un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Heroes 3, varianta refăcută, dezamăgește

31 Jan 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

11 comentarii

Heroes of Might and Magic 3 este unul dintre cele mai bune jocuri făcute vreodată, mai ales după expansion-ul ce adăuga încă o rasă și, la fel de important, generator de hărți. Am petrecut sute de ore jucându-l la niște prieteni acasă, pe vremea aceea calculatorul meu nepermițându-mi să-l rulez.

Heroes of Might and Magic 3, ediția HD remastered, pare a fi un eșec dacă mă iau după review-urile de pe Steam și cel al lui Dorin Lazăr. Conține doar jocul original, fără expansion-urile Armageddon’s Blade sau Shadow of Death, grafica nu este suficient îmbunătățită, se reclamă diverse buguri mari care doar țipă a “insuficient testat”.

Prin urmare, sfatul meu este să evitați ediția modernă de PC. Pentru 9 euro puteți lua de pe Good Old Games clasicul Heroes 3 și cu toate expansion-urile, descărcare online fără DRM, rulează pe Windows 7 și 8 (zic ei).

Pentru 44 de lei, puteți încerca Heroes 3 pentru Android, proaspăt lansat. Are aceleași probleme, lipsesc expansion-urile și generatorul de hărți, are alte buguri, dar măcar este pe tablete. Alternativ ați putea să mai așteptați vreo două luni pentru niște update-uri care să rezolve problemele. Nu știu însă dacă funcționează fără acces la net la pornire, pentru verificarea jocului.

    11 comentarii

  1. cica nu au putut reface expansion pack-urile pentru ca au pierdut codul original :))

      (Citează)

  2. Bobby:
    cica nu au putut reface expansion pack-urile pentru ca au pierdut codul original :))

    Cum sa zici asa ceva …… /mega facepalm

      (Citează)

  3. Bobby:
    cica nu au putut reface expansion pack-urile pentru ca au pierdut codul original :))

    E o problema reala chestia asta si nu e de ras (bine, poate e atunci cand lansezi asa remake lame), dar si cu Homeworld s-a intamplat asta si a trebuit sa apeleze la fosti developeri si la comunitate pt reintregirea lui.

      (Citează)

  4. Paul Cioanca: E o problema reala chestia asta si nu e de ras (bine, poate e atunci cand lansezi asa remake lame), dar si cu Homeworld s-a intamplat asta si a trebuit sa apeleze la fosti developeri si la comunitate pt reintregirea lui.

    Pai si comunitatea care a facut Wake of Gods, de exemplu, pe ce a lucrat? Bine ca gearbox au putut, in vreme ce ubisoft isi bate joc de clienti in continuare

      (Citează)

  5. Pozilla: Pai si comunitatea care a facut Wake of Gods, de exemplu, pe ce a lucrat?Bine ca gearbox au putut, in vreme ce ubisoft isi bate joc de clienti in continuare

    Nu stiu nimic de situatia exacta privitoare la resursele din HOMM3. Eu incercam doar sa arat ca nu e intotdeauna de ras o situatie de genul.

    De multe ori se pierde codul sau diverse resurse care au legatura cu jocul atunci cand se schimba compania care detina proprietatea intelectuala. 3DO a dat faliment in 2003, moment in care alti publisheri au cumparat drepturile pentru jocurile pe care le-au publicat in trecut cei de la 3DO. Ubisoft s-a ales cu seria HOMM.

    La fel, THQ a dat faliment in 2013, moment in care Gearbox a cumparat proprietatea intelectuala a Homeworld.

      (Citează)

  6. Se știa de la bun început c-o să fie doar Restoration of Erathia din motiv de cod pierdut pentru expansion packs.

    Personal l-am luat pentru tabletă, iar controlul în luptă e un pic enervant: mi s-a întîmplat de multe ori să mut trupele lîngă adversar în loc să-l atac.

      (Citează)

  7. Oooo, Heroes 3 da a fost un joc extrem de reusit. Multe, foarte multi nopti am pierdut in retea cu el. Dar ajunsese limitat datorita unor stragetii mult prea avantajoase.

    Adela la Castle – jucai diplomatie si plecai dupa a doua saptamana cu cavalerii neaupgradati si ajungeai sa ti le alature enorm de multe trupe.

    Thant la Necropolis – Cea mai puternica strategie jucand necromancie ajungand sa ai enorm de multi scheletroni in batalia finala.

    Sir Mullich la Castle ca alerga extrem de mult pe harta.

    Kyrre la Rampart avand specialitate logistica.

    Gunnar la Dungeon avand logistica alerga pe toata harta.

    In esenta daca jucai cu Adela, Thant, Sir Mullich, Kyrre sau Gunnar impotriva oricarui alt erou erai castigator.
    Chiar daca jucai random si aveai “norocul” de a pica Inferno impotriva Castle sau Dungeon tot nu prea ai aveai mari sanse.

    Chiar asa cineva doritor de a mai juca cateva partide?:D

    Hmmm de batranul Quake 2 nu mai aminteste nimeni nimic?:P

      (Citează)

  8. CB: Chiar asa cineva doritor de a mai juca cateva partide?:D

    Hmmm de batranul Quake 2 nu mai aminteste nimeni nimic?:P

    Eu m-as baga la un AOE2. Poate sa fie si AOE2Q. Daca il mai gaseste careva, nici nu cred ca ruleaza pe windows7.

      (Citează)

  9. Mai bine joci King’s bounty.
    Pentru Quake 2 exista varianta HD realizată de ruși.

      (Citează)

  10. Merge pe Win 8 fara probleme :), si nu ca zic ei, ci testat :P

      (Citează)

  11. am cumparat jocul si nu am random maps generator !
    sunt total dezamagit !

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus