un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Divizia de imobiliare a IKEA a început construcțiile la Timpuri Noi

27 Feb 2015  ·

GÂNDURI  ·

16 comentarii

Din păcate nu un magazin IKEA, după cum poate ați crede (nici n-ar fi loc pentru unul în vreun oraș de-al nostru), ci clădiri de birouri.

Terenul fostei fabrici Timpuri Noi este imens (53.000 mp) și cele două clădiri (2S + P + Mz + 10E și 2S + P + Mz + 6E) vor ocupa doar o parte a acestuia. Am înțeles că pe termen lung vor să facă aici și ansambluri rezidențiale, nu doar clădiri de birouri. Ar merge și niște vile scumpe, dar probabil că obții profit mult mai mare de pe urma unor blocuri, dacă ai banii necesari pentru a le construi. Doamne-ajută, poate și un fast-food, că nu-i nimic în zonă.

Vor arăta așa:
ikea_timpuri_noi_4ikea_timpuri_noi_3
ikea_timpuri_noi_2ikea_timpuri_noi_1

Momentan arată așa:
2015-02-020

Ne vedem peste doi ani. Vastint, beneficiarul proiectului, este noul nume al diviziei de proprietăți imobiliare a grupului IKEA. Proiectantul fațadei este Aluplan Design, o firmă care în mod evident nu și-a citit niciodată numele invers înainte de a-l înregistra

    16 comentarii

  1. :)) Primul lucru care mi-a venit in cap cand am citit Aluplan.

      (Citează)

  2. Din pacate doar 10 etaje… terenul de langa Dambovita este cel mai potrivit pentru cladiri inalte. Initial se vorbea despre 22 etaje / 120 metri.

      (Citează)

  3. Arata cam comuniste acele cladiri, mergea si un IKEA acolo , aveau spatiu , mutau parcarea pe 2 etaje in subteran, probabil ca nu au vrut sa se canibalizeze intre ei si se multumesc doar cu lumea care merge in Baneasa. Personal cred ca mergea un magazin si in oras si ar fi atras si lumea care nu are masina… .

      (Citează)

  4. mircea (primul)

    27/02/2015 la 2:52 PM

    Ce pm sa faci in ikea in oras? Si-asa in baneasa 90% din oameni se duc sa caste gura sau sa manance. Si pentru asta, aglomereaza tot

      (Citează)

  5. Exact! Trebuia sa tranteasca o hala capitalista in mijlocul orasului. Ce atatea cladiri comuniste si vegetatie, cine are nevoie de ele?

    L!nuX:
    Arata cam comuniste acele cladiri, mergea si un IKEA acolo , aveau spatiu , mutau parcarea pe 2 etaje in subteran, probabil ca nu au vrut sa se canibalizeze intre ei si se multumesc doar cu lumea care merge in Baneasa. Personal cred ca mergea un magazin si in oras si ar fi atras si lumea care nu are masina… .

      (Citează)

  6. In sfarsit cladiri de birouri in oras (si nu pe camp), cu acces ok la mijloacele de transport!

      (Citează)

  7. Cel puțin în randare arată a fi … U.râ.te.

      (Citează)

  8. speedy.gonzales

    27/02/2015 la 6:10 PM

    mie si in imaginile randate mi se par urate cladirile, dar in realitate !
    o sa le faca si pe astea pana in strada, o sa parcheze lumea pe trotuar si in fata cladirilor si o sa blocheze traficul in zona.

      (Citează)

  9. bogdan c.:
    In sfarsit cladiri de birouri in oras (si nu pe camp), cu acces ok la mijloacele de transport!

    Serios? Tu stii doar cladirile de birouri din Pipera ?
    1.Victoriei + Buzesti – plin de cladiri de birouri. Sa mai zic de acces catre transport?
    2.Aviatiei : metrou la 2 pasi de toate cladirile alea de acolo
    3:Apaca/Afi: ca la Victoriei, are rost sa vorbim de transport in zona aia?

      (Citează)

  10. Clădirile arată ca sediile Romtelecom vechi.

    IKEA în oraș n-ar merge niciodată, este nevoie de parcare de 3 ori mai mare decât magazinul, plus acces pentru TIR-urile de marfă, plus că ar fi traficul mereu blocat.

      (Citează)

  11. Off, si eu care speram la un Auchan mare mare sa fie langa casa, sa merg pe jos pana la el, sau un mall ca tot rasar ca ciupercile, cu cinematograf inclus.

    Bine, nici asa nu-i rau, poate poate am noroc si-si muta angajatorul birourile aici, sa vin pe jos la munca :D

      (Citează)

  12. Ai o fixatie cu fast-food-ul. Acum un an vroiai un Mc la Tineretului in conditiile in care ai unul la Brancoveanu si unul la Unirii.

      (Citează)

  13. E bine. Ikea e Suedeza, deci de aia li se par la toti comuniste. De fapt forma urmeaza functiei, si in Suedia e socialismul in floare :) Bine ca nu sunt alti dezvoltatori care construiesc cu banii bancii si pe urma dau faliment. Ma gandesc ca totusi astia de la Ikea vor fi mai inteligenti si gandesc pe termen lung, nu sa scoata doar un profit rapid. As fi curios la ce pret/mp vor fi apartamentele de acolo.

      (Citează)

  14. mircea (primul):
    Ce pm sa faci in ikea in oras? Si-asa in baneasa 90% din oameni se duc sa caste gura sau sa manance. Si pentru asta, aglomereaza tot

    Daca nu ma inseala memoria, cei care au cascat gura in restaurantul ala din Ikea au lasat in 2013… 7,5 MILIOANE de Euro. A fost restaurantul cu cele mai mari incasari din RO. SI se pare ca in 2014 au incasat mai mult.
    Aglomeratie din asta sa tot fie!

    Cat despre Alupan… in mod sigur si-au citit numele!
    Eu sunt curios cum au facut proiectul?
    De la stanga la dreapta sau invers :)

      (Citează)

  15. mircea (primul)

    01/03/2015 la 9:53 AM

    Aha, e misto ca intr-un magazin de mobila cum e ikea principala sursa de venit e restaurantu care vinde 3 chiftele si somon din conserva. Daca te duci la ikea doar sa mananci chiftele si sa aglomerezi aiurea un magazin, tu in general neavand o chiftea in burta, stai in pzm acasa.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus