un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce să vizitezi în 2015: Liverpool între 24 și 26 mai

2 Jan 2015  ·

TURISM  ·

3 comentarii

Rețineți aceste coordonate spațio-temporale: Liverpool, 24-26 mai 2015. Adăugați-le la lista de locuri de vizitat în acest nou an.

Ideea este următoarea: compania Cunard împlinește 175 de ani de la înființare. Cunard este un gigant al transportului maritim cu o istorie foarte bogată și interesantă (de exemplu Lusitania le aparținea), iar acum operează și trei dintre cele mai mari nave de croazieră din lume, Queen Elizabeth, Queen Victoria și Queen Mary 2.

Între 24-26 mai 2015 aceste trei vapoare vor fi prezente în Liverpool pentru aniversarea companiei, eveniment cunoscut ca Royal Rendezvous. Eu am văzut cândva Queen Elizabeth și este o priveliște impresionantă, un vapor foarte lung și înalt lângă care te simți ca o furnică. Să vezi unul dintre ele este ceva ce vei ține minte (iar QM2 este cu 50% mai mare decât cel văzut de mine), dar să le vezi pe toate trei la un loc, intrând pe Mersey, este un spectacol pe cinste.
cunard_1cunard_2
cunard_3cunard_4
queen_elizabeth

Dincolo de venirea celor trei “regine” în Liverpool, oraÈ™ul este foarte frumos È™i trebuie vizitat cândva, aÈ™a că mai bine o faceÈ›i cu această ocazie. Am fost în Liverpool, au multe clădiri impunătoare, catedrale mari (inclusiv una prea modernă, aÈ™ spune eu), te poÈ›i plimba pe lângă râul Mersey È™i să afli mai multe despre istoria oraÈ™ului (un punct principal de plecare către SUA È™i un centru al comerÈ›ului maritim britanic).

După ce termini cu oraÈ™ul în sine, poÈ›i trece la al doilea lucru pentru care este faimos Liverpool – oraÈ™ul de unde a pornit trupa Beatles. PoÈ›i vedea The Cavern, localul unde au cântat vreo doi ani, plus muzeul din zona Albert Docks È™i alte locuri importante pentru istoria lor.

    3 comentarii

  1. Super tare!

      (Citează)

  2. Superb!!!

      (Citează)

  3. Si Anfield Road, templul fotbalului englezesc :D Nu pot sa cred ca ai uitat sa mentionezi Anfield :p

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus