lumea ar urla “manevră”.

      (Citează)

  15. Alex: My bad.
    Nu ajunsesem la Actul aditional.

    S-a prelungit?

      (Citează)

  16. Nu vreau sa fie eu Toma Necredinciosu’ dar de ce te-ai lauda cu un premiu pe care probabilitatea sa nu-l acorzi e destul de mare ?1? Cati dintre cunoscutii tai ai idee ca ar fi capabili sa zboare in spatiu ?

    Am un prieten care vroia sa se faca pilot, a facut 4 ani de liceu militar, antrenamente de forta zilnice, alimentatie controlata, analize la cateva luni. Cand s-a urcat prima data in simulator a crezut ca moare, asa de rau i-a fost.

      (Citează)

  17. Nu vreau sa fie eu Toma Necredinciosu’ dar de ce te-ai lauda cu un premiu pe care probabilitatea sa nu-l acorzi e destul de mare ?1? Cati dintre cunoscutii tai ai idee ca ar fi capabili sa zboare in spatiu ?

    Am un prieten care vroia sa se faca pilot, a facut 4 ani de liceu militar, antrenamente de forta zilnice, alimentatie controlata, analize la cateva luni. Cand s-a urcat prima data in simulator a crezut ca moare, asa de rau i-a fost.

      (Citează)

  18. @Florin

    Testele pentru piloti nu sunt pentru pasageri. Asta ar trebui sa fie clar pentru oricine a fost cu avionul, ca nu a fost supus niciun calator la teste fizice inainte de imbarcare. Altfel, pana si Steven Hawking a fost dus in imponderabilitate.

    Testele sunt doar pentru persoane cu drept de decizie.

      (Citează)

  19. Ce m-ar interesa.
    – cu ce si cat de des te barbiereresti + cat de deasa e barba ca sa putem face comparatie cu acest Philips. Daca din 3 in 3 zile si mai e si moale ar merge orice aparat electric…
    -din cate treceri barbiereste
    -daca se poate face usor contur la perciuni, mustata
    -cat costa consumabilele(gel,lame) si pe unde se gasesc..
    -cat de zgomotos e
    -cat de fina e fata pe urma
    -cat dureaza un barbierit cu Philips-ul
    -la cate zile e nevoie de alta runda :)
    ….

      (Citează)

  20. Folosesc exclusiv aparat de ras electric de prin 2006 (am incercat toate tipurile de aparate de ras cu lama si ma irit foarte tare – barba mea este ca sârma). Prima data mi-am luat un Philips cu 2 lame (cred ca Philips Shaver Duo) care a fost peste medie ca si performante fata de concurenta pentru acea perioada. Dupa Philips am trecut la Braun Cruzer 5 – ziceai ca este laser pe langa vechiul Philips. In prezent am tot un Braun, dar modelul 340s – si asta pare laser pe langa vechiul Braun. Ambele aparate de la Braun pot fi folosite inclusiv sub dus pentru alte parti ale corpului. In concluzie, producatorii chiar imbunatatesc aceste aparate constant si este nevoie sa faci un upgrade la cativa ani :)
    Ar fi interesant sa testezi:
    – cum se descurca cu barba de o saptamana?
    – daca treci de mai multe ori cu aparatul prin aceeasi zona te irita?
    – exista riscul sa te ciupeasca sub barba?
    – se compara rezultatul cu cel al unei lame sau se mai simt firele si dupa barbierit?
    – poate fi folosit sub dush?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus