un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cele mai scumpe vacanțe cumpărate de români

29 Mar 2015  ·

TURISM  ·

16 comentarii

În caz că vă întrebați care sunt cele mai scumpe vacanțe cumpărate de români, iată cu ce se laudă agenția Eturia (care se specializează pe vacanțe personalizate):

  1. 31.000 euro – circuit în SUA care a combinat Coasta de Vest și Coasta de Est (o familie cu 2 adulți și 2 copii, zboruri de linie la clasa business cu toate taxele incluse, hoteluri de 5 stele);
  2. 28.000 euro – circuit de o lună în Africa pentru 2 adulți (Namibia, Africa de Sud, Botswana, Zambia, Kenya, Tanzania și Uganda)
  3. 25.000 euro – circuit de 20 zile în Ecuador & Galapagos și Columbia (3 adulți, zboruri de linie la clasă economy cu toate taxele incluse, hoteluri de 4 stele).

Și mie mi se părea mult cât am dat anul trecut la Regnum Carya. Trebuie să câștig mai mulți bani!

În altă ordine de idei, însă, aici apare un paradox. Profilul cumpărătorului de vacanțe în locuri exotice este 30-50 de ani, câștig între 1000 și 3000 de euro pe lună; paradoxul este că astfel de vacanțe sunt mult mai mișto “la tinerețe”, când încă nu ai copii, să zicem (pentru că doi copii în plus la avion și hotel te ruinează, plus că zborul până în Asia sau America este lung, iar după toate această cheltuială măcar trebui să te asiguri că sunt capabili să și țină minte excursia respectivă – sau să nu vomite când pleci după balene), dar de obicei nu ți-o permiți decât după ce ai un venit mare.

Oh well. Înapoi la biletul meu ieftin spre Istanbul și planurile de a găsi un hotel cât mai convenabil.

azore_sao_miguel_23

 

    16 comentarii

  1. Toate la timpul lor.

      (Citează)

  2. CIne are bani poate sa mearga la vacante foarte scumpe. Dar cu mai mult decat 25.000 euro n-as merge la Africa deloc… sunt locuri mai frumoase si mai exotice.

      (Citează)

  3. In ciuda faptului ca am dat un maldar de bani la Regnum Carya anul trecut, eu am amintiri mai placute din Bruges de exemplu. It doesn’t need to be high-end to be amazing :)

      (Citează)

  4. Un round the world ticket te duce la 3-5k eur (ca tot facusei articol), durerea e la cazari.

      (Citează)

  5. Bai chiaburilor, de unde aveti voi atatea zeci de mii de euro de aruncat in vant ?!

      (Citează)

  6. Radu și eu gândeam ca tine și voiam cat mai mult lux pana am văzut răsăritul soarelui la 3000 de metri altitudine, la cort și cu o cana de cafea fierbinte.

      (Citează)

  7. #DNAseaude???

      (Citează)

  8. nu sunt sigur la asta cu “profilul cumpărătorului de vacanțe în locuri exotice este 30-50 de ani”, fac asta de cand aveam 27 de ani si o mare parte din oamenii intalniti pe meleagurile indepartate sunt tineri.
    nu costa o avere sa faci genul asta de excurstii. cam cu cat ati dat voi pt hotelul asta te descurcai (cu niste planning) sa faci 2 saptamani in Japonia.

      (Citează)

  9. 31k mi se pare decent la business si hotel de 5 stele pentru 5 persoane, banuiesc ca si masina inchiriata pentru 30 de zile 4 persoane. Au mers totusi la business nu la fist class. Dar sa dai 28k pentru 2 persoane o luna in Africa mi se pare cam mult, dar banuiesc ca ai nevoie de multi bodyguards. Apoi 8k de persoana pentru 20 de zile la economy si 4 stele in Ecuador si Columbia mi se pare mult. In America centrala neaparat trebuie sa mergi la hotel de 4 sau 5 si e undeva la 100 euro/usd pe noapte la cele locale si pe la 200$ la cele din lanturi internationale.
    Eu zic ca poti gasi dealuri mai bune decat la agentiile din romania daca stii ceva engleza si cauti online, un site pe care am gasit oferte bune skyscanner.com atat la bilete de avion si la cazare, mult sunt preturile de la kayak, expedia, orbitz.

      (Citează)

  10. Alex:
    CIne are bani poate sa mearga la vacante foarte scumpe. Dar cu mai mult decat 25.000 euro n-as merge la Africa deloc… sunt locuri mai frumoase si mai exotice.

    Cred că și Africa are frumusețea ei, un continent unic prin relief și faună. Dacă ar fi mai liniștit dpdv social s-ar amplifica și investițiile în el și turismul.

      (Citează)

  11. Boris:
    Un round the world ticket te duce la 3-5k eur (ca tot facusei articol), durerea e la cazari.

    Și nu numai, depinde ce vrei să faci la destinații. Poate au fost rezervări la restaurante scumpe, activități speciale (ghizi, iahturi, scuba, planoare) șamd.

    Am stat odată în Praga într-o cameră de 500 de euro pe noapte. Era mișto camera, micul dejun avea chestii bio, dar în afară de asta n-am beneficiat de alte servicii. Totuși, 20 de zile la astfel de hoteluri și deja s-au strâns 10.000 de euro.

      (Citează)

  12. gogu:
    Radu și eu gândeam ca tine și voiam cat mai mult lux pana am văzut răsăritul soarelui la 3000 de metri altitudine,la cort și cu o cana de cafea fierbinte.

    Sunt sigur că le poți face pe amândouă, fiecare are farmecul său și un resort de lux nu poate înlocui plăcerea muntelui, la o cabană singuratică.

      (Citează)

  13. stefan: nu costa o avere sa faci genul asta de excurstii. cam cu cat ati dat voi pt hotelul asta te descurcai (cu niste planning) sa faci 2 saptamani in Japonia.

    Suntem cazuri particulare, marea masă a oamenilor aleg alt genul de concedii la tinerețe.

      (Citează)

  14. dw: Dar sa dai 28k pentru 2 persoane o luna in Africa mi se pare cam mult, dar banuiesc ca ai nevoie de multi bodyguards. Apoi 8k de persoana pentru 20 de zile la economy si 4 stele in Ecuador si Columbia mi se pare mult. In America centrala neaparat trebuie sa mergi la hotel de 4 sau 5 si e undeva la 100 euro/usd pe noapte la cele locale si pe la 200$ la cele din lanturi internationale.

    Depinde ce-au făcut pe acolo, diverse închirieri, acces la spectacole șamd.

    Adică na, numai la Moulin Rouge în Paris dacă te duci cu 4 persoane și ai mai băgat 400 de euro la total. Cine știe ce-o mai fi prin lume.

      (Citează)

  15. nwradu: Suntem cazuri particulare, marea masă a oamenilor aleg alt genul de concedii la tinerețe.

    eu tocmai ti-am zis ca am intalnit tone de oameni tineri. si aproape peste tot pe unde am fost am gasit si destui romani de varsta noastra.

    pe langa oamenii care pleaca in grup, incarcati ca oile in autobuze si chartere (in general cei peste 40-50 de ani) sau in vacante scumpe cu ghid personal, hotel 5 stele, etc, exista si foarte multi care isi iau bagajele si pleaca pe cont propriu.

    si sunt chiar foarte multi. nu stiu cum sunt repertoriati in statistici, mai ales avand in vedere ca nu sunt target-ul agentiilor de turism, totul se face pe baza de contact direct si internet (tripadvisor, booking, kayak, etc)

      (Citează)

  16. @stefan da poti calatori mai ieftin dar ai nevoie de ceva efort sa cauti si sa compari pe acele site-uri dar sunt oameni care vor sa plateasca si sa primeasca tot de la bilet de avion, transfer, …… pentru el poate e mult mai ieftin sa platesca pe cineva sa se ocupe de asa ceva cand el poate sa isi faca munca lui.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus