un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Să râdem de CFR: nu mai există trenuri Intercity

19 Feb 2015  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

Pentru a se numi tren intercity, un regulament european cere ca viteza medie de deplasare să fie de 60 km/h. Cum asta nu se întâmplă în România, trenurile respective nu mai pot fi numite Intercity. De multă vreme n-am mai auzit ceva atât de amuzant; uneori realitatea bate Times New Roman-ul.

Pentru a scoate maximum de umor din această fază, absolut toate site-urile ce preiau această știre folosesc aceeași formulare: “Motivele care au dus la această decizie a operatorului național de stat CFR Călători derivă tocmai din două cauze care țin de Bruxelles.”

Nu, aș spune că nu Bruxelles-ul este de vină, ci doar CFR-ul. La propriu au furat până când n-a mai rămas o companie.

sursa: EVZ.

    12 comentarii

  1. Nu stiu de ce am impresia ca CFR rade de noi…

      (Citează)

  2. Pai si daca nu veneau aia de la Bruxelles sa ii traga de maneca, tie iti vindeau in continuare tren intercity. Deci ce a fost mai intai, oul sau gaina?

      (Citează)

  3. Inca putin si-l vor inchide. A furat toata lumea. De la calatori (blatisti si cei care distrugeau vagoanele), angajati (se intampla sa te “certe” ca de ce iei bilet si nu-i dai lui ceva) si autoritati.

      (Citează)

  4. Pet bilet pe CFR: 41 de lei.
    Pret bilet acelasi traseu operator privat: 21 de lei.

    Tarana usoara CFR.

      (Citează)

  5. Eu zic ca noi toti suntem de vina, zic asta pentru ca ne-am schimbat ca natie, obiceiurile noastre includ acum mersul cu masina in vacante si alte asemenea lucrurir care au subrezit hegemonia feroviara de la noi din tara. Au scazut nr de caltori asa ca e normal sa fie asa cum e CFR-ul de astazi, atlfel nu s-ar fi intamplat. Nu?

      (Citează)

  6. Tim:
    Eu zic ca noi toti suntem de vina, zic asta pentru ca ne-am schimbat ca natie, obiceiurile noastre includ acum mersul cu masina in vacante si alte asemenea lucrurir care au subrezit hegemonia feroviara de la noi din tara. Au scazut nr de caltori asa ca e normal sa fie asa cum e CFR-ul de astazi, atlfel nu s-ar fi intamplat. Nu?

    Tim, mergi cu trenul si dupa ai vorbim. Daca se poate du-te si la toaleta sau ia si un bagaj cu tine. Poate si o ruda sau copil si dupa aia mai discutam. CFR este o bataie de joc pe banii calatorilor. Uita-te la operatorii privati; conditii super si pret la jumatate.
    Si atunci?

      (Citează)

  7. Poi merg si am mers cu trenul, daca avea profit baban aveau la cfr si alte conditii aproape de normal , de asta zic ce zic…

      (Citează)

  8. Asta a fost o mare vrajeala pentru a cere niste bani in plus pe bilet ca vezi domne e intercity

      (Citează)

  9. In principiu nu e durere mare la CFR, subventia pentru IR este mai mare decat pentru IC, iar pretul este mai mic => castiguri mai mari CFR

      (Citează)

  10. romania e un morman de fier vechi: fabrici in ruina, infrastructura cfr, daciile 1310… ghinion ca ne-am nascut aici, desi se putea si mai rau

      (Citează)

  11. Trenurile astea, data trecuta mi-a inchis unul usa in fata, trolerul mi-am pus pe scari, iar ala a vazut ca si eu vreau sa urc, si mi-a inchis usa…noroc ca au mai fost si altii, care m-au ajutat.Era pacat pentru trolere,era prima data cand le foloseam, le-am luat de la http://www.quick24.ro/ , poate vreti si voi.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus