un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Un an bun sper că duce la unul și mai bun

31 Dec 2014  ·

GÂNDURI  ·

18 comentarii

2014 a fost un an bun pentru mine, comparându-l desigur cu 2013. Am călătorit mai mult și am văzut locuri frumoase, am fost sănătos, lucrurile au mers bine, blogul a crescut. Am trăit bine; mai bine, de fapt, că loc de îmbunătățiri este mereu și, de altfel, cred că despre asta este viața.

Noi cu toții, aici în România, trăim cumva feriți de necazurile adevărate. Dacă întrebi pe stradă, probabil că majoritatea vor spune că 2014 a fost anul Campionatului Mondial de Fotbal și anul în care Iohannis a devenit președinte. Ne-am mai conversat despre autostrăzi lipsă, weekenduri pe litoral, aglomerația cruntă de pe DN1 de Sf Maria, Black Friday, ceva condamnări cu răsunet șamd, dar am făcut toate acestea aici, în incintă, vorba bancului.

Mă uitam pe colecția de fotografii 2014 Year in Pictures făcută de Boston Globe – The Big Picture, o activitate deja tradițională la final de an. Le puteți vedea aici – partea 1, partea 2 și partea 3.

Mai mult ca niciodată în anii de când le urmăresc fotografiile mi se pare că văd acolo numai tragedii. Mari. Lumea este un loc tot mai violent, mai instabil, tot mai cuprins de lupte violente, iar suprapopularea face ca orice dezastru să prindă proporții mult mai mari.

Până acum majoritatea fotografiilor de război veneau din Irak, Afganistan și Siria, dar anul acesta se adaugă conflicte majore în Gaza și Africa și desigur Ucraina, întâi prin criza din Crimeea și apoi prin luptele din zona separatistă. Adăugați aici pierderea a două avioane mari Malaysian Air, a unui feribot cu mulți pasageri în Coreea, terorism în multe țări, culminând cu uciderea a 135 de copii într-o școală din Pakistan (o știre care abia a fost menționată în România), calamități în diverse zone ale lumii și ceea ce pare o criză viitoare în SUA, cu prea mulți negri omorâți de poliție în circumstanțe dubioase și prea mulți polițiști omorâți în ambuscade.

Noi nu avem mari probleme. Adică avem probleme, dar prin comparație cu ce alte lucruri se întâmplă în lumea largă, noi trăim într-o bulă protectoare, luptându-ne doar cu mici curenți locali și fără a ne expune adevăratelor uragane din afara ei.

Când privesc lucrurile așa, este cu atât mai dezamăgitor că ne dezvoltăm atât de încet. Situația noastră specială ne-ar permite să urcăm rapid niște trepte. Privind lumea întreagă, este nevoie de cât mai multe țări puternice tocmai pentru că alte țări au nevoie de ajutorul lor. Noi păstrăm ritmul de melc, în loc să profităm de ocazie.

Privind lucrurile la o astfel de scară mare, încheiem anul demoralizați și nu asta este intenția mea, ci din contră! Aruncăm un ochi la alții tocmai pentru a conștientiza, prin comparație, că ar trebui să fim optimiști și recunoscători pentru situația noastră. Oricum ar fi ea, se putea și mult, mult mai rău. Cu o jumătate de gând sper ca după această realizare să ne punem și mai mult pe treabă.

La mulți ani și să aveți un 2015 și mai bun!

    18 comentarii

  1. Felicitări pentru articolele si evoluția din acest an. Îți doresc un 2015 in care sa realizezi tot ce ți-ai propus si chiar mai mult. La multi ani!

      (Citează)

  2. Oare doar lumea devine mai violenta sau presa vaneaza mai mult atrocitatile pentru ca vand mai mult? Razboaie si avioane picate si terorism am avut in fiecare an, poate ca doar vindem mai mult durerea din spatele lor.
    Si fara legatura cu restul comentariului felicitari pentru blog. Il citesc cu placere. La multi ani!

      (Citează)

  3. Un alt post la care ai uitat sa pui tag-ul “reclame”. Nu te mai saturi…

      (Citează)

  4. Felicitari pentru toata munca depusa, pentru faptul ca in 2014 ai ajuns “the go-to guy” pentru raspunsuri de genul “Ce telefon sa imi cumpar?”, “De ce nu imi merge routerul asa cum vreau?” si multe altele. La multi ani, iti urez un an 2015 plin de realizari si mai mari, iar pe plan personal multa sanatate sa le duci pe toate.

      (Citează)

  5. Ai uitat sa precizezi ca anul asta ai avut pt prima oara venituri de peste 10000 de euro de BF.

      (Citează)

  6. La multi ani, Radule!

      (Citează)

  7. Ai trăit bine căci a avut grijă Băse. Din 2015 încolo, nu ştim ce va fi :-)

      (Citează)

  8. La mulți ani și mulțumesc pentru articole.

      (Citează)

  9. La multi ani, Radu! Sa ai un 2015 mai bun si cu inspiratie! E o placere sa te citesc!

      (Citează)

  10. La Multi Ani

      (Citează)

  11. Felicitari Radu pentru tot ce ai facut cu acest blog. Cum spunea si cineva mai sus – usor ai devenit the go-to-guy iar in fiecare dimineata tu esti printre primii pe care ii citesc.

    La multi ani si sa avem un 2015 mai bun!

      (Citează)

  12. La multi ani Radu! Un 2015 cu articole ( cel putin ) la fel de bune! Sanatate sa fie ca pe restul le facem.

      (Citează)

  13. La multi ani! esti ultimul bloger pe care l-am citit anul asta inainte de plecarea spre reve party!

      (Citează)

  14. La multi ani si sa ai un 2015 excelent!

      (Citează)

  15. La multi ani, Radu!

      (Citează)

  16. Dacă e permis și în data de azi, la mulți ani și un 2015 măcar un pic mai bun!

      (Citează)

    • @ipo: la mulți ani!

      E permis oricând, aveam o colegă de muncă ce spunea LMA atunci când vorbea prima oară cu cineva într-un nou an. Așa că unora le spunea și în februarie, dacă atunci lua prima oară contactul cu ei.

        (Citează)

  17. Ehhh, atunci: La multi ani ! :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus