un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Review Vodafone Smart Tab 4G, tabletă ieftină și bună cu 4G

19 Feb 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

14 comentarii

Am utilizat câteva zile o tabletă 4G vândută de Vodafone sub brand propriu, modelul Smart Tab 4G. A evoluat ceva zona tabletelor vândute de operatori, fiind acum disponibile modele mult mai atrăgătoare, precum acesta.

Specificații Vodafone Smart Tab 4G:

  • ecran de 8 inchi, rezoluție 1280 x 800 px, IPS
  • slot microSD și stocare internă 8 GB
  • chipset Qualcomm MSM8916, quad-core 1,2 GHz, memorie RAM 1 GB, video Adreno 306
  • cameră foto 5 Mpx, frontală 2 Mpx
  • 4G LTE max 150 Mbps down/50 Mbps upload, 3G max 42 Mbps down/11 Mbps upload, WiFi tip b/g/n, Bluetooth 4.0, microUSB 2.0, jack audio
  • folosește microSIM
  • Android 4.4.4
  • baterie 4060 mAh
  • dimensiuni 209 x 123 x 8 mm
  • greutate 330 grame

Preț: de la 0 euro cu conectare, preț integral 199 euro (aproximativ 900 lei) la Vodafone.

AMBALARE ȘI ACCESORII INCLUSE

Cutia este lungă și subțire și în culorile clasice Vodafone. Nu are ceva special inclus, doar cablul de date, adaptorul de priză și un mic ghid de utilizare.

vodafone_smart_tab_4g_01vodafone_smart_tab_4g_02

CONSTRUCTIE

Mie mi-a plăcut calitatea tabletei. Am apreciat în special rama subțire a ecranului pe partea frontală, astfel încât tableta pare finuță și bine finisată. Totul este negru pe față și integral acoperit cu sticlă.
vodafone_smart_tab_4g_03vodafone_smart_tab_4g_04

Partea din spate este cenușie. Probabil că termenul de marketing ar fi “dark metal” sau “batman grey”, noi i-am putea spune inclusiv clasicul “gri șobolan”. Ai camera sus, sigla Vodafone (tot gri) pe centru și un difuzor în partea de jos.

Mai interesante sunt lateralele. În dreapta ai butoanele On/Off și Volum, în stânga sub un căpăcel ai acces la slotul microSIM și la cel microSD. Jackul audio este sus, portul microUSB este jos. Nu mi-au plăcut butoanele, au cursa cam mică, dar asta nu-i o problemă serioasă.
vodafone_smart_tab_4g_05

vodafone_smart_tab_4g_06

vodafone_smart_tab_4g_07

vodafone_smart_tab_4g_08

vodafone_smart_tab_4g_09

Pe ansamblu, tableta pare foarte bine făcută și bine închegată, iar faptul că are doar 8 mm grosime este un avantaj pentru aspectul ei și modul în care o simți în mână. Eu nu-i pot reproșa nimic la calitatea materialelor, ecranul are o ramă subțire care te surprinde de la o tabletă ieftină, iar singuru lucru negativ ar fi că obiectivul camerei foto este un pic în relief, iPhone 6-style, și s-ar putea zgâria.

HARDWARE ȘI PERFORMANȚĂ

Ca să încep cu ecranul, care mi se pare cea mai importantă componentă a unei tablete, acestea este mai mult decât satisfăcător pentru prețul tabletei. Nu-i nimic de reproșat la acest capitol, este luminos, este IPS, culorile sunt plăcute.
vodafone_smart_tab_4g_10
De fapt, nu prea ai ce reproșa la nici un capitol. Acum să nu credeți că este o tabletă extraordinară; costă până în 600 de lei, face cu prisosință această sumă, dar să nu o comparați cu una de 2000 de lei.

Compromisul pentru a obține prețul scăzut se vede imediat la procesor, care este o soluție mai ieftină de la Qualcomm. În teste nu excelează, obținând aproape 20.000 de puncte în AnTuTu v5.5. Rezultatul înseamnă că vei rula cam orice aplicație Android fără probleme, te vei putea și juca ceva lejer, dar memoria RAM de doar 1 GB limitează tableta. Rezultatele sunt însă asemănătoare cu ceea ce se găsește în gama de preț 500-800 lei cu 4G.

În rest nu sunt multe de spus. Nu excelează, dar nici nu te dezamăgește la sunet, conectivitatea este bună, nu am avut probleme cu semnalul wireless, ba chiar am descoperit ca surpriză plăcută prezența unui emițător IR care transformă tableta într-o telecomandă universală.

Pe partea de 4G, am obținut în zona Eroilor aproape 84 Mbps download și 44 Mbps upload pe Speedtest, un rezultat foarte bun.
interfata_vodafone_smart_tab_4g_24interfata_vodafone_smart_tab_4g_23

Stocarea internă de 8 GB este ocupată și cu sistemul de operare, deci ție îți rămân cam 5 GB disponibil. Noroc că suportă card microSD pentru extinderea memoriei.
interfata_vodafone_smart_tab_4g_01

INTERFAȚĂ

Interfața este Android-ul clasic, cu câteva programe adăugate de Vodafone. Sunt vreo 7 la număr și mă așteptam să fie mai multe, pentru că Vodafone promovează diverse aplicații utile, chiar foarte populare. Le găsiți pe toate aici și vă recomand Auto.ro, Star Taxi, Transport Urban, Vodafone Cloud, Vodafone Protect, MyVodafone și Automarket.

Peel Smart Remote este softul de telecomandă universală. Știe deja tot felul de aparate de la diverși producători și te ajută să creezi imediat telecomanda universală.

Vodafone a inclus și explicații în română privind diverse funcții ale tabletei, așa că și cei mai neexperimentați în ale Android-ului ar putea înțelege chestiuni mai complexe precum widgeturi în ecranul de blocare sau transmiterea imaginilor către televizor.

CE E BINE

CE E RĂU

  • Ecran peste media gamei.
  • Carcasă destul de subțire.
  • Conectivitate 4G LTE la un preț fără conectare foarte bun.
  • Nimic crucial, doar mici detalii precum obiectivul foto un mic ieșit în afara carcasei sau butoanele greu de apăsat.

CONCLUZIE

Vodafone Smart Tab 4G este o tabletă bună în segmentul “cu 4G”, are un preț atrăgător, un ecran peste medie și o construcție de calitate, plus că are o carcasă destul de subțire. Dacă sunteți clienți Vodafone și vreți o tabletă ieftină, este o soluție foarte bună, mai ales că probabil vă puteți negocia un al doilea SIM de date pe abonamentul vostru principal. Dacă nu sunteți clienți, o puteți lua chiar și gratuit împreună cu diverse soluții de conectare.

Preț: de la 0 euro cu conectare, preț integral 199 euro (aproximativ 900 lei) la Vodafone.

    14 comentarii

  1. Nu te-ai saturat de “review”-uri la chinezarii?

      (Citează)

  2. pe baza de performanta, placa video fiind un andrero 306 trage in jos tableta.. trebuia un 320 si era perfect, iar acel 1gb ram, chiar e de ras, suntem in 2015, puteau lejer sa puna un 2gb ram sau macar 1,5gb ram

      (Citează)

  3. Foarte bună, mai ales la prețul fără abonament (199 euro = 900 lei). La prețul ăsta ai alternative mai bune.

      (Citează)

  4. 1. Felicitari pentru review!

    2. Poti sa faci review si la tableta Vonino Sirius qs 8 inci, de la Orange ??

      (Citează)

  5. LE: deja ai facut review si la Vonino Sirius qs 8 inci, cum se compara cele 2 ?

      (Citează)

  6. Toni:
    LE: deja ai facut review si la Vonino Sirius qs 8 inci,cum se compara cele 2 ?

    Dacă e cea de aici https://www.nwradu.ro/2014/06/review-vonino-sirius-qs-tableta-3g-cu-pret-atractiv/
    nu mai țin minte așa bine.

    Cea Vodafone este mai nouă, mai modernă, are 4G, are rezoluția un pic mai bună.

      (Citează)

  7. cristi:
    Nu te-ai saturat de “review”-uri la chinezarii?

    La ce alte chinezării am făcut review? De obicei mă feresc de modelele ieftine tocmai pentru că nu am prea multe de spus despre ele, dar cele de la operatori sunt foarte căutate.

      (Citează)

  8. Are port IR pentru Smart Remote sau e doar pentru Smart TV-uri ?

      (Citează)

  9. Radu, citez:
    “Preț: de la 0 euro cu conectare, preț integral 199 euro (aproximativ 900 lei)”

    “Acum să nu credeți că este o tabletă extraordinară; costă până în 600 de lei, face cu prisosință această sumă.” banuiesc ca e o eroare de scriere cei 600 lei si trebuia sa fie de fapt 900 ?

    Dar totusi cum se explica faptul ca: “Rezultatele sunt însă asemănătoare cu ceea ce se găsește în gama de preț 500-800 lei cu 4G.”

      (Citează)

  10. Cam vechi android-ul pe el

      (Citează)

  11. @Om bun, cred ca la o citire superficiala a review-ului oricine poate sesiza inadvertentele amintite de tine. Produsul prezentat este destul de slab, fireste, dar Radu avea dreptate cand spunea ca blogul nu se poate sustine singur. Revin cu observatia ca titlul articolului putea avea in coada (P). Si cu speranta ca vor urma si review-uri ale unor produse de top, asa cum ne-a obisnuit Radu. :)

      (Citează)

  12. 200 de Euro? Cred ca e cam prea scumpa, fara abonament. Dar e doar o tactica sa para ca iti dau ceva cand te fraieresc sa o cumperi cu abonament.

      (Citează)

  13. Pare destul de performanta, dar nu as cumpara-o totusi pentru ca este un produs vodafone, am avut pana acum 2 telefoane vodafone si dupa cateva luni s-au stricat.. deci nu am asa incredere in produsele lor

      (Citează)

  14. Bianu Gabriel

    23/02/2015 la 1:37 PM

    Scopul este sa o cumperi la abonament, numai ca e prea scumpa in comapartie cu ce putem gasi pe piata.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus