un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Femeia modernă și bărbatul din epoca de piatră

12 Mar 2015  ·

GÂNDURI  ·

36 comentarii

Să ne uităm un pic la imaginea de ansamblu. N-am înțeles niciodată acei bărbați cu atitudine de mascul de epoca de piatră, cei care consideră că toate femeile sunt niște obiecte sexuale care în viață n-ar trebui să facă altceva decât să deschidă picioarele și să închidă gura. Mă gândesc că este genul de idee care-ți apare pe la 16 ani, când te crezi mare și tare, dar dispare după vreun an sau doi, când realizezi că lucrurile se învârt altfel.

Și totuși, pe mulți bărbați atitudinea aceasta îi caracterizează toată viața. Sigur știți genul.

Sunt cei care consideră că femeile umblă singure pe stradă doar pentru a fi agățate, că altfel ar sta pe acasă sau ar umbla numai lângă un bărbat, ca-n lumea arabă. Pentru unii bărbați este de neînțeles că femeile pot ieși în oraș și din alte motive. Sunt acolo doar pentru a fi pradă pentru vânători.

Sunt cei care ies în cluburi zicându-și “hai să găsesc o proastă căreia să i-o trag”. Dacă o femeie îi refuză, este clar o curvă! Culmea, dacă îi refuză este curvă! Dacă nu-i refuză, devine astfel un pic mai târziu prin ziceri de genul “ah, ce i-am dat-o ăleia, mare curvă!”.

Sunt cei care la muncă, văzând o femeie că are o carieră reușită sau, doamne ferește, mai bună chiar decât a lor, sunt convinși că asta se întâmplă doar pentru că respectiva se culcă cu șeful (încerc să mă feresc de expresii prea grafice, cele folosite cu adevărat în astfel de discuții). Cei care consideră în mod direct că o șoferiță nu știe să conducă. Cei care cumva, în mintea lor, consideră că a claxona o femeie, a deschide geamul și a-i striga niște obscenități de genul “ah ce te-aș face pe la spate!” este… nu știu, un compliment? Nu poți fi atât de prost încât să crezi că-i un compliment, nu? O faci atunci pentru că ai impresia că asta te face mai bărbat în ochii celorlalți din jur? Atât de orb să fii?

Sunt cei care spun (ca Piticu recent într-un text pe care mi-a fost jenă că l-am citit) că o femeie violată de fapt și-o căuta pentru că purta o fustă prea scurtă sau avea o atitudine prea libertină. În ce fel de minte o fustă scurtă trimite mesajul “de fapt vreau să mă urmărești pe stradă, să mă lovești, să-mi rupi hainele și să mă violezi. Eu o să țip, o să mă zbat, dar de fapt asta vreau pentru că de fapt sunt o curvă mare!”? Și totuși unii așa văd lucrurile.

Și acum mă întreb cum ajungi să gândești precum mai sus. Este semn de lipsă de inteligență? Este poate semn de educație proastă, abuzuri în copilărie, părinți dând exemplul greșit și lăsându-te să înțelegi că acesta este rolul femeii în viață? Sau este, pur și simplu, o boală mintală, o formă de psihoză ce te face să gândești așa?

    36 comentarii

  1. mircea (primul)

    12/03/2015 la 3:04 PM

    pai cand arati ca piticu, ce alta explicatie sa gasesti?

      (Citează)

    • N-are legătură, am văzut oameni care gândesc așa indiferent de modul în care arată. De fapt, cred că tocmai bărbații cu ceva succes la femei gândesc așa.

        (Citează)

  2. s-a intamplat ceva pe internet si n-am fost pe faza. :(

      (Citează)

  3. Educaţie, educaţie, educaţie.
    Și cam la asta se rezumă tot.

      (Citează)

  4. Marius SERBAN

    12/03/2015 la 3:39 PM

    Stii care e diferenta dintre o curva si curva dracului? Curva se f#@$ cu toti, curva dracului este cea care se f#@$ cu toti in afara de tine.

      (Citează)

  5. In primul paragraf cred ca e o greseala. Ar fi trebuit ‘si sa deschida gura’. :)

      (Citează)

  6. nwradu:
    N-are legătură, am văzut oameni care gândesc așa indiferent de modul în care arată. De fapt, cred că tocmai bărbații cu ceva succes la femei gândesc așa.

    Piticu e un frustrat, sa fim seriosi. A dovedit-o de nenumarate ori.

      (Citează)

  7. mircea (primul)

    12/03/2015 la 4:20 PM

    Frustrari pot proveni din multe parti, chiar daca arati bine. Dar cand arati ca piticu, se accentueaza drama. Si femeia care se lasa tratata ca o carpa e proasta, ca daca stie ce sta, te face indiferent de cat de prost educat esti. Numai ca daca arati ca piticu, e mai greu sa iti dea si minima atentie de a te flegma in gura.

      (Citează)

  8. mircea (primul):
    Frustrari pot proveni din multe parti, chiar daca arati bine. Dar cand arati ca piticu, se accentueaza drama. Si femeia care se lasa tratata ca o carpa e proasta, ca daca stie ce sta, te face indiferent de cat de prost educat esti. Numai ca daca arati ca piticu, e mai greu sa iti dea si minima atentie de a te flegma in gura.

    Problema cea mai grava nu este sa arati ca Piticu, ci sa ai creier ca al lui Piticu. Cu uratenia ne mai descurcam, dar prostia si primitivismul sunt tare dureroase….

      (Citează)

  9. mircea (primul):
    pai cand arati ca piticu, ce alta explicatie sa gasesti?

    Dude, that’s mean… but well said ! :D

      (Citează)

  10. Stefan:
    Educaţie, educaţie, educaţie.
    Și cam la asta se rezumă tot.

    cred ca doamna piticu’ e foarte mandra de ce a crescut

      (Citează)

  11. Piticu mai acu vreun an punea un post din ala de practic plangea pe umarul vizitatorilor, o ardea melancolic, se intreba daca sa mai continue sau nu cu blogul …

    Judecand dupa cate comentarii are la articolele de pe blog, e clar in ce stare e. Chiar cele doua foarte recente pe tema acestei fete agresate de taximetrist, post-uri care practic CER scandal au la momentul asta 21 si 11 comment-uri. Ca sa va faceti o idee, asa arata flame-urile pe alte bloguri: http://i.imgur.com/uevBGgE.jpg , http://i.imgur.com/sYqFZEH.jpg … :)

    Omul e jos de tot. Nu m-ar mira sa fi adoptat atitudinea asta doar din dorinta de a crea un flame, scandal, si poate-poate sa treaca si el ocazional de cifra de “x” unici pe zi in care se zbate. ( x = “convenabil ales”, comparabil in valoare cu lungimea putzii de furnica ) .

      (Citează)

  12. Mie mi se pare ca ii acordati mult prea multa atentie lui Piticu.

      (Citează)

  13. Piticu e ala care rade ca un retardat?

      (Citează)

  14. Nu are legătură cum arată sau cum râde. Astea nu le poți schimba. Contează cum gândești.

      (Citează)

  15. Cum deja a fost mentionat: este o lipsa acuta de educatie. De aceea se fac documentarele pe care le vedem in ultima vreme, pe care nu vrem sa ni le asumam, chiar daca statistic sunt relevante.

      (Citează)

  16. dar de femeile care ma hartuiesc pe mine sexual (si nu sunt putine) cand te iei?

      (Citează)

  17. nwradu:
    Nu are legătură cum arată sau cum râde. Astea nu le poți schimba. Contează cum gândești.

    De la o varsta nici aia nu mai poti schimba.

      (Citează)

  18. mircea (primul)

    12/03/2015 la 7:52 PM

    Cele mai sincere comentarii ale mele ajung in moderare. Oare de ce?

      (Citează)

  19. joke.r or not

    12/03/2015 la 8:38 PM

    nwradu: Nu are legătură cum arată sau cum râde. Astea nu le poți schimba. Contează cum gândești.

    Ca sa fii mai sigur de afirmatia ta, ia intreaba un psiholog!
    Te asigur ca vei avea surprize!

      (Citează)

  20. Tolombacul i-a dat în gât pe ăia de la Guiness că nu mai vor cu el după ce le-a stricat campania. :))))
    Probabil o să curga campaniile pentru el după mișcarea asta. Sau nu … :D

      (Citează)

  21. Nici nu am auzit de Piticu pana acum, daca nu ziceai de el, nu aflam niciodata probabil, sunt bloggeri cu miile doar in Romania… cu toate astea, wtf?

    “Aceste argumente nu au niciun temei: de ce a umblat noaptea pe acolo, poate că era sub influența băuturilor alcoolice, probabil că ea a vrut, ea a inițiat. Repet, nimic nu legitimează o agresiune sexuală.” – Citat din linkul tau de pe b365.ro.

    Deci era beata, defapt ea a fost cea care a vrut, dar s-a razgandit pe parcurs, dar frate, daca nu i-a placut si s-a razgandit, e de penal!?
    Unde mai pui ca biata fata tocmai s-a intors de la munca din Italia, lol troll.

    Inteleg ideea postului tau, dar parca aici pute treaba.
    Imi aminteste de chestia aia din Austria, mai lipseste acum sa le ia apararea pitipoancelor care se casatoresc cu bosorogi si semi-bosorogi de pe acolo ca sa le goleasca conturile bancare ca e dreptul lor sa o faca, u mad bro?

      (Citează)

  22. Radu, nu zic ca n-ai dreptate..ai, de cele mai multe ori. Partea proasta este ca si barbatii aia au si ei dreptate.. tot de multe ori.
    Vorbesti de barbati din epoca de piatra? Stai sa vezi specimene de femei! Crede-ma, femeia acopera bine toate extremele.

      (Citează)

  23. mircea (primul):
    Cele mai sincere comentarii ale mele ajung in moderare. Oare de ce?

    Culmea, ajung automat acolo, iar când le citesc imi dau seama că sistemele astea automate devin tot mai bune. :D

    Hai să nu înjurăm oamenii doar pentru că putem. Vorbim la subiect, dar fără cuvinte prea grele.

      (Citează)

  24. gogu:
    dar de femeile care ma hartuiesc pe mine sexual (si nu sunt putine) cand te iei?

    Ai poze cu ele?

      (Citează)

  25. Paul: “Aceste argumente nu au niciun temei: de ce a umblat noaptea pe acolo, poate că era sub influența băuturilor alcoolice, probabil că ea a vrut, ea a inițiat. Repet, nimic nu legitimează o agresiune sexuală.” – Citat din linkul tau de pe b365.ro.
    Deci era beata, defapt ea a fost cea care a vrut, dar s-a razgandit pe parcurs, dar frate, daca nu i-a placut si s-a razgandit, e de penal!?
    Unde mai pui ca biata fata tocmai s-a intors de la munca din Italia, lol troll.

    Dar îți dai seama că Cristi scria alea fără să aibă habar cum a fost treaba, ci doar bazat pe ce s-a zis în ziare. Unde s-a zis că una a fost agresată de un taximetrist.

    Cristi a știut mai bine totul, cum s-a dus în CV, s-a îmbătat, n-a agățat ce trebuie, s-a dat la taximetrist, a vrut, n-a mai vrut. E un întreg roman făcut acolo, din imaginația lui. Iar când acolo duce imaginația ta în lipsa oricăror probe, tot generalizare se cheamă.

    Ceva sună suspect? Parcă ar fi o regulă pentru cum reacționează lumea, ce se întâmplă, cum și de ce. Când om trece noi printr-un viol, ca victime, vedem ulterior dacă le-am respectat, până atunci nu cred că ne putem permite să spunem “aici pute treaba” pentru că X n-a reacționat cum ne închipuim noi că ar trebui să reacționeze o femeie pe cale să fie violată.

      (Citează)

  26. mircea (primul)

    13/03/2015 la 6:53 AM

    N-am injurat,am fost doar sincer. Plus ca vorbeam la modu general. Dar asa sunt eu,omu pesterii. Imi bat femeia iar cand fac o pauza scriu pe bloguri comentarii defaimatoare….

      (Citează)

  27. nwradu: Ai poze cu ele?

    doar dezbracate

      (Citează)

  28. Libertate de exprimare am vrut, libertate de exprimare am avut. Vezi cazul Charlie in Fr.

      (Citează)

  29. “toate femeile sunt niște obiecte sexuale care în viață n-ar trebui să facă altceva decât să deschidă picioarele și să închidă gura.”

    Asa si este. Din pacate. Nu trebuie decat sa te uiti pe facebook ca sa te convingi.

      (Citează)

  30. Serios, e amuzant cum unii parca sunt autisti, nu vad si nu inteleg nimic din lumea in care traim.

    De cativa ani de zile, vreo 99 % dintre femei isi arata in fiecare zi pasarica pe internet in mii de poze, sau se pozeaza aproape goale, disperate sa le bage in seama vreunul bogat in genul lui Grey, si voi va faceti ca ploua, ca nu se intampla asta de fapt…. Societatea este de rahat din cauza celor care il ascund sub pres….

      (Citează)

  31. @alin: nu știu dacă ai sesizat, dar ești singurul care susține constant asta cu femeile, apoi te miri că alții nu văd și nu înțeleg.

      (Citează)

  32. Asta fiindca barbatilor le convine situatia, ca femeile le dau “bucurii” atat de usor ca in ziua de azi, si de aia nu zic nimic, stau linistiti ca porcii in cucuruz…

    Nu inteleg cum poti sa accepti atat de usor ca avem o generatie de analfabeti si panarame materialiste, carora nu le e rusine sa faca astfel de poze, uite aici sa vezi ca nu vorbesc aiurea-n tramvai. Asta este noua generatie. Daca pe astea vrei tu sa le respect… :

    https://www.google.ro/search?q=nud+facebook&es_sm=122&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=oIUFVbnBA8LzUqiNgjA&ved=0CAcQ_AUoAQ

      (Citează)

  33. Sunt barbati care nu pot avea femei decat cu forta si, uite-asa, apar violatorii de toate natiile care abuzeaza de la copii pana la femei batrane. Cazul taximetristului violator am vazut ca a facut mare valva. Ce-i drept nu inteleg ce atitudine masculina corecta adopti atunci cand abuzezi de o femeie beata care nu are discernamant si nu e constienta de ceea ce spune sau ce face. Sau cumva faptul ca e beata iti da dreptul sa o violezi?

      (Citează)

  34. @Andreea, dar lor cine le da dreptul sa pozeze nud, si totusi sa pretinda respect, desi este evident ca nu il merita ? Imi poti raspunde la asta ?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus