un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Samsung European Forum: Internet of Things și BMW-ul conectat la ceas

16 Feb 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

2 comentarii

bmw_i3_08Lumea este pe cale să fie transformată de Internet of Things” și ceva legat de “posibilități infinite” au fost printre primele lucruri spuse de BK Yoon, președinte și CEO Samsung, în deschiderea European Forum. Este vorba, în principal, de confort, s-a mai spus, că la asta se reduce totul.

Știți deja ideile principale ale acestui concept larg Internet of Things: totul este conectat sau, mai bine spus, interconectat, accentul punându-se pe conectarea la net și controlul încrucișat pentru diverse dispozitive non-PC, de la ceasuri inteligente la un tracker de bagaje la mașina de spălat, autovehiculul din parcare, camera foto de la gât. Foarte bine, să fie wireless și bluetooth, iar poate între timp cineva se gândește și cum să facem baterii mai bune, fără de care IoT-ul va avea probleme.

Acum, la European Forum Samsung a prezentat diverse dispozitive ce capătă conectivitate la rețeaua de date, precum cuptorul sau mașina de spălat. Apoi au prezentat o integrare între noile BMW-uri i3 și i8, cele electrice, și ceasul Gear S, cel mai performant smartwatch al lor, Gear S fiind cel în care poți introduce o cartelă SIM pentru conectivitate directă la Internet.

BMW i3 electric: l-am condus!

Pe scurt, aplicația de ceas îți permite să faci de la distanță diverse lucruri cu noul tău BMW:

  • verifici autonomia mașinii, ca să știi încă din casă până unde poți ajunge cu ea.
  • vezi pe ceas dacă este încuiată, dacă geamurile sunt închise și farurile stinse.
  • pornești climatizarea din ceas, ca să se încălzească sau răcească din timp.
  • poți declanșa claxonul pentru a o găsi în parcare, iar ceasul îți poate detecta și poziția ta și te duce la mașină.
  • transferi datele unui contact către mașină și adresa respectivă se introduce direct în sistemul de navigație.

Toate bune și frumoase până aici. BMW-ul i3 este o mașină minunată, cu multă tehnologie de ultimă oră în ea, și o astfel de integrare cu un ceas inteligent îi confirmă statutul.

Din acest motiv toată această integrare trebuie privită ca o demonstrație de forță privind IoT-ul și ce se poate face prin interconectare avansată. Altfel, nu cred că vreun posesor de BMW i3 sau i8 ar purta ceas Gear S la mână, cu ecranul său mare și colorat și eventual cureaua de cauciuc, ci mai degrabă vreun Omega, poate chiar în jos spre Festina sau altceva din acel segment.

feat_samsung_iot

    2 comentarii

  1. Lumea se afla intradevar intr-o mare criza, nu economica, ci de idei noi, care intradevar sa schimbe in bine viata, sa nu o complice mai mult decat e acuma….

      (Citează)

  2. Foarte important sa ai si internet bun. Mie mi se pare foarte haios cum unele tari europene, cum este Anglia, care nu au nici macar acoperire la semnal ca sa nu mai vorbim despre net, vorbesc SFuri despre Internet of Things.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus