un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Vrei să tragi cu arma? Am tras cu Glock și revolver Colt la poligonul Tactical Shooting Range

15 Dec 2014  ·

EXPERIENȚE, GÂNDURI  ·

25 comentarii

După o lungă perioadă de pauză, am fost din nou la un poligon de tir și, spre surprinderea mea, am băgat 3 cartușe la centrul țintei, două la cercul nouă și două la opt. Am tras cu un Glock 17 și un revolver Colt King Cobra.

tactical_shooting_range_poligon_tir_10tactical_shooting_range_poligon_tir_06

Poligonul Tactical Shooting Range din strada Valea Cascadelor 21K este nou deschis, așa că veți găsi mai jos mai multe informații decât pe site-ul oficial shootingrange.ro.

Au 12 linii de tragere cu o lungime de 25 de metri (țintele sunt mobile, pot fi puse la orice distanță), program 12-22 și luni închis, iar tarifele sunt asemănătoare cu ale altor poligoane de tir din București: 50 de lei închirierea liniei pentru 30 de minute, 30 de lei închirierea armei, apoi plătești fiecare cartuș tras. Un 9 mm costă 2,4 lei (cu tot cu acciza statului), alte muniții au prețuri mai mari sau mai mici. Poți veni, desigur, cu propria ta armă și muniție, dacă ai.

Prețul include instructajul de rigoare, desigur, plus ochelarii de protecție și câștile. Dacă nu ai tras niciodată, te învață oamenii de acolo ce și cum să faci. Din experiența mea, 10-15 cartușe sunt suficiente pentru începători, după acest număr începe să-ți tremure mâna și ratezi mai mult.

M-am dus echipat cu “arma” mea, un GoPro.

Poligonul dispune și de un bar cu mese pentru cei ce vor să aștepte acolo (sau pentru team-building și evenimente corporate), iar printr-un geam gros vezi liniile de tragere.

V-am spus că am tras cu un pistol Glock 17 cu muniție 9 mm și cu un revolver Colt King Cobra (cel cu țeava de 10 cm, estimez eu) cu muniție .38 Special. Cele două arme sunt foarte diferite, Glock-ul are un recul mai mare și un sunet impunător (cel puțin pentru noi, novicii), iar revolverul este mai accesibil din acest punct de vedere, dar pentru mine s-a dovedit mai imprecis, probabil neadaptându-mă la lungimea lui și la priza în mână. Mai au și Glock 19 și cred că și alte arme disponibile pentru închiriere, așa că e loc de experimentat.

tactical_shooting_range_poligon_tir_05tactical_shooting_range_poligon_tir_08

Este greu de explicat cum se ajunge acolo și harta de pe site-ul oficial nu te lămurește foarte bine, dar adresa este Strada Valea Cascadelor 21K, în zona trecerii la nivel cu calea ferată, chiar în dreptul unui scuar de trecere peste șina de tramvai. Chiar acolo sunt două bariere, treci printre ele, ajung în spatele magazinelor de faianță/parchet de la stradă, faci stânga și mergi până vezi o ușă albă, modernă, în depozitele din dreapta. Parcare e pe acolo, dar să nu încurci rampele de încărcare din depozite.

    25 comentarii

  1. Scrie ceva pe usa sau dai la ghici?

      (Citează)

    • Urma să pună un banner, o firmă ceva. Oricum, acolo sunt doar depozite cu rampe mari de încărcare, o ușă nouă îți sare rapid în ochi.

        (Citează)

  2. Ok… si preturi?
    De tras cu arma am mai tras, dar… skeet. Adica arma de vantoare si talere.
    20 de cartuse faceau 60lei.

      (Citează)

    • Au 12 linii de tragere cu o lungime de 25 de metri (țintele sunt mobile, pot fi puse la orice distanță), program 12-22 și luni închis, iar tarifele sunt asemănătoare cu ale altor poligoane de tir din București: 50 de lei închirierea liniei pentru 30 de minute, 30 de lei închirierea armei, apoi plătești fiecare cartuș tras. Un 9 mm costă 2,4 lei (cu tot cu acciza statului), alte muniții au prețuri mai mari sau mai mici. Poți veni, desigur, cu propria ta armă și muniție, dacă ai.

        (Citează)

  3. La revolver, tintirea este mult mai usoara. Cel putin pentru mine. Atunci cand dai cocosul pe spate (cred ca ati vazut prin westernuri miscarea) se retrage si tragaciul iar cursa acestuia devine foarte scurta, Asta face ca sa nu ti se mute teava. Doar apesi vreo 2 mm si glontul pleaca din teava.

      (Citează)

  4. Si la cati metri ai avut tinta ? Rezultatul mi se pare spectaculos de bun.

      (Citează)

  5. Preturile sunt cam aceleasi peste tot, daca tragi de pe la 50 de cartuse in sus. Ultima oara am tras cu Glock-ul bagat intr-un kit cu p[at, al treliea punct de sprijin in fata garzii si sistem de ochire cu laser si a fost foarte cool. Revolverul cu care am incercat eu mi s-a parut prea greu pentru mine, era un Smith & Wesson, am uitat modelul.

      (Citează)

  6. Asta e Glock-ul cu kit cu pat de care zice @ipo:

    http://instagram.com/p/vLbDL1IT49/

      (Citează)

  7. Cu ala tragi la distanta mai mare. Noi am tras la vreo 20 de metri. Sau chiar 30. Si nu e chiar atat de usor nici cu laser la distanta aia.

      (Citează)

  8. Mi s-a parut cool sistemul hibrid, cu avantajele sistemelor de ochire si sprijinului suplimentar, ca la armele cu teava lunga, intr-un ambalaj compact si usor.

      (Citează)

  9. @nashu_mare: la ce poligon ai fost?

      (Citează)

  10. Congrats! Fii mai atent la trigger discipline cand te mai duci… In poza cu Colt degetul ala sta nașpa tare :)

    Si pentru cei care comentează, voi chiar nu cititi mai mult de titlu înainte de a comenta?

      (Citează)

  11. @Mihai

    La tunari. Dar sa nu stricam articolul omului!

      (Citează)

  12. Sa inteleg ca ai tras in tinta situata la distanta maxima de 25 m.

      (Citează)

  13. Faptul ca de pe site-ul lor nu afli prea multe este o bila neagra. Astepti clienti, inviti si oameni care sa iti faca reclama pe blogul lor, dar nu esti capabil sa ai un site 100% functional si fara greseli de scriere…
    Ochelarii, castile, tintele (exceptand cartusele) le inchiriezi separat sau sunt incluse in pret?

      (Citează)

  14. nwradu:
    @Mack: era descărcat, îl țineam mai neatent.

      (Citează)

  15. Da am vazut multi cunoscatori in ale armelor banuiesc ca esti unul dintre ei, oare o arma nu trebuie tratata tot timpul ca si cum ar fi incarcata? Cat despre preturi se poate si mai bine mai rasfoieste google.

      (Citează)

  16. Exista limita de varsta?

      (Citează)

    • Buletin obligatoriu Nu știu dacă se cer și 18 ani împliniți, dar asta se poate afla la telefon. Noi am mers mereu acolo cu un telefon în prealabil pentru rezervare. În multe zile au teambuilding-uri sau competiții.

        (Citează)

  17. Am facut rezervare acum ceva vreme, m-am dus si nu i-am gasit…m-am invartit 40 minute si am plecat inapoi acasa ca m-am enervat.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus