un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Îmi plac reducerile de iarnă

21 Jan 2015  ·

GÂNDURI  ·

22 comentarii

Cândva anul trecut ne-am decis să cumpărăm haine doar când sunt perioadele de reducere (de “soldare”, cum le zice legea), ca măcar să prindem niște oferte bune. Dacă este nevoie de ceva urgent, luăm pe loc, dar pentru chestii de reîmprospătat garderoba putem aștepta aceste reduceri.

Soldarea e stabilită prin lege și începe cam pe 15 ianuarie. Mai este o altă perioadă în vară. Majoritatea magazinelor trag tare cu reduceri promoționale în perioada 3-14 ianuarie și multă lume crede că aceea este lichidarea de stoc finală, dar după 15 ianuarie încep alte reduceri, de obicei mai mari. Sigur, există șansa să nu mai găsești nimic care să-ți placă sau să găsești numai mărimi XS și XL, dar e un risc pe care-l accept.

Anul acesta a mers bine. Am vrut să merg în AFI chiar pe 15 ianuarie, să prind marfa la raft, dar n-am avut timp. Am ajuns pe 18 ianuarie; a fost bine. Ne-am luat:

  • două perechi de blugi de la Reserved (vreo 70 de lei față de uzualul 120 de lei).
  • o curea și diverse altele de la H&M.
  • o poșetă Massimo Dutti.
  • o vestă de la Marks & Spencer (magazinul din AFI se închide luna aceasta, apropo, rămân doar cele din Băneasa Shopping City și Sun Plaza).
  • două pulovere tot de la M&S.
  • o curea Desigual.

Apoi am ajuns acasă și am cumpărat cizme Clarks de la Fashion Days și ghete de la Zara online. Și apoi a avut Elefant o campanie mișto de tot de reduceri, de unde am luat un ceas Thomas Earnshaw de aur, cu mecanismul vizibil, plus un bax de parfumuri pentru toată familia și rudele lor și alți oameni, să le dăm cadou în diverse momente ale anului viitor.

Nu știu câți bani am economisit, dar un 30% tot e acolo. Zara, M.D., M&S, Desigual și Reserved au prețuri constante cam tot anul, așa că reducerile sunt binevenite. La parfumuri este aceeași situație, în magazinele de profil nu se fac reduceri, iar cele livrate de Elefant sunt foarte bune și au avut chiar și peste 50% reducere (revin cu detalii privind întreaga operațiune).

Altfel spus, țineți-vă banii și cumpărați când sunt reduceri chiar și pentru diverse aniversări ce au loc mai târziu în an, ieșiți în câștig.

    22 comentarii

  1. Nu stiu daca ai economisit ceva. Cel mai probabil ai cumparat mai ieftin decat a fost la vanzare vreodata dar ai cumparat mai mult. In final se poate spune ca ai mai multe lucruri de aceasi bani dar nu stim in ce masura erau chiar nevoi

      (Citează)

  2. Care este acel ceas Thomas Earnshaw de aur, cu mecanismul vizibil? Modelul ma intereseaza. Mersi

      (Citează)

  3. http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtopic.php?f=4&t=23893

    Thomas Earnshaw sunt ceasuri chinezești, prost calitative.

      (Citează)

  4. Legat de ceas, nu era mai frumos dacă avea carcasa negru mat?

      (Citează)

  5. Legat de frumos, nu era o notiune subiectiva?

      (Citează)

  6. Consumerism

      (Citează)

  7. reduceri…reduceri, dar in primul rand de unde bani ca sa achizitionez produse la reducere:))))

      (Citează)

  8. Nu mai inteleg nimic. Credeam ca Radu isi aranjeaza casa. E bine ca din restul de la hota a mai ramas ceva maruntis pt niste parfumuri.

      (Citează)

  9. Daca cheltui nu inseamna ca ai facut economie :D Economia se face doar multiplicand banii, nu imputinandu-i :D

      (Citează)

  10. Eu nu mai am loc in dressing si ma imbrac cu cateva bluze si 3 perechi de pantaloni. La pantofi la fel, zeci de perechi si port 3 sau 4. Cred ca ma voi indrepta spre minimalism, deja devine ridicola treaba.

      (Citează)

  11. gogu:
    Eu nu mai am loc in dressing si ma imbrac cu cateva bluze si 3 perechi de pantaloni. La pantofi la fel, zeci de perechi si port 3 sau 4. Cred ca ma voi indrepta spre minimalism, deja devine ridicola treaba.

    gogu sau goguta?

      (Citează)

  12. Concluzia: 2014 a fost un an productiv :)

      (Citează)

  13. alex: gogu sau goguta?

    Don, t hate me cause I m beautiful

      (Citează)

  14. Nu ai economisit 30%, ai cheltuit 70%.

      (Citează)

  15. Legat de ceas, eu mi-am comandat de pe watchshop uk , pui ochiu pe ce iti place si gasesti super reduceri+ diverse coduri de voucher. Decat sa iei o chinezarie ‘ de aur ‘ mai bine iei unu din inox facut la mama lui pe care il lasi mostenire. Am un seiko kinetic care are 7 ani luat de la ei, merge ca in prima zi. Un citizen de 5 ani la fel. Toate cu garantie internationala.
    Si nu menajez ceasurile deloc si nici nu au costat mii de euro.

    Spun asta pentru ca cred ca iti permiti ceasuri mai scumpe iar gama si.profesionalismu alora nu cred ca are egal in romania…deci ai ce alege :)) dar sa il.porti sanatos la urma urmei fiecare ia ce ii place

      (Citează)

  16. Jimmy:
    Legat de ceas, eu mi-am comandat de pe watchshop uk , pui ochiu pe ce iti place si gasesti super reduceri+ diverse coduri de voucher. Decat sa iei o chinezarie ‘ de aur ‘ mai bine iei unu din inox facut la mama lui pe care il lasi mostenire. Am un seiko kinetic care are 7 ani luat de la ei, merge ca in prima zi. Un citizen de 5 ani la fel. Toate cu garantie internationala.
    Si nu menajez ceasurile deloc si nici nu au costat mii de euro.

    Spun asta pentru ca credca iti permiti ceasuri mai scumpe iar gama si.profesionalismu alora nu cred ca are egal in romania…deci ai ce alege :)) dar sa il.porti sanatos la urma urmei fiecare ia ce ii place

    daca n-au costat mii de euro ….mostenirile sentimentale nu prea se poarta la noi :))

      (Citează)

  17. pai stai, si tu ti-ai luat ceva?

      (Citează)

  18. add:
    pai stai, si tu ti-ai luat ceva?

    Majoritatea sunt pentru mine :P

      (Citează)

  19. add:
    pai stai, si tu ti-ai luat ceva?

    Geanta :))

      (Citează)

  20. Frate, dar toti au ceva de comentat. Ca ai aruncat banii, ca mai bine ii economiseai, ca ceasul e chinezarie….

      (Citează)

  21. Radu, spune-ne ce stii despre ceasurile Thomas Earnshaw..am vazut si eu reducerile de pe elefant.ro, dar nu m-am bagat. As fi vrut un Timex, ca Swatch-ul din 2001 nu prea mai merge.

      (Citează)

  22. Mi-am luat si eu un ceas de pe elefant.ro, pretul e bun pentru un automatic, pretul intreg evident ca nu ar fi meritat.

    Important la un ceas e design-ul, sa-ti placa cum arata, nu ma incanta deloc ideea de a avea un ceas de firma atata timp cat aspectul lasa de dorit, daca va rezista cativa ani e perfect.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus