un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Difuzorul inteligent de la Sony

3 Mar 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

3 comentarii

Mi-a plăcut un difuzor pe bluetooth de la Sony, prezentat ca “smart speaker”. Are nu doar NFC pentru împerechere rapidă cu telefonul, dar îi poți da comenzi vocale, iar design-ul său seamănă cu un vechi ceas de birou (sau cu Jerry din desene animate).

Numit de Sony BSP60, difuzorul are acele două “urechi” din partea de sus care coboară și urcă singure, acționate de motoare, reacționând la comenzile tale. O lumină colorată iese de sub ele, oferind un plus de interactivitate.

Îi poți cere să-ți spună cum este vremea, ce ai în agenda zilei sau îi poți cere să-ți seteze o alarmă la o anumită oră, totul prin comenzi vocale în engleză, iar difuzorul răspunde. Întrucât are microfon și difuzoare, poate fi folosit și ca difuzor extern pentru telefon în timpul apelurilor și îmi închipui că poți asculta și muzică pe el (am uitat să întreb).

Faptul că ridică șî coboară acele urechi, plus ecranul discret, îl fac o prezentă plăcută pe birou sau un cadou chiar mișto.

mwc_sony_bsp60_speaker_01mwc_sony_bsp60_speaker_02
mwc_sony_bsp60_speaker_03mwc_sony_bsp60_speaker_04
smart-speaker-bsp60-your-personal-assistant-5f8d08fdab3957bd813c7ac7d50eeb61-940

Mă aflu la Mobile World Congress Barcelona la invitația Orange România și scriu direct de aici despre telefoanele, tabletele, gadgeturile și tehnologiile prezentate. Urmăriți toată activitatea mea acolo pe tag-ul MWC2015.

    3 comentarii

  1. Asta-i fratele lui rolly ;-)
    Nu m-ar mira sa aiba mai multe functii decat descrii tu mai sus…

      (Citează)

  2. Hopaaa… nici Radu n-a zis nimic de Vodafone că își trece abonații de date gratuit pe 4G.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus