un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cele mai utilizate camere foto

22 Jan 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

Flickr nu mai este ce-a fost cândva, dar atrage în continuare fotografiile multor oameni și deci datele statistice despre camerele foto utilizate sunt o sursă bună de informare.

Flickr a arătat recent evoluția camerelor foto în perioada ianuarie 2013 – decembrie 2014, concluziile fiind trase din fotografiile uploadate pe site-ul lor.

Iată clasamentul general al mărcilor. Observați creșterea imensă Samsung din 2014. Apple a ajuns pe locul 2, după Canon, Nikon este pe trei, Samsung și Sony pe 4 și 5. Culmea este că toate cinci brandurile au crescut în cotă, ceea ce înseamnă că altele au scăzut masiv. Cele mai populare patru camere de pe Flickr sunt telefoane Apple.
flickr_branduri

La capitolul telefoane Apple câștigă tot. Primele 5 poziții în aparțin, la fel și a 6-a și a 7-a. Mai sunt în top Galaxy S3 și S5 și HTC One.
flickr_telefoane

La capitolul mirrorless domină Sony, așa cum este și cazul. Observați că Sony, Panasonic, Olympus și Fuji împart topul, iar Samsung este prea mic pentru a apărea în grafic, deși au investit mult în aparatele lor mirrorless.
flickr_mirrorless

Top 10 camere mirrorless arată un alt fenomen interesant: camerele scumpe, high-end, sunt foarte populare. Olympus E-M5 este pe primul loc, un mirrorless excelent, pe locul doi intră direct Sony A7, un mirrorless full-frame, apoi avem seriile NEX-6 și NEX-5. Chiar și noul a6000 a intrat în top.

Pentru DSLR-uri puteți să vă uitați direct în articolul de pe Flickr, în caz că vă interesează ce modele anume sunt des utilizate.

    5 comentarii

  1. Să înțeleg că Nikon stă atât de prost la capitolul camere foto mirroless încât nici măcar nu e în top 5 sau prețul lor e factorul care l-a scos din acest top?

      (Citează)

    • Au modele inferioare celorlalți. Le-au făcut doar ca să se cheme că sunt și în piața mirrorless și să învețe din ele. Canon a făcut la fel cu EOS M.

        (Citează)

  2. Cele mai bune mirrorless-uri le face Oympus, degeaba zici tu altceva. Canon a vrut sa rupa gura, dar si-a rupt gitul cu mizeria aia de EOS M.
    Faptul ca aifonul domina piata arata ca pe flickr stau mai mult americanii…

      (Citează)

  3. cred ca apple domina din cauza ca au putine modele, dar care se vand foarte bine

      (Citează)

  4. flickr… nu e relevant pentru romania

    Daca vrei rezultate reale (la nivel global) de image sharing foloseste statistici de imgur sau instagram

    Daca vrei rezultate reale (din Romania) la camerele anilor trecuti… foloseste statisticile vanzarilor emag sau f64

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus