un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am văzut stick-ul Orange TV la Mobile World Congress (în premieră)

4 Mar 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

Orange România a anunțat ieri noul stick Orange TV pe HDMI, prin care abonații serviciului Orange TV Go de pe tablete și telefoane pot vedea pe televizor filmele și canalele TV, prin streaming direct.

Eu am mers la standul Orange de la MWC Barcelona și l-am găsit acolo chiar pe inginerul ce-a dezvoltat stickul, care mi l-a arătat în detaliu.

Stick-ul are un design clasic, adică se înfige într-un port HDMI al televizorului și trebuie și alimentat tot de la televizor, dintr-un port USB, ca aproape orice stick de acest gen de pe piață. Odată înfipt în televizor, stickul se conectează la rețeaua wireless a casei (are și buton WPS) și deci la Internet.

orange_tv_stick_05

Telefonul sau tableta ta acționează doar ca o telecomandă. Îi spui stickului ce stream video să ruleze din cele disponibile în aplicația Orange TV Go, dar stickul preia datele direct de pe Internet, nu prin intermediul telefonului tău. Tu pornești un film și poți folosi telefonul pentru altceva, poți chiar să și pleci de acasă cu el în buzunar.

Un mare avantaj prin lansarea acestui stick este că-l poți lua cu tine în concedii sau deplasări și poți urmări pe un televizor de la fața locului programele tale preferate. Important este să fii utilizator al serviciului Orange TV Go, care practic este cheia de acces și pentru acest stick.

Dacă vrei, poți trimite din telefon către televizor și fișiere proprii, prin DLNA, precum fotografii sau muzică. Îmi spunea francezul că funcția este gândită pentru situațiile când vrei să arăți altora fotografii din telefon și deci n-au vrut să-l limiteze doar la ce este disponibil în aplicația Orange.

Interfața este simplă și rapidă. În aplicația Orange TV Go apare un buton nou, portocaliu, prin care poți comanda preluarea fluxului video pe televizor.

România este prima piață unde este introdus acest stick; inclusiv aici la Barcelona îl demonstrau folosind serviciul românesc de televiziune și canalele noastre TV. Prețuri nu știu, este posibil să fie oferit gratuit abonaților Orange TV, ca un bonus, dar nu am nici o confirmare în acest sens.

Mă aflu la Mobile World Congress Barcelona la invitația Orange România și scriu direct de aici despre telefoanele, tabletele, gadgeturile și tehnologiile prezentate. Urmăriți toată activitatea mea acolo pe tag-ul MWC2015.

    8 comentarii

  1. Bianu Gabriel

    04/03/2015 la 9:44 AM

    Stick-ul pare interesant, dar poate reda si continut full HD ?

      (Citează)

  2. din ce descrii tu aici e o “clona” de android tv cu o aplicatie de telefon in plus. nu-i asa mare dezvoltare. :)

    din proprie experienta iti spun ca nu e ok sa-l alimentezi din usb-ul televizorului, la fiecare stand by iti tai alimentarea catre stick.

    esti limitat la aplicatia lor sau e android si faci ce-ti trece prin cap?

      (Citează)

  3. Ce idiot is facute astea! Pe langa ca e lung, nu-l poti pune in spatele tv-ului si tre sa-l pui in lateral, mai iese si un cablu din el. Chromecastul e mult mai mic si tot se vede de porc cum iese din tv cu cablul ala.

      (Citează)

  4. Si care e diferenta fata de chromecast? :) In afara faptului ca scrie orange pe el?

      (Citează)

  5. Deci e un chromecast care redă content orange în loc de iutub. Era mișto dacă lăsau și suportul pt iutub, nu mai era nevoie de doua dongle-uri pt cei cu tv non-smart.

      (Citează)

  6. Nu era mai ușor să ofere suport pentru Chromecast din aplicația lor? Sau o aplicație pentru Smart TV? Sau pentru PS4/Xbox One?

      (Citează)

  7. Astia de la Orange au inventat apa calda. Si ca sa nu se friga in franta sau in alta parte s-au hotarat sa o incerce in Romania. Asa au facut si grecii/nemtii de la dolce/telekom cu sistemul de codare nds. L-au testat pe fraieri. Daca pica pica, daca nu il punem si in germania, italia, etc. Niste gunoaie sunt toti. Hotii hotilor!!!!
    Orange mai bine introduceau in grila trista de satelit canalele care se cer (HBO, etc) si un receptor de satelit ca lumea nu troaca aia. Ceva cu hdd intern si doua tunere. Uitati-va pe situl lor din franta sa vedeti ce aparate au. Aici au adus receptoarele scoase din franta/polonia, etc. Si se dau rotunzi ca sunt noi si performante. Asta sa faca daca vor sa faca ceva. Nu stikuri de rahat……

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus